Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά το ΚΚΕ
  • [02] Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για το θάνατο του καθηγητή Ευθύμη Παπαδημητρίου
  • [03] Στόχος εμπρηστών διαμέρισμα αλλοδαπών από το Μπαγκλαντές στην Καβάλα
  • [04] Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε στο Φανάρι ο γραμματέας της ΝΔ
  • [05] Το αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ πιθανώς οφείλεται σε λάθος του πιλότου
  • [06] Προβάδισμα Α. Μέρκελ έναντι Π. Στάινμπρουκ, δείχνει δημοσκόπηση

  • [01] Την κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά το ΚΚΕ

    «Καθαρή απατεωνιά αποδεικνύεται η δικαιολογία της κυβέρνησης να αυξήσει υπέρογκα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με στόχο δήθεν να αντιμετωπίσει το λαθρεμπόριο, εφόσον δεν τον επιστρέφει πίσω στην καταληστεμένη και δεινοπαθούσα λαϊκή οικογένεια», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Το ΚΚΕ ζητά «να καταργηθούν τώρα όλοι οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να στηριχθούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση και τη διαβίωσή τους.»

    [02] Ανακοίνωση της ΚΠΕ του ΣΥΝ για το θάνατο του καθηγητή Ευθύμη Παπαδημητρίου

    Τη λύπη της για το θάνατο του ομότιμου καθηγητή της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίων, Ευθύμη Παπαδημητρίου, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΚΠΕ του Συνασπισμού.

    "Η μνήμη του θα μείνει ζωντανή αναμεσά μας, η αγωνιστικότητα και το ήθος του θα αποτελεί οδηγό για τις νεότερες γενιές των αγωνιστών της αριστεράς, της οικολογίας και των κινημάτων", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

    [03] Στόχος εμπρηστών διαμέρισμα αλλοδαπών από το Μπαγκλαντές στην Καβάλα

    Στόχος εμπρηστών έγινε στις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα ένα διαμέρισμα στη Καβάλα, όπου διαμένουν τρεις αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αστυνομικές αρχές, άγνωστοι τοποθέτησαν μία πλαστική σακούλα με βενζίνη και στουπί στην είσοδο του διαμερίσματος και τα ανέφλεξαν με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στους τοίχους και στην πόρτα. Η πυρκαγιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    [04] Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είχε στο Φανάρι ο γραμματέας της ΝΔ

    Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα στο Φανάρι ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μ. Κεφαλογιάννης ο οποίος αύριο θα εκπροσωπήσει το κόμμα του στο 4ο τακτικό συνέδριο του κυβερνώντος στην Τουρκία Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, στην 'Άγκυρα.

    Σε δήλωσή του ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για «Πατριάρχη του Γένους, έναν άνθρωπο με σημαντική προσφορά σε όλα τα επίπεδα, έναν άνθρωπο που με τις προσευχές του και την αγάπη του βοηθάει και την Ελλάδα στις κρίσιμες περιόδους που διανύουμε σήμερα».

    Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε πως θα έχει συναντήσεις με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία και εξέφρασε την πίστη ότι οι συναντήσεις αυτές «θα βοηθήσουν αυτό που και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, επιθυμούν, τη σύσφιξη των σχέσεων των δυο κομμάτων και βεβαίως την κατοχύρωση συνθηκών συνεργασίας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

    [05] Το αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ πιθανώς οφείλεται σε λάθος του πιλότου

    Στο σφάλμα ενός "πανικόβλητου" πιλότου ενδεχομένως να οφείλεται το αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στο Νεπάλ κατά το οποίο σκοτώθηκαν και οι 19 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους βρετανοί και κινέζοι τουρίστες.

    Το δικινητήριο αεροπλάνο τύπου Dornier της εταιρείας Sita είχε μόλις απογειωθεί από το Κατμαντού και είχε προορισμό την πόλη Λούκλα, στην περιοχή του όρους Έβερεστ, όταν κατέπεσε και συνετρίβη στις όχθες ενός ποταμού κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης τα ξημερώματα.

    "Η αδυναμία του πιλότου να διατηρήσει την κατάλληλη ακτίνα στροφής με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πάρει απότομη κλίση, ενώ δεν είχε πάρει αρκετό ύψος είναι η πιθανή αιτία του δυστυχήματος", ανακοίνωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος Σουρές Ακαρίγια.

    [06] Προβάδισμα Α. Μέρκελ έναντι Π. Στάινμπρουκ, δείχνει δημοσκόπηση

    Ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του προταθέντος από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες ως υποψηφίου για την Καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, διατηρεί η Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε χθες, αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιλογής του, από τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

    Αν η ψηφοφορία γινόταν μόνο ανάμεσα στους δύο υποψηφίους, η καγκελάριος θα συγκέντρωνε το 50% των ψήφων έναντι 36% του κ. Στάινμπρουκ, ενώ σε ό,τι αφορά την ικανότητα διαχείρισης της κρίσης του ευρώ, οι ψηφοφόροι την εμπιστεύονται σε ποσοστό 35%, όταν ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός συγκεντρώνει μόνο το 25% της προτίμησης.

    Ο κ. Στάινμπρουκ θεωρείται, ωστόσο, καλός υποψήφιος από το 58% των ψηφοφόρων, ενώ μόλις το 21% διαφωνεί με την επιλογή των Σοσιαλδημοκρατών για τις εκλογές του 2013. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματός του, η αποδοχή της υποψηφιότητάς του φθάνει, δε, το 75%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2012 - 12:30:41 UTC