Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις εν μέσω συνεχών πιέσεων της τρόικας
  • [02] Στον εισαγγελέα σήμερα ο Γ. Σμπώκος
  • [03] Κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα
  • [04] «Φτάνει πια με την Ευρώπη, τις πολυεθνικές, πρόκειται μόνο για κοινωνική σφαγή»
  • [05] Αγγίξτε τον μανδύα της γης στα βουνά της Βάλια Κάλντα!
  • [06] Το σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική παρουσιάζει ο Κ.Μουσουρούλης
  • [07] Φεστιβάλ ρακοσυλλεκτών στο Γκάζι
  • [08] Η ελληνική διατροφή ασπίδα για τον καρκίνο του δέρματος
  • [09] «Ο Στιβ Τζομπς ήταν ο Πικάσο μας»
  • [10] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών
  • [11] Λήγει σήμερα η παράταση προθεσμίας πληρωμής των οφειλών στις Εφορίες
  • [12] Η Λαγκάρντ καλεί Ιαπωνία και Κίνα να επικεντρωθούν στην οικονομία
  • [13] Με 3 μονάδες διαφορά προηγείται ο Ομπάμα του Ρόμνεϊ σύμφωνα με δημοσκόπηση
  • [14] Μύθος ότι η βιταμίνη D προστατεύει από τα κρυολογήματα

  • [01] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις εν μέσω συνεχών πιέσεων της τρόικας

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης για το πακέτο των μέτρων, καθώς στις διαπραγματεύσεις προστέθηκε η απαίτηση της τρόικας να αντικατασταθούν οι προτεινόμενες περικοπές δαπανών των υπουργείων, ύψους 2 δισ. ευρώ, με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και πρόσθετες μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων.

    Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι των δανειστών στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας έθεσαν και θέμα μείωσης του κόστους των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης.

    «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, όχι σε πολιτικό επίπεδο, μόνο με την τρόικα» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στο Mέγαρο Μαξίμου, ενώ σε ερώτηση για το αν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις ώς τις 18 Οκτωβρίου, απάντησε «θα δούμε».

    Η τρόικα, σήμερα, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

    [02] Στον εισαγγελέα σήμερα ο Γ. Σμπώκος

    Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη χθες, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα.

    Ο Σμπώκος επρόκειτο να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή μετά από προθεσμία που έλαβε πριν λίγες ημέρες.

    Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο άλλοτε στενός συνεργάτης και υφιστάμενος του Ακη Τσοχατζόπουλου, ανήκει στην κεντρική ομάδα που διακινούσε και απέκρυβε τεράστια χρηματικά ποσά που αποτελούσαν «ωφελήματα» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.

    [03] Κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα

    Μηχανοκίνητες πορείες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών διοργανώνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Την ευθύνη για τις πορείες θα έχουν οι Σύλλογοι των πρωτευουσών των νομών. Στην περιφέρεια Αττικής η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία Καραϊσκάκη. Στην υπόλοιπη Αττική ως τόποι προσυγκέντρωσης προτείνονται η Νίκαια στον Πειραιά, το Αιγάλεω στη Δυτική Αττική, η Νέα Ιωνία στα βόρεια προάστια, η Αγ. Παρασκευή στα ανατολικά προάστια, ο Αγ. Δημήτριος στη Νοτιοανατολική Αθήνα.

    Όπως σημειώνεται, «αντικείμενο της αγωνιστικής παρέμβασης είναι να πάψει η ΚΕΔΕ να είναι θεατής στην αντιμετώπιση των σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ενώ τονίζεται ότι στόχος των μηχανοκίνητων πορειών είναι να προετοιμασθεί ο κλάδος ώστε την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι έτοιμοι για να προχωρήσουν σε κλείσιμο όλων των υπηρεσιών των δήμων, σε καταλήψεις των δημαρχείων και των δημοτικών κτιρίων της χώρας. Συγχρόνως διοργανώνονται καταλήψεις σε όλους τους ΧΥΤΑ της χώρας.

