Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θηλαστικό μπορεί να αναγεννήσει το δέρμα του
  • [02] Ασφαλές διαδίκτυο
  • [03] Άντρας σκότωσε το γιο του αφού τον πέρασε για διαρρήκτη

  • [01] Θηλαστικό μπορεί να αναγεννήσει το δέρμα του

    Οι επιστήμονες εντόπισαν για πρώτη φορά δύο συγγενικά είδη αφρικανικών ποντικιών, τα οποία μπορούν να κάνουν κάτι που κανένα άλλο θηλαστικό δεν μπορεί: Αναγεννούν πλήρως και χωρίς σημάδια τους κατεστραμμένους ιστούς του δέρματός τους. Η ανακάλυψη θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει στην αποκατάσταση τραυμάτων και στους ανθρώπους.

    Οι ερευνητές, μ? επικεφαλής τον αναπτυξιακό βιολόγο Άσλεϊ Σάιφερτ του πανεπιστημίου της Φλόριδα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "Science", αναφέρουν ότι τα ακανθωτά τρωκτικά Acomys kempi και Acomys percivali διαθέτουν ένα εύθραυστο δέρμα που σχίζεται εύκολα, γεγονός που τα βοηθά να ξεφεύγουν από άλλα ζώα. Τα ποντίκια μπορούν να χάσουν χωρίς πρόβλημα έως και το 60% του δέρματος από την πλάτη τους.

    Τα εν λόγω τρωκτικά, που έχουν σκληρές τρίχες στην πλάτη τους, όπως οι σκαντζόχοιροι, είναι σε θέση, στη συνέχεια, να αναπλάσουν γρήγορα και πλήρως το χαμένο κομμάτι του σώματός τους που έχει μείνει στα νύχια ή στο στόμα κάποιου αρπακτικού. Οι επιστήμονες μάλιστα άνοιξαν στρογγυλές τρύπες στ? αυτιά των αφρικανικών τρωκτικών και αυτά κατάφεραν να αναγεννήσουν τα πάντα: Τα θυλάκια των τριχών, την επιδερμίδα, τους ιδρωτοποιούς αδένες, το τρίχωμα, ακόμα και τους χόνδρους των αυτιών.

    Τα συγκεκριμένα ζώα χρησιμοποιούν ένα «πυρήνα» αναγέννησης, ένα βλάστημα, που αποτελείται από μια συσσωμάτωση βλαστικών κυττάρων γύρω από τα οποία αναπλάθονται οι διάφοροι ιστοί. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αναγέννηση ιστών σε θηλαστικό και μάλιστα σ? αυτή την έκταση και χωρίς να μένει το παραμικρό σημάδι (ουλή κ.λπ.) στην αποκατεστημένη επιφάνεια.

    Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα είναι να ανακαλυφθούν εκείνοι οι μοριακοί μηχανισμοί και τα γενετικά «κυκλώματα» που κατευθύνουν τη διαδικασία της αναγέννησης στα αφρικανικά ποντίκια.

    [02] Ασφαλές διαδίκτυο

    «Μιλήστε, επικοινωνήστε με τα παιδιά. Οι γονείς πρέπει να εξηγούν γιατί απαγορεύουν ορισμένα πράγματα από το διαδίκτυο και να μην τραβούν απλά την πρίζα του υπολογιστή».

    Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει στους γονείς η Βερόνικα Σαμαρά, συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (ΕΚΑΔ), με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και βασιζόμενη σε έρευνα του Κέντρου που εκπονήθηκε το 2011, σύμφωνα με την οποία η χρήση του διαδικτύου ξεκινάει από το νηπιαγωγείο.

    Βάση της έρευνας, που έγινε μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου με αποδέκτες τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και με την συμβολή και συνεργασία του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου ένα έως δύο στα 10 παιδιά, σε ποσοστό 14% των νηπιαγωγείων της Ελλάδας, έχει ήδη προφίλ σε κάποιον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης.

    Σε δύο στα 10 δημοτικά σχολεία, τουλάχιστον οι μισοί μαθητές έχουν προφίλ σε κάποιο ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης - προφίλ στο Facebook.

    Επί του συνόλου των γυμνασίων - λυκείων της Ελλάδας που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο 8,8 στους 10 μαθητές χρησιμοποιούν το διαδίκτυο εκτός σχολείου.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ η κ. Σαμαρά επισημαίνει ότι τρία είναι τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέχουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο: η προστασία της «ιδιωτικότητας», καθώς όπως λέει από εκεί ξεκινάνε όλα, και ο καθένας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός για τα στοιχεία που καταχωρεί στο διαδίκτυο. «Πρέπει από μόνοι μας να προσέχουμε πού ανεβάζουμε και τι. Όπως δεν αφήνουμε διάπλατα ανοιχτές τις πόρτες του σπιτιού μας έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στη χρήση του ίντερνετ», τονίζει.

    [03] Άντρας σκότωσε το γιο του αφού τον πέρασε για διαρρήκτη

    Το θάνατο του γιου του προκάλεσε ένας δάσκαλος δημοτικού, στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, αφού πέρασε το 15χρονο παιδί για διαρρήκτη.

    Ο Τζέφρι Τζουλιάνο, 44 ετών, έφτασε στο σπίτι της αδερφής του μετά από τηλεφωνική κλήση που του είχε κάνει η ίδια, φοβούμενη ότι κάποιος έχει μπει παράνομα στο σπίτι της. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι όταν ο Τζουλιάνο έφτασε στο σπίτι της αδερφής του είδε έναν άντρα ντυμένο στα μαύρα να κρατά ένα γυαλιστερό αντικείμενο, το οποίο θεώρησε ότι ήταν μαχαίρι, με αποτέλεσμα να πυροβολήσει τον άγνωστο.

    Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο γιος του Τζουλιάνο, Τάιλερ 15 ετών, βρέθηκε νεκρός στον ιδιωτικό δρόμο μπροστά από το σπίτι της θείας του, ενώ στο χέρι του κρατούσε ένα μαχαίρι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2012 - 6:30:40 UTC