Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει
  • [02] Διαδηλώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία κατά των μέτρων λιτότητας
  • [03] Β. Μεϊμαράκης: Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο
  • [04] "Προσηλωμένες στο καθήκον τους οι Ένοπλες Δυνάμεις"
  • [05] Μανιτάκης: Η διαθεσιμότητα οδηγεί σε απολύσεις
  • [06] "Ουδέποτε ενημέρωσα για ενδεχόμενο πραξικόπημα"
  • [07] Ν. Χατζηνικολάου: Δεν είναι προσωπική η αντιδικία με τον Β. Μεϊμαράκη
  • [08] Από τη φυλακή η συμπληρωματική απολογία της Βίκυς Σταμάτη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει

    Για τον κίνδυνο ανάφλεξης νέου εθνικισμού στην Ευρώπη, εάν συνεχιστεί η λιτότητα, για την ανάγκη να εγκαταλειφθεί η εφαρμοζόμενη πολιτική του μνημονίου και για τις αποσταθεροποιητικες συνέπειες που θα έχει για όλη την Ευρώπη ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας, μίλησε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε στο Αμβούργο το Ίδρυμα της εφημερίδας Die Zeit.

    Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε, μεταξύ άλλων, την πρότασή του για την διεξαγωγή πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, ενώ τόνισε για μία ακόμη φορά ότι "το πρόγραμμα δεν βγαίνει " και ότι "το χρέος δεν είναι βιώσιμο" και χαρακτήρισε αναπόφευκτη μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    "Ελπίζω να διαπιστώσετε ότι δεν είμαι και τόσο επικίνδυνος όσο λένε κάποια ευρωπαικά ΜΜΕ", δήλωσε αστειεύομενος στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και, απευθυνόμενος στον Γερμανό εργαζόμενο, εξέφρασε τον σεβασμό του και τόνισε ότι πρέπει να γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που δίνει για την Ελλάδα δεν φθάνει στον ελληνικό λαό, αλλά πηγαίνει για την σωτηρία των "χρεοκοπημένων τραπεζών" της Ελλάδας και της Ευρώπης.

    "Δηλαδή, δάνεια αποπληρώνουν δάνεια και αυτό αποτελεί την αρχή ενός φαύλου κύκλου που αποτρέπει την αντιστροφή της βαθιάς ύφεσης και την τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας με μεγάλες επενδύσεις", σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε δε από τους Γερμανούς εργαζόμενους "να απαιτήσουν τα χρήματά τους να πιάνουν τόπο και όχι να πηγαίνουν σε ένα βαρέλι δίχως πάτο".

    [02] Διαδηλώσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία κατά των μέτρων λιτότητας

    Ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν και σήμερα στο κάλεσμα του κινήματος των "Αγανακτισμένων" και συγκεντρώθηκαν γύρω από το κτίριο της Βουλής στη Μαδρίτη, καταγγέλοντας τις περικοπές που προτείνει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

    "Παραιτηθείτε" και "Δημοκρατία" έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως "Αυτοί δεν μας εκπροσωπούν".

    Το κτίριο του κοινοβουλίου ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

    Εξάλλου, τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας έβγαλαν και πάλι στους δρόμους χιλιάδες Πορτογάλους σήμερα.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Λισαβόνας, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες περικοπές και ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Πέδρου Πάσους Κοέλιου.

    Η διαδήλωση οργανώθηκε από τη συνδικαλιστική οργάνωση CGTP και ήταν η τρίτη που γίνεται στην πορτογαλική πρωτεύουσα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

    [03] Β. Μεϊμαράκης: Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο

    «Περιμέναμε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να παρουσιάσει αδιάσειστα στοιχεία, όπως μας είχε προαναγγείλει. Περιμέναμε αποκαλύψεις και βλέπουμε μόνο ερωτήματα που δεν με αφορούν και φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις του παρελθόντος, με στόχο την κάλυψη της ανυπαρξίας πραγματικών στοιχείων γύρω από την υπόθεση που με κατηγορεί", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης.

    "Καμία αναφορά για 10 δις και ξέπλυμα χρήματος. Την εβδομάδα που πέρασε μετά τα δημοσιεύματά του, έκανα ό,τι μπορούσα για την επίσπευση της δικαστικής έρευνας και τη δημοσιοποίηση των πάντων", τονίζει ο πρόεδρος της Βουλής και προσθέτει:

    "Ζητώ από τον Νίκο Χατζηνικολάου να δείξει ευαισθησία και να πράξει τα ίδια. Να δώσει εξουσιοδότηση για άνοιγμα των δικών του λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το πόθεν έσχες του και τους δικούς του κουμπάρους.

    Ταυτόχρονα επισημαίνω ότι στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», φιλοξενείται το αναμενόμενο πόρισμα του ΣΔΟΕ, στο οποίο τονίζεται ότι:

    «Δεν υπάρχει καμία αναφορά, νύξη, υπαινιγμός, ή καταγγελία για εμπλοκή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη».

    "Κάθε ημέρα η αλήθεια θα ξετυλίγεται", καταλήγει ο κ. Μεϊμαράκης.

    [04] "Προσηλωμένες στο καθήκον τους οι Ένοπλες Δυνάμεις"

    Με αφορμή δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, με τίτλο "Το πραξικόπημα που δεν έγινε", ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    « Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.

    Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας...»

    [05] Μανιτάκης: Η διαθεσιμότητα οδηγεί σε απολύσεις

    "Η διαθεσιμότητα στην πραγματικότητα οδηγεί σε απολύσεις", λέει στην Καθημερινή της Κυριακής ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Αντ. Μανιτάκης. Αναγνωρίζει ότι το θέμα αφορά 15.000 υπαλλήλους και τονίζει: " η θεσμικά αυθαίρετη πρόταση για διαθεσιμότητα οδηγεί τη διοίκηση σε παράλυση'. Ο κ Μανιτάκης προσθέτει: " Δεν σκοπεύω να κάνω τίποτα που θα θυσιάσει την αναδιάρθρωση χάριν μικροπολιτικών ιδεοληψιών".

    [06] "Ουδέποτε ενημέρωσα για ενδεχόμενο πραξικόπημα"

    "Επί προηγούμενης Διοίκησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε ενημέρωσε τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για ενδεχόμενο πραξικόπημα", αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.

    "Επίσης η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ουδέποτε έγινε αποδέκτης από άλλη Αρχή σχετικών Πληροφοριών, ώστε να προβεί στις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος", τονίζει ο κ. Μπίκας

    [07] Ν. Χατζηνικολάου: Δεν είναι προσωπική η αντιδικία με τον Β. Μεϊμαράκη

    Ο εκδότης της εφημερίδας Realnews Ν. Χατζηνικολάου, απαντώντας σε δήλωση του προέδρου της Βουλής Β. Mεϊμαράκη, ανέφερε: " Ο κ. Μεϊμαράκης προσπαθεί να μετατρέψει μία υπόθεση που τον αφορά σε προσωπική αντιδικία μαζί μου, δεν θα τον παρακολουθήσω! Η Realnews δημοσίευσε απλώς ενυπόγραφη και ένορκη κατάθεση που τον αφορούσε. Αρμοδιότητα για τον έλεγχο των σχετικών καταγγελιών έχει η δικαιοσύνη η οποία ελπίζω και εύχομαι να ανοίξει λογαριασμούς και οφ σορ όπως αυτές που αποκαλύπτουμε στο ρεπορτάζ μας. Εγώ δεν κατηγορούμαι για τίποτα. Το πόθεν έσχες μου κατατίθεται κάθε χρόνο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Και βέβαια όχι στον κ. Μεϊμαράκη.

    [08] Από τη φυλακή η συμπληρωματική απολογία της Βίκυς Σταμάτη

    Δεν θα μεταχθεί αύριο στην Ευελπίδων η σύζυγος του 'Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη, η οποία θα απολογηθεί συμπληρωματικά από την φυλακή τις επόμενες μέρες.

    Η κατηγορουμένη ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης να μην γίνει μεταγωγή της αύριο στα δικαστήρια, επικαλούμενη την επιθυμία της να αποφύγει την δημοσιότητα. Το αίτημα της έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στον Κορυδαλλό ώστε να λάβει εκεί την συμπληρωματική απολογία.

    Έτσι αύριο θα δώσουν διευκρινίσεις στον ανακριτή ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πρώην υπουργός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.

    Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου , ο επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια , φορολογική εκπρόσωπος εταιριών που χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2012 - 18:30:39 UTC