    Επίσης, γιατροί και εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και θα συμμετάσχουν στη μοτοπορεία των ΟΤΑ.

    Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

    Τέλος, χωρίς τρόλεϊ από τις 10.00 έως τις 16.00 θα μείνουν σήμερα, Τετάρτη, οι κάτοικοι της Αθήνας, λόγω στάσης εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση.

    [04] «Φτάνει πια με την Ευρώπη, τις πολυεθνικές, πρόκειται μόνο για κοινωνική σφαγή»

    Ο Ιταλός επιχειρηματίας Μαρτσέλλο Ντι Φινίτσιο, 47 ετών, σκαρφάλωσε, στον τρούλο της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, όπου και κατάφερε να ξεδιπλώσει πανό που γράφει «φτάνει με τον Μόντι, με την Ευρώπη, με τις πολυεθνικές, πρόκειται μόνο για κοινωνική σφαγή».

    Οι Ντι Φινίτσιο μπήκε στην εκκλησία αργά το απόγευμα, παρέμεινε στο εσωτερικό της, και τελικώς, κατάφερε να βγει έξω από ένα απ' τα μικρά παράθυρα που βρίσκονται στον τρούλο του Αγίου Πέτρου.

    Αυτή την ώρα, άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού, προσπαθούν να τον πείσουν να κατέβει, δεδομένης και της επικινδυνότητας της διαμαρτυρίας.

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, ο σαρανταεπτάχρονος επιχειρηματίας, με καταγωγή από την Τεργέστη, στις 12 του περασμένου Ιουλίου είχε καταφέρει να ανέβει, ήδη, μια πρώτη φορά, στον τρούλο της σημαντικότερης εκκλησίας των ρωμαιοκαθολικών, για να διαμαρτυρηθεί κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν, που αναφέρεται στην απελευθέρωση της αγοράς των υπηρεσιών και την αύξηση του ανταγωνισμού.

    [05] Αγγίξτε τον μανδύα της γης στα βουνά της Βάλια Κάλντα!

    Γνωρίζετε ότι οι ήπειροι της Ευρώπης και της Αφρικής ήταν κάποτε ενωμένες στον Βούρινο; Ότι μπορείτε να αγγίξετε τον μανδύα της γης στα ψηλά βουνά της Βάλια Κάλντα; Ότι υπάρχουν περισσότερα είδη πετρωμάτων κατά μήκος μισού χιλιομέτρου του Αλιάκμονα ποταμού (Ζάβορδα), από όσα υπάρχουν μαζί στις πολιτείες Αϊόβα, Ουισκόνσιν, Ιλινόις και Μινεσότα των ΗΠΑ; Ότι η λίμνη του Πολυφύτου δεν χρονολογείται από το 1973, αλλά υπάρχει τουλάχιστον εδώ και 4 εκατομμύρια χρόνια;

    Τα παραπάνω ερωτήματα θέτει η Δρ. Γεωλογίας Άννα Ράσσιου, μέλος του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (ΙΓΜΕΜ) Δυτικής Μακεδονίας, η οποία, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, ερευνά τα «γεωθαύματα» των Γρεβενών και της Πίνδου και θεωρεί ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη μέσω της γεω-τουριστικής ανάπτυξης.

    Έχοντας έρθει τη δεκαετία του '70 από το Λος Άντζελες στα Γρεβενά για να μελετήσει την περιοχή, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της και αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα, αν και εκείνα τα χρόνια, όπως χαριτολογεί, «με κοιτούσαν όλοι περίεργα γιατί ήμουν η πρώτη γυναίκα που έβλεπαν με τζιν παντελόνι να οδηγάει αυτοκίνητο!».

    Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ η κ.Ράσσιου, με αφορμή την ομιλία της σε ημερίδα που διοργάνωσε πρόσφατα ο Φορέας διαχείρισης εθνικών δρυμών Βίκου- Αώου και Πίνδου, με θέμα την οικοτουριστική ανάπτυξη, η Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των Γρεβενών, έχει ορυκτούς πόρους που μπορεί να τους αξιοποιήσει με την ανάπτυξη του γεωτουρισμού. Ωστόσο, όπως εκτιμά, «ο γεωτουρισμός είναι τόσο ανεπτυγμένος στην Ελλάδα όσο ήταν ο τουρισμός στο Γκραντ Κάνυον των ΗΠΑ πριν από 100 χρόνια!».

    «Ο τουρισμός στο Γκραντ Κάνυον είναι μία επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα πιο πολλά Εθνικά Πάρκα στις ΗΠΑ απαιτούν από τους τουρίστες να κάνουν κράτηση ακόμα και έναν χρόνο νωρίτερα από την επίσκεψή τους. Δεν θα ευχόμασταν να είχαμε μία τουριστική επιχείρηση όπως αυτή στην Πίνδο;» αναρωτιέται η κ.Ράσσιου.

    [06] Το σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική παρουσιάζει ο Κ.Μουσουρούλης

    Σχέδιο δράσης, για μια ολοκληρωμένη και επιτυχημένη νησιωτική πολιτική, με συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, που θα έχει ως σκοπό τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους νησιώτες και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, έχει ήδη έτοιμο το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

    Το σχέδιο για τη νησιωτική πολιτική θα συζητήσει σήμερα στη Βουλή, στη μία το μεσημέρι, σε συναντήσεις που θα έχει με βουλευτές από τα νησιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η συγκρότηση Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, καθώς και η ενεργοποίηση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής, που προβλέπει και ο νόμος για τον «Καλλικράτη». Οι παρεμβάσεις θα είναι σε ευρωπαϊκό, εθνικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο.

    Στόχος του υπουργείου είναι η ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων προς τα νησιά, μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, καθώς και η δημιουργία ειδικού κεφαλαίου για τη νησιωτική πολιτική από το πέμπτο ΚΠΣ (ΕΣΠΑ 2014-2020), για την ανάπτυξη καινοτομίας και μεταφοράς της σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών.

    Οπως αναφέρουν πηγές απο το υπουργείο, έως σήμερα στα νησιά έχουν γίνει μεμονωμένες παρεμβάσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους επενδύσεων παραγωγής και διαβίωσης των κατοίκων. Ωστόσο δεν προσφέρθηκαν λύσεις στο αναπτυξιακό πρόβλημα, καθώς η απομόνωση που δημιουργεί η θάλασσα δεν επιτρέπει σχεδόν καμιά αλληλεπίδραση μεταξύ των νησιών, όπως γίνεται μεταξύ των πόλεων της ενδοχώρας.

    [07] Φεστιβάλ ρακοσυλλεκτών στο Γκάζι

    Το πρώτο φεστιβάλ του σωματείου ρακοσυλλεκτών «Ο Ερμής»ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει και σήμεραστην «Τεχνόπολις», υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

    Ρακοσυλλέκτες εκθέτουν την πραμάτεια τους στον χώρο της «Τεχνόπολις» και στο παζάρι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν από αντίκες μέχρι χρηστικά αντικείμενα, όπως πίνακες, βιβλία, δίσκους βινυλίου, cd, dvd, ρούχα και παπούτσια από δεύτερο χέρι, μεταχειρισμένα ηλεκτρονικά, μπιμπελό, καθώς και πολλά άλλα αντικείμενα τα οποία είναι διαθέσιμα σε πολύ συμφέρουσες τιμές.

    Ο Μεμής Φεριδούν, γραμματέας του σωματείου, δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως είναι ευτυχής για την κίνηση αυτή του δήμου Αθηναίων, ενώ κατέδειξε και την ανάγκη «στέγασης» του μόνιμου παζαριού του συλλόγου - που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή - σε νέο χώρο (προς το παρόν πραγματοποιείται επί της Ιεράς Οδού 94), πράγμα που κατέδειξε και στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ανδρέα Βαρελά. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα προς τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να αδειάσουν τα σπίτια τους από παλιά αντικείμενα, να επικοινωνούν με το σωματείο, αφού οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και «με εγγύηση» -όπως τόνισε- αφού αν κάποιος «μετανιώσει» για κάποιο αντικείμενο που έδωσε, μπορεί να το πάρει πίσω, φυσικά ατελώς.

