Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φίλε
  • [02] Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα
  • [03] Σύλληψη Τούρκου με χρέη 6,4 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο
  • [04] "Η στρατιωτική ηγεσία που αποστρατεύθηκε κατέχει κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις"
  • [05] Γ. Σαχπατζίδης: "Δεν ήταν "μίζες", αλλά ποσά για επενδύσεις από Fund"
  • [06] Στη δικαιοσύνη προτίθενται να προσφύγουν πανεπιστημιακοί για τις περικοπές στις αμοιβές τους
  • [07] Πανθρακικός-Βέροια 0-1

  • [01] Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φίλε

    Η επίσκεψη του Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Στέφαν Φίλε, τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στην Αθήνα, πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση, της ετήσιας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο της διαδικασίας διεύρυνσης και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παρά την μεγάλη κρίση που διέρχεται, εξακολουθεί ν' αποτελεί σημαντικό παίκτη σ' αυτή τη διαδικασία, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, σε άμεση γειτονιά με τις υπό ένταξη χώρες των Δ. Βαλκανίων και την Τουρκία.

    Οι προβλεπόμενες συναντήσεις του κ. Φίλε με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αναμένεται σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, να αποτελέσουν ευκαιρία συζήτησης και για το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ.

    Ενόψει αυτής της επίσκεψης, ο κ. Φίλε έκανε στο ΑΜΠΕ δηλώσεις για την πορεία της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ο Επίτροπος, θα αξιολογήσει τις προσπάθειες που έκανε η ΠΓΔΜ τον περασμένο χρόνο και αυτές που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο του Υψηλού Επιπέδου Ενταξιακού Διαλόγου, στην επικείμενη έκθεση προόδου, η οποία θα υιοθετηθεί και θα δημοσιευτεί από την Επιτροπή στις 10 Οκτωβρίου.

    Με δεδομένη αυτή την αξιολόγηση, θα υποδείξουμε τα επόμενα βήματα.

    Ως προς την Τουρκία, ανέφερε ότι ισχύει επίσης η αξιολόγηση μέσω της έκθεσης προόδου της 10ης Οκτωβρίου.

    [02] Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της Credit Agricole για την Εμπορική Τράπεζα

    Αύριο ανακοινώνεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τραπεζικός όμιλος που επιλέγεται από την γαλλική Credit Agricole για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για τη πώληση της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Εμπορικής Τράπεζας.

    Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Δευτέρας από τον Όμιλο της Gredit Agricole στο Παρίσι.

    Δεσμευτικές προτάσεις έχουν υποβάλει η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η Eurobank.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Τράπεζα που επιλέχθηκε είναι η Alpha Bank, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται.

    [03] Σύλληψη Τούρκου με χρέη 6,4 εκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

    Συνελήφθη, χθες Σάββατο το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης και κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, 62χρονος υπήκοος Τουρκίας εκπρόσωπος ακτοπλοϊκής εταιρείας με έδρα τη Μυτιλήνη που δραστηριοποιείται στη γραμμή σύνδεσης της Λέσβου με τις απέναντι μικρασιατικές ακτές.

    Σύμφωνα με την παραγγελία της Εισαγγελίας Οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του 62χρονου έχουν βεβαιωθεί χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, που ανέρχονται σε 6,4 εκατομμύρια ευρώ.

    [04] "Η στρατιωτική ηγεσία που αποστρατεύθηκε κατέχει κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις"

    Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις απόψεις που διατυπώθηκαν ότι "δεν υπάρχουν πραξικοπήματα...που δεν έγιναν" σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το ΒΗΜΑ της Κυριακής", ενώ τονίζει με δηκτικό τρόπο ότι η στρατιωτική ηγεσία που αποστρατεύθηκε εξακολουθεί να κατέχει κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις...

    Στη μακροσκελή ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι "με την σημερινή ανακυκλούμενη επαναφορά στην τρέχουσα επικαιρότητα του κλίματος του Νοεμβρίου 2011, το «ΒΗΜΑ» σαφώς επιδιώκει να επιβεβαιώσει αναδρομικά την τότε φημολογία για σχεδιαζόμενο «στρατιωτικό πραξικόπημα που δεν έγινε» και το οποίο - σύμφωνα με το δημοσίευμα - απετράπη τελικώς χάρη στην ευρείας κλίμακας αποστρατεία της τότε ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων . Ηγεσία, όμως, της οποίας κορυφαία στελέχη ανέλαβαν στη συνέχεια και εξακολουθούν να κατέχουν κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις πολιτικού ελέγχου των ΕΔ και μάλιστα με τη συναίνεση αυτών, που έναν χρόνο πριν τους αποστράτευσαν ! "

    [05] Γ. Σαχπατζίδης: "Δεν ήταν "μίζες", αλλά ποσά για επενδύσεις από Fund"

    Αρνήθηκε στην συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή ο επιχειρηματίας, συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου , Γιώργος Σαχπατζίδης εμπλοκή της εταιρίας που είχε στην Ιταλία , σε διακίνηση χρημάτων από «ωφελήματα» για προμήθειες του Υπουργείου 'Αμυνας.

    Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας , που βρέθηκε ενώπιον του κ. Γαβριήλ Μαλλή , μετά τον πρώην υπουργό, φέρεται να υποστήριξε πως το ποσό των 5,5 εκατομ. ευρώ που εισέρρευσε σε λογαριασμό της επίμαχης εταιρίας και κατά το κατηγορητήριο σχετίζεται με «μίζες», ήταν επένδυση ελβετικού Fund.

    Κατά τον φερόμενο ως διάδοχο του Ζήγρα στην διαχείριση εταιριών που ανήκαν στον πρώην υπουργό, τα επίμαχα ποσά εμβάστηκαν στην ιταλική εταιρία με σκοπό να επενδυθούν σε ακίνητα και σε τομείς ενέργειας από συγκεκριμένο επενδυτικό ταμείο , τις συμμετοχές του οποίου ο κατηγορούμενος δήλωσε πως αγνοεί επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

    [06] Στη δικαιοσύνη προτίθενται να προσφύγουν πανεπιστημιακοί για τις περικοπές στις αμοιβές τους

    Στα δικαστήρια, εντός και εκτός Ελλάδας, προτίθενται να προσφύγουν καθηγητές πανεπιστημίου, προκειμένου να διασφαλίσουν τις αποδοχές τους, μόλις ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΔΕΠ).

    Οι καθηγητές της ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι θα προχωρήσουν άμεσα «στις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να διασφαλισθούν οι ελάχιστες εκείνες απολαβές, που αναλογούν στο λειτούργημα του Πανεπιστημιακού Δασκάλου, χωρίς τις οποίες δεν μπορεί να αποφευχθεί η σημαντική διαρροή επιστημόνων (brain drain) σε Ιδρύματα του εξωτερικού και να συνεχισθεί η αναβάθμιση του ακαδημαϊκού οικοδομήματος της χώρας.»

    Σ΄αυτή την απόφαση κατέληξαν με το σκεπτικό ότι «οι έλληνες κυβερνώντες αδυνατούν να αντιληφθούν τις τραγικές συνέπειες που θα επιφέρουν σε εθνικό επίπεδο οι πρόσθετες απαράδεκτα μεγάλες περικοπές στις απολαβές μας».

    [07] Πανθρακικός-Βέροια 0-1

    Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Βέροια, επικρατώντας 1-0 του Πανθρακικού για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το ματς έγινε στο γήπεδο της Κομοτηνής και το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Καλτσάς στο 50ο λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 September 2012 - 16:30:40 UTC