Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λάβρος κατά της Ελλάδας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός
  • [02] Πιθανοί πρόσφυγες σχεδόν οι μισοί Σομαλοί
  • [03] ΟΗΕ: Φροντίστε τους ηλικιωμένους

  • [01] Λάβρος κατά της Ελλάδας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

    Η ευρωζώνη είναι απίθανο να επιβιώσει υπό την παρούσα μορφή της και μία ή περισσότερες χώρες θα την εγκαταλείψουν, υποστήριξεο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

    "Θα έρθει ο καιρός που ορισμένες χώρες δεν θα μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό δημοσιονομικής εξυγίανσης και να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους. Μία, ίσως δύο χώρες, δεν θα παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ", είπε ο Φίτσο σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Markiza TV.

    "Εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να υπάρξει μια ελεγχόμενη έξοδος" της χώρας από την ευρωζώνη, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι μια "ανεξέλεγκτη έξοδος" θα προκαλούσε ζημιά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του.

    "Επί του παρόντος, πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της ζητώντας νέες εξαιρέσεις και περισσότερο χρόνο" για την προσαρμογή της πολιτικής λιτότητας, πρόσθεσε.

    Η Σλοβακία είναι μία από τις φτωχότερες χώρες της ευρωζώνης και η μοναδική που αρνήθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα το 2010.

    [02] Πιθανοί πρόσφυγες σχεδόν οι μισοί Σομαλοί

    Η συντριπτική πλειοψηφία των νεαρών Σομαλών, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της μικρής χώρας στην Ανατολική Αφρική, θέλουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, η οποία μαστίζεται από συγκρούσεις και φτώχεια, αναφέρει τη Δευτέρα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

    Στη σχετική έρευνα για τη Σομαλία, των 9,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, εμφανίζονται τα δύο τρίτα των νέων κάτω των 30 ετών, που αντιπροσωπεύουν το 70% του πληθυσμού, να επιθυμούν την έξοδό τους από τη χώρα.

    Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού ηλικίας άνω των 15 ετών δεν εργάζεται, αναφέρει ο ΟΗΕ, που θεωρεί ότι το ποσοστό ανεργίας σε αυτή τη χώρα, είναι το υψηλότερο στον κόσμο.

    Ο ΟΗΕ εκτιμά επίσης ότι οι άνθρωποι που ήδη έχουν εγκαταλείψει τη Σομαλία, ενδεχομένως να φτάνουν και το 1,5 εκατομμύριο και έχουν φύγει λόγω του πολέμου και της πείνας που ακολούθησαν την πτώση του δικτάτορα Μοχάμεντ Σιάντ Μπαρέ το 1991.

    Περισσότερα από 600.000 Σομαλοί ζουν ήδη σε καταυλισμούς προσφύγων στις γειτονικές χώρες ενώ κάπου 53.000 Σομαλοί προσπάθησαν πέρυσι να διασχίσουν τον Κόλπο του Άντεν στην Υεμένη αλλά εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, έχασαν τη ζωή τους

    [03] ΟΗΕ: Φροντίστε τους ηλικιωμένους

    Οι κυβερνήσεις πρέπει να εφαρμόσουν πολιτικές προσαρμοσμένες στη γήρανση των κοινωνιών, αναφέρει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, στο Τόκιο.

    Η έκθεση η οποία συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, καλεί τα κράτη να βελτιώσουν τα συστήματα υγείας προς τους μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους.

    Η μελέτη του ΟΗΕ, δείχνει ότι από τα περίπου 7 δισεκατομμύρια του πληθυσμού της Γης, τα 893 εκατομμύρια είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 12,8%.

    Μέσα σε μια δεκαετία, ο πληθυσμός θα αυξηθεί κατά περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός που προφανώς θα επηρεάσει αρνητικά τα συστήματα υγεία και κοινωνικής ασφάλειας, προβλέπει η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών προβλέπει.

    Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 80% των ηλικιωμένων θα ζουν έως το 2050 στις λεγόμενες αναπτυσσόμενες χώρες, πολλές από τις οποίες, λόγω των νέων, δεν έχουν αναπτύξει πολιτικές προς την τρίτη ηλικία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 October 2012 - 2:30:37 UTC