    [08] Η ελληνική διατροφή ασπίδα για τον καρκίνο του δέρματος

    H ελληνική διατροφή αποτελεί ασπίδα και για τον καρκίνο του δέρματος. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία. Σύμφωνα με την έρευνα στην ελληνική διατροφή οφείλεται και το γεγονός ότι οι Έλληνες παρουσιάζουν χαμηλότερα ποσοστά μελανώματος από τους Αυστραλούς.

    Η ομογενής, επικεφαλής της Σχολής Διαιτολογίου και Διατροφής του πανεπιστημίου Λα Τρομπ της Μελβούρνης, Κάθριν Ιτσιόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα πορίσματα της έρευνας και για το γεγονός ότι αυτή η έρευνα λαμβάνεται υπόψη και στον σχεδιασμό της διατροφής των παιδιών.

    Εξάλλου, ανάλογη έρευνα για τη Μεσογειακή Διατροφή έγινε και από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ και τα πορίσματά της παρουσιάστηκαν σε διεθνές συνέδριο στο Σίδνεϊ.

    Όπως εξήγησε η δρ Νίβα Σαφίρα, η υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που ταιριάζουν στο πρότυπο της Μεσογειακής Διατροφής παίζει προστατευτικό ρόλο και μειώνει τον κίνδυνο για ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος.

    «Η Μεσογειακή Δίαιτα μας παρέχει μέσα από μία ποικιλία τροφίμων (κραμβοειδή λαχανικά, ντομάτες, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδή φρούτα, φρέσκα βότανα, κρασί, ελαιόλαδο) πολύτιμα βιοδραστικά μόρια με ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, που συμμετέχουν στη θωράκιση του οργανισμού μας έναντι του καρκίνου του δέρματος» είπε η Δρ. Σαφίρα.

    [09] «Ο Στιβ Τζομπς ήταν ο Πικάσο μας»

    Ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής του κολοσσού λογισμικών Oracle Λάρι Ελισον εξήρε το έργο του αείμνηστου Στιβ Τζομπς, του ιστορικού και "αναντικατάστατου" διευθύνοντα συμβούλου της Apple, του οποίου ο διάδοχος Τιμ Κουκ πρόσφατα ζήτησε συγνώμη για ένα στρατηγικής σημασίας λάθος στο iPhone 5.

    Όταν ρωτήθηκε χθες από το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC για το μέλλον της Apple χωρίς τον Στιβ Τζομπς που πέθανε πέρυσι, ο Ελισον απάντησε: "Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για την εταιρία αυτή και για τον Τιμ Κουκ αλλά θα το επαναλάβω, ο Στιβ είναι αναντικατάστατος".

    "Όλοι χάσαμε κάτι. Ήταν ο δικός μας Εντισον, ήταν ο Πικάσο μας. Δεν υπάρχει κανείς σαν αυτόν. Η Apple θα συνεχίσει να ευημερεί αλλά όχι όπως όταν ο Στιβ ήταν εκεί", πρόσθεσε.

    Ο όμιλος Apple δέχθηκε πρόσφατα έντονες επικρίσεις γιατί επέβαλε στην τελευταία έκδοση του λογισμικού της iOS6 που είναι προεγκατεστημένη στα κινητά τηλέφωνα iPhone 5, μια δική του εφαρμογή χαρτών η οποία είχε τελειοποιηθεί, αντικαθιστώντας την πολύ δημοφιλή υπηρεσία της Google (Google Maps). Οι πελάτες της εντόπισαν στην εφαρμογή αυτή πολλά λάθη όπως δρόμους και πόλεις που εξαφανίστηκαν ή τοποθετήθηκαν σε άλλα σημεία.

    Αρκετοί αναλυτές διέκριναν εκεί ένα χοντρό λάθος και η θύελλα των αντιδράσεων ώθησε τον Τιμ Κουκ να ζητήσει δημοσίως συγνώμη από τους πελάτες της Apple την Παρασκευή, προτείνοντάς τους ακόμη και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές των ανταγωνιστικών εταιριών.

