Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής
  • [02] Στο σφυρί ενθύμια από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ
  • [03] Επιστολή Ευ. Μεϊμαράκη στον υπουργό Δικαιοσύνης
  • [04] Οι ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης
  • [05] Απέδρασαν έξι κρατούμενοι από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού
  • [06] Επιβάτης του ΗΣΑΠ τραυματίστηκε αφού έπεσε κατά λάθος στις γραμμές
  • [07] Ρυθμίζονται οι ασφαλιστικές οφειλές επιχειρήσεων
  • [08] Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν

  • [01] Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Αττικής

    Σε αναστολή των κινητοποιήσεών τους προχωρούν από τη ερχόμενη Δευτέρα, οι φαρμακοποιοί της Αττικής, οι οποίοι πλέον θα χορηγούν με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το προεδρείο του συλλόγου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ για την απόφασή του και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης, όχι μόνο των φαρμακοποιών, αλλά και όλων των παρόχων υγείας, στο μέτρο του δυνατού, γιατί περισσότερο από όλα μάς ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών, η καλή συνεργασία και η διατήρηση της αξιοπιστίας μας στο ακέραιο».

    Από την πλευρά του ο κ. Λουράντος δήλωσε ότι μετά τις διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών και για την προώθηση των θεσμικών αιτημάτων του κλάδου «αναστέλλουμε την κινητοποίηση από τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, και μετά από κάποιες μέρες θα εκτιμήσουμε την όλη τήρηση της διαδικασίας».

    [02] Στο σφυρί ενθύμια από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ

    Ο οίκος δημοπρασίας Κρίστις θα βγάλει στο σφυρί 50 αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στις ταινίες Τζέιμς Μποντ την επόμενη εβδομάδα στη διάρκεια φιλανθρωπικής δημοπρασίας που θα κορυφωθεί την προσεχή Παρασκευή, στην 50ή επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας με τον πράκτορα 007, «Δρ Νο».

    Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και οργανισμούς-περιλαμβανομένης της UNICEF. Εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς από εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο για τον εορτασμό της επετείου μιας από τις μακροβιότερες στον κόσμο σειράς κινηματογραφικών επιτυχιών.

    Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν είναι και μια μικρογραφία της Aston Martin DB5 που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της νέας περιπέτειας με τον διάσημο κατάσκοπο «Skyfall», που θα βγει στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο.

    Επίσης θα δημοπρατηθούν μια άλλη Aston Martin του 2008 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία «Quantum of Solace», μια ειδική έκδοση της σαμπάνιας Bollinger, δέκα κάρτες ταρό που χρησιμοποίησε η Τζέιν Σέιμουρ στην ταινία «Ζήσε και Άσε τους Άλλους να Πεθάνουν» και μια ζώνη με χρυσή φυσιγγιοθήκη που φορούσε ο Κρίστοφερ Λι στην ταινία «Ο Χρυσοδάκτυλος».

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [03] Επιστολή Ευ. Μεϊμαράκη στον υπουργό Δικαιοσύνης

    Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη -επικαλούμενος και την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων- απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζητώντας να μεριμνήσει άμεσα ώστε να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

    Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη τόνιζαν ότι ο πρόεδρος της Βουλής προχώρησε σε αυτή την κίνηση «επειδή με τις επιλεκτικές διαρροές δημιουργείται νοσηρό κλίμα και όλοι οι βουλευτές μένουν αθωράκιστοι σε οποιονδήποτε θέλει να τους πλήξει προσωπικά ή να πλήξει το κοινοβούλιο.

    [04] Οι ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης

    Στο 80% του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης θα εξισωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, που θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του στα επίπεδα του 1,4 ευρώ το λίτρο από 1 ευρώ που ήταν πέρυσι.

    Αυτό προκύπτει από τη σημερινή ανακοίνωση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, στην οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η εξίσωση και θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους, με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

    Επίσης, προβλέπεται επιπλέον βοήθημα, που θα δοθεί μέσω των ΟΤΑ, σε ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, ανεξάρτητα από τον τύπο καυσίμου που καταναλώνουν.

    Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει, ότι η εξίσωση του φόρου γίνεται στο κατώτερο δυνατό σημείο με βάση τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

    [05] Απέδρασαν έξι κρατούμενοι από το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού

    Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι αλλοδαπών κρατουμένων, οι οποίοι απέδρασαν σήμερα από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Κολωνού.

    Πρόκειται για έναν Αλβανό, έναν Μαροκινό και τέσσερις Αλγερινούς, οι οποίοι κρατούνταν, ορισμένοι για ληστείες και κλοπές και άλλοι για διοικητικές απελάσεις.

    Οι έξι κρατούμενοι έκοψαν με λίμα τα κάγκελα ενός παράθυρου στα κρατητήρια, βγήκαν στον ακάλυπτο χώρο και εξαφανίστηκαν.

    [06] Επιβάτης του ΗΣΑΠ τραυματίστηκε αφού έπεσε κατά λάθος στις γραμμές

    Ατύχημα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις, σημειώθηκε το μεσημέρι στον σταθμό «Βικτώρια» του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

    Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας του σταθμού, γύρω στις 13:30 ο συρμός του ΗΣΑΠ εισήλθε κανονικά και όταν ακινητοποιήθηκε και άνοιξαν οι πόρτες, ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρέπει να αντιμετωπίζει πρόβλημα όρασης, επιχείρησε να μπει στο βαγόνι. Όμως δεν πρόσεξε ότι μπροστά του δεν ήταν η πόρτα, αλλά το κενό ανάμεσα στα δύο βαγόνια, με αποτέλεσμα να πέσει στις γραμμές.

    Το περιστατικό έγινε αμέσως αντιληπτό τόσο από το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού όσο και από τον μηχανοδηγό. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον επιβάτη και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων για περίπου μισή ώρα.

    [07] Ρυθμίζονται οι ασφαλιστικές οφειλές επιχειρήσεων

    Δυνατότητα νέας ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών των επιχειρήσεων, αλλά και απαλλαγή τους από την εργοδοτική εισφορά υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε σήμερα.

    Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, ή έχουν εκπέσει του σχετικού δικαιώματος, είτε να υπαχθούν σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού με έκπτωση 40% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων επί της οφειλής που είχε διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, είτε να καταβάλλουν την οφειλή τους αυτή σε δόσεις (μέχρι 10) με αντίστοιχη έκπτωση 75%. Σε περίπτωση που καταβληθεί η οφειλή αυτή μέχρι και σε 6 δόσεις, η έκπτωση ανέρχεται σε 100%.

    [08] Φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον 371 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και σχεδόν 4,5 εκατομμύρια έχουν πληγεί από τις πλημμύρες του φετινού καλοκαιριού στο Πακιστάν, κυρίως στα νότια της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (NDMA) της χώρας.

    Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια είχαν σημειωθεί και πάλι εκτεταμένες πλημμύρες τη χώρα. Συγκεκριμένα, οι πλημμύρες του 2010 ήταν οι πιο σοβαρές στην ιστορία του Πακιστάν με 21 εκατομμύρια πληγέντες και ζημιές ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 September 2012 - 14:30:47 UTC