Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκολιάς: Παρούσα η Εθνική στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού συστήματος
  • [02] Μειώνεται η διαφορά Μέρκελ-Στάινμπρουκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [03] Βενγκέρ: «Με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός»
  • [04] Εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλάζουν το τραπεζικό τοπίο
  • [05] Αστέρας Τρίπολης: Με 500 φιλάθλους του στο «Γ. Καραϊσκάκης»

  • [01] Τουρκολιάς: Παρούσα η Εθνική στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού συστήματος

    Η Εθνική Τράπεζα παραμένει παρούσα στις διαδικασίες αναδιάταξης του εγχώριου πιστωτικού συστήματος, διατηρώντας πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις, αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες, σε μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας, ο διευθύνων της σύμβουλος Αλέξανδρος Τουρκολιάς, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Εμπορικής Τράπεζας.

    Στο πλαίσιο αυτό θα εντείνει τις προσπάθειές της και θα συμβάλλει αποφασιστικά για την υγιή και βιώσιμη μετεξέλιξη του τραπεζικού τομέα στη χώρα μας, σύμφωνα με τους κανόνες που θεσπίζονται από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, επισήμανε ο κ. Τουρκολιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    Εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλάζουν το τραπεζικό τοπίο

    [02] Μειώνεται η διαφορά Μέρκελ-Στάινμπρουκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Μειώθηκε η δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στην Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern, αν η εκλογή γινόταν απευθείας μεταξύ των δύο υποψηφίων, το 46% των ψηφοφόρων θα προτιμούσε την κα Μέρκελ, ενώ το 34% τον κ. Στάινμπρουκ. Την περασμένη εβδομάδα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν την αντίστοιχη διαφορά στο 50%-29%.

    [03] Βενγκέρ: «Με την πλάτη στον τοίχο ο Ολυμπιακός»

    Η εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακοή από τη Σάλκε, στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, τον καθιστά πιο επικίνδυνο αντίπαλο για την Άρσεναλ, σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ. «Ο Ολυμπιακός έρχεται με την πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα του στο πρώτο ματς από τη Σάλκε μέσα στην έδρα του, και θα είναι πιο επικίνδυνος τώρα» επισήμανε ο Γάλλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης των δύο ομάδων στο "Εμιρεϊτς" του Λονδίνου.

    Οσο για την αντίδραση των "κανονιέρηδων" μετά την εντός έδρας ήττα του περασμένου Σαββάτου από την Τσέλσι, ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε: «Είμαι σίγουρος πως η ομάδα μου θα αντιδράσει σωστά μετά την ήττα του Σαββάτου. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα ότι έχουμε ήδη μία εκτός έδρας νίκη (σ.σ. εναντίον της Μονπελιέ), αλλά θα πρέπει να είμαστε εξίσου αποτελεσματικοί στην έδρα μας».

    [04] Εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλάζουν το τραπεζικό τοπίο

    Στη δημιουργία τριών ή τεσσάρων ισχυρώντραπεζικών ομίλων και ενός αριθμού μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών εκτιμάται ότι θα οδηγήσει ηαναδιάρθρωση των δυνάμεων του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

    Πρώτον, σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Alpha Bank και του γαλλικού τραπεζικού ομίλου της Credit Agricole, για την εξαγορά της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Εμπορικής Τράπεζας.

    Σημειώνεται ότι η ενοποίηση των εργασιών Alpha Bank και Εμπορικής αναμένεται να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, με το πλήρες όφελος των συνεργιών λειτουργικού κόστους να εκτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ ετησίως, λόγω σημαντικών οικονομιών κλίμακας.

    Εξάλλου, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μπαίνει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και οι εξελίξεις γύρω από την μελλοντική του πορεία και την ιδιωτικοποίηση του. Χωρίς να έχουν δημοσιοποιήσει επίσημα τις σημερινές τους προθέσεις, καθώς μέχρι χθες διεκδικούσαν την Εμπορική Τράπεζα, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank, βρίσκονται στο επίκεντρο των σεναρίων για την διεκδίκηση του ΤΤ, όταν και εάν ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

    Εξελίξεις εκτιμάται ότι θα υπάρξουν και στο χώρο των μικρότερων σε μέγεθος τραπεζών, καθώς και των ξένων τραπεζικών ομίλων που διατηρούν ακόμη παρουσία στην χώρα μαςκαι συγκεκριμένα της γαλλικής Societe Generale μέσω της Geniki Bank και της πορτογαλικής Millennium Bank.

    Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναδιάταξης των δυνάμεων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στο τραπεζικό σύστημα να διοχετεύσει ξανά την πολυπόθητη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, προκειμένου να συμβάλει στην επανεκκίνηση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

    [05] Αστέρας Τρίπολης: Με 500 φιλάθλους του στο «Γ. Καραϊσκάκης»

    Παρουσία 500 φιλάθλων του θα παραταχθεί στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Αστέρας Τρίπολης εναντίον του Ολυμπιακού, την προσεχή Κυριακή. Το αίτημα της αρκαδικής ομάδας έγινε αποδεκτό από την αστυνομία και την πειραϊκή ΠΑΕ, η διοίκησή της παρέλαβε τα εισιτήρια και θα τα διαθέσει από το εκδοτήριο του γηπέδου της Τρίπολης, έναντι 15 ευρώ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2012 - 14:30:43 UTC