    [10] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών

    Υπερψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τα κέντρα υποδοχής και κράτησης μεταναστών.

    Σε σύνολο 262 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 149 βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατά 99 από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες , τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «παρών» και απουσίαζαν οι υπόλοιποι τρεις.

    Την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.

    [11] Λήγει σήμερα η παράταση προθεσμίας πληρωμής των οφειλών στις Εφορίες

    Λήγει σήμερα η παράταση προθεσμίας πληρωμής φόρων και οφειλών στις εφορίες, που είχε δοθεί λόγω της τριήμερης απεργίας των εφοριακών. Επίσης λήγει η προθεσμία για υπαγωγή σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

    [12] Η Λαγκάρντ καλεί Ιαπωνία και Κίνα να επικεντρωθούν στην οικονομία

    Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε την Ιαπωνία και την Κίνα να επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παρά στις εδαφικές διαφορές τους, σε συνέντευξή της στον ιαπωνικό Τύπο.

    "Η Κίνα και η Ιαπωνία είναι δύο πολύ μεγάλες οικονομίες που η προσοχή τους δεν πρέπει να αποσπάται από την οικονομία λόγω εδαφικών διαφορών, εξήγησε η Λαγκάρντ σύμφωνα με δηλώσεις της.

    Αντιστοίχως δεύτερη και τρίτη οικονομικές δυνάμεις παγκοσμίως, η Κίνα και η Ιαπωνία ερίζουν για ένα νησιωτικό σύμπλεγμα στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, το οποίο διεκδικεί το Πεκίνο αλλά την κυριαρχία του έχει το Τόκιο.

    "Η παρούσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας χρειάζεται την πλήρη δέσμευση της Ιαπωνίας και της Κίνας", είπε η Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ γειτόνων προϋποθέτει μια "κάποιου βαθμού ανοχή".

    Η Λαγκάρντ θα μεταβεί στο Τόκιο την προσεχή εβδομάδα για τις ετήσιες γενικές συνελεύσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

    [13] Με 3 μονάδες διαφορά προηγείται ο Ομπάμα του Ρόμνεϊ σύμφωνα με δημοσκόπηση

    Προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, έναντι του αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, δίνει πανεθνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, την Τρίτη.

    Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του NBC News και της Wall Street Journal, δίνει ποσοστό 49% στον Ομπάμα και 46% στον Ρόμνεϊ.

    Οι 3 μονάδες διαφορά είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος, όπως αναφέρουν οι δημοσκόποι.

    Η προηγούμενη δημοσκόπηση του NBC και της Wall Street Journal, έδινε στον Ομπάμα 5 μονάδες διαφορά από τον αντίπαλό του καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ συγκέντρωνε 50% έναντι 45% του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του.

    Επεμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [14] Μύθος ότι η βιταμίνη D προστατεύει από τα κρυολογήματα

    Νεοζηλανδοί επιστήμονες, που έκαναν τη σχετική επιστημονική έρευνα, δεν βρήκαν καμία πειστική απόδειξη ότι η προληπτική λήψη βιταμίνης D προστατεύει τους ανθρώπους από τα κρυολογήματα.

    Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το BBC, έκαναν το καλύτερο δυνατό επιστημονικό τεστ, με τυχαιοποιημένο δείγμα και παράλληλη σύγκριση με εικονικό φάρμακο (πλασέμπο).

    Οι άνθρωποι δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος της συγκεκριμένης βιταμίνης στο δέρμα τους με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας. Η βιταμίνη D επίσης υπάρχει στα λιπαρά ψάρια, τα αυγά, τα δημητριακά και σε άλλες τροφές. Υπό κανονικές συνθήκες, οι άνθρωποι παίρνουν τις αναγκαίες ποσότητες της εν λόγω βιταμίνης από την κατάλληλη διατροφή και την επαρκή έκθεση στον ήλιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 October 2012 - 6:30:45 UTC