Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Καπελέρης: Λίστα δέκα ονομάτων μού έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου
  • [02] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία
  • [03] Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με τρόικα
  • [04] «Μείζον πολιτικό θέμα», για τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»
  • [05] Στο Παρίσι αύριο ο πρωθυπουργός
  • [06] Φ. Κουβέλης: "Όχι" στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων
  • [07] Eπτά στους δέκα Ιταλούς, τάσσονται υπέρ της φυλάκισης των φοροφυγάδων

  • [01] Γ. Καπελέρης: Λίστα δέκα ονομάτων μού έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

    Κανένα πολιτικό πρόσωπο ή γνωστός οικονομικός παράγων δεν υπήρχε στη λίστα που μου έδωσε, ατύπως και εμπιστευτικώς, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με δέκα ονόματα, τέλος 2010 με αρχές 2011. Δεν έκανα έλεγχο της λίστας, αλλά έρευνα στο προφίλ τους. Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό.

    Αυτά δήλωσε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης που κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με τις λίστες ονομάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

    Ακόμα, ο κ. Καπελέρης ερωτώμενος σχετικά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", προκειμένου- όπως είπε- να συσταθεί ειδική επιτροπή για να τη διερευνήσει, ωστόσο αυτή η επιτροπή δεν έγινε.

    «Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσωπο που να λέει παρέδωσα στον Καπελέρη λίστα. Μου παραδόθηκαν δέκα ονόματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να διερευνήσω το προφίλ τους. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτού του μικρού αριθμού προσώπων, που εμπιστευτικώς και ατύπως μου παραδόθηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκαν πίσω στον υπουργό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καπελέρης.

    [02] Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Συρία

    Ο συριακός στρατός διεξάγει σήμερα μεγάλη επίθεση σε προάστια στο δυτικό τμήμα της Δαμασκού, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση και αντικαθεστωτικούς, την ώρα που οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείουδιαπιστώνουν μια ασυνήθιστη στρατιωτική ανάπτυξη στην περιοχή.

    Τα προάστια Κουντσάγια και αλ Χάμα, δύο προπύργια των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ, απαρτίζεται από λιποτάκτες και αμάχους που πήραν τα όπλα), "βομβαρδίστηκαν από άρματα μάχης των τακτικών δυνάμεων, οι οποίες προβαίνουν σε συλλήψεις και σε έρευνες στα περίχωρα", ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Εξάλλου, κατά πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 48 νεκρούς, στην πλειονότητά τους στρατιωτικούς, και σχεδόν 100 τραυματίες από τη σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης Χαλέπι νωρίτερα σήμερα.

    Σύμφωνα επίσης με το Παρατηρητήριο, συνολικά 174 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 101 άμαχοι, σκοτώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα.

    [03] Συνάντηση Γ. Στουρνάρα με τρόικα

    Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, έχει αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας.

    Η συνάντηση αυτή δεν είχε ανακοινωθεί και αντικείμενό της αναμένεται να είναι η απαίτηση της τρόικας να αντικατασταθούν με πρόσθετες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, οι μειώσεις δαπανών από τα υπουργεία, ύψους 2 και πλέον δισ. ευρώ, η απόδοση των οποίων θεωρείται αμφίβολη από τους εκπροσώπους των δανειστών.

    [04] «Μείζον πολιτικό θέμα», για τον ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

    «Το γεγονός ότι επί δύο χρόνια οι δύο υπουργοί Οικονομικών, που εισηγήθηκαν τα πιο καταστροφικά μέτρα που έχει γνωρίσει ο τόπος, είχαν στα συρτάρια τους λίστα φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, χωρίς να θεωρήσουν σκόπιμο να ενημερώσουν τη Βουλή, συνιστά μείζον πολιτικό θέμα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη λίστα "Λαγκάρντ". Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης ότι «συγκάλυψαν μια τέτοια υπόθεση, με την ίδια ευκολία που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις», ενώ «στη Γερμανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, βάσει παρόμοιων στοιχείων, εισέπραξαν για λογαριασμό των χωρών τους αξιοσέβαστα ποσά σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς».

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι «οι δικαιολογίες του κ. Βενιζέλου για τους λόγους που δεν αξιοποιήθηκε η λίστα στερούνται σοβαρότητας και είναι πολιτικά απαράδεκτες» και «ενδεικτικές μιας πολιτικής που βάζει στο στόχαστρό της τα ασθενέστερα στρώματα για να κάνει πλάτες στους ισχυρούς».

    [05] Στο Παρίσι αύριο ο πρωθυπουργός

    Στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τριμπιούν που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη στο Παρίσι.

    Στη σχετική συζήτηση, με τίτλο «Αποκαθιστώντας την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα στο παγκόσμιο επίπεδο» θα μετάσχουν επίσης η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντιγκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ ενώ θα ακολουθήσει ομιλία του σχεδιαστή Φίλιπ Σταρκ.

    [06] Φ. Κουβέλης: "Όχι" στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων

    Την κατηγορηματική αντίθεσή του στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

    «Κανένας νόμος δεν μπορεί να επιβάλει τις συλλογικές ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν. Αυτές πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών των ίδιων των κοινωνικών εταίρων. Δεν αναφέρομαι μόνο στον κατώτερο μισθό, αναφέρομαι στο σύνολο των ρυθμίσεων που πρέπει να υπάρχουν σαν αποτέλεσμα συλλογικών διαπραγματεύσεων», τόνισε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα νόμο.

    Επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ζήτησε τη γνωστοποίηση της λίστας με τα ονόματα φοροφυγάδων, χαρακτηρίζοντας αρνητικό το γεγονός ότι δεν έχει αξιολογηθεί εδώ και πολύ καιρό όπως κάθε λίστα η οποία αφορά σε παράνομες πράξεις.

    [07] Eπτά στους δέκα Ιταλούς, τάσσονται υπέρ της φυλάκισης των φοροφυγάδων

    Επτά στους δέκα Ιταλούς τάσσονται υπέρ της φυλάκισης των φοροφυγάδων, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών μελετών Eurispes.

    Το 68,7% του δείγματος επίσης ζητά να μετατραπεί η φοροδιαφυγή σε ποινικό αδίκημα.

    Η έρευνα του Εurispes αποκαλύπτει ότι δεν δηλώνεται το 60% των οικιακών βοηθών και μπέιμπι σίτερ, το 89% των ιδιαίτερων μαθημάτων και το 40% των υπηρεσιών που προσφέρουν ελεύθεροι επαγγελματίες, με τους δικηγόρους σε «εξέχουσα θέση».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 October 2012 - 14:30:39 UTC