Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με την τρόικα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Να πάει στη Βουλή η "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Άρσεναλ-Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική του Champions League
  • [04] Π. Καμμένος: Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του ΟΠΑΠ
  • [05] Αίσιο τέλος για τον 50χρονο που απειλούσε να αυτοπυρπολυθεί
  • [06] "Μία δεκαετία θα διαρκέσει η κρίση"
  • [07] Ρόιτερς: Κρατικά έσοδα 600 δισ. δολαρίων από φυσικό αέριο στην Κρήτη

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις με την τρόικα

    «Σε καλό δρόμο είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό.

    Σημείωσε δε ότι το κενό που υπάρχει στα μέτρα είναι αρκετά μεγάλο αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα το καλύψουμε και ότι θα πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός, θα πάμε εμείς στις θέσεις τους θα έλθουν εκείνοι στις δικές μας, θα φανεί». Είπε ακόμη ότι «πιