Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 5Χ5 ο Ολυμπιακός
  • [02] Συμπλοκή χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στον Βόλο
  • [03] "Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του Γ. Παπανδρέου"

  • [01] 5Χ5 ο Ολυμπιακός

    Ένα γκολ του Νταβίδ Φουστέρ στο 32ο λεπτό, το πρώτο του Ισπανού μεσοεπιθετικού στο εφετινό πρωτάθλημα, αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό επί του Ατρόμητου με 1-0 στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

    Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη διοργάνωση και, όπως είναι φυσικό, διατηρούνται μόνοι στην κορυφή, ενώ υποχρέωσαν τον Ατρόμητο στην πρώτη ήττα του για φέτος.

    Πανιώνιος-ΑΕΚ 1-0

    Το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Πανιωνίου στο εφετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας τις τέσσερις νίκες. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Καμπάνταης στο 16ο λεπτό.

    Κέρκυρα-ΟΦΗ 2-1

    Την πρώτη φετινή νίκη πέτυχε η Κέρκυρα, η οποία επικράτησε δύσκολα του ΟΦΗ με 2-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν μέσα σ' ένα τρίλεπτο με 2-0 (29' Αγρίτης και 32' Γιάντσης), η ομάδα της Κρήτης μείωσε στο 57' με τον Σόουζα, πάλεψε για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας άντεξε και οι φίλαθλοι της πανηγύρισαν την πρώτη νίκη της σεζόν. Να σημειώσουμε, μάλιστα, ότι η Κέρκυρα αγωνίστηκε από το 76ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής (2η κίτρινη κάρτα) του Κοντοδήμου.

    [02] Συμπλοκή χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών στον Βόλο

    Συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών κατά την οποία σύμφωνα με την αστυνομία, βουλευτής του κόμματος της ακροδεξιάς επέδειξε πιστόλι, έγινε στις 19.30, απόψε στο Βόλο.

    Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, συνεπλάκησαν στην πόλη του Βόλου, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ομάδα αντιεξουσιαστών με ομάδα της Χρυσής Αυγής στην οποία μετείχε και ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Κατά την συμπλοκή, ο βουλευτής έβγαλε το πιστόλι που κατέχει νόμιμα επιδεικνύοντάς το στην αντίπαλη ομάδα.

    Στον τόπο της συμπλοκής έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσήγαγαν έξι μέλη της Χρυσής Αυγής και έξι αντιεξουσιαστές στο αστυνομικό τμήμα,. Ανάμεσα σε αυτούς που οδηγήθηκαν στο ΑΤ ήταν και ο βουλευτής Ηλιόπουλος.

    Οι δώδεκα προσαχθέντες έδωσαν καταθέσεις και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε να γίνει προανάκριση για την υπόθεση.

    [03] "Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του Γ. Παπανδρέου"

    "Στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο του κ. Παπανδρέου και υπενθυμίζεται ότι, ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί.

    Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η διασφάλιση της ικανότητας, της δυνατότητας και της αποτελεσματικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να υπερασπίζονται τη χώρα και να εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στον Ελληνικό λαό».

    Επιπλέον, τονίζεται ότι «οι περσινές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 September 2012 - 20:30:38 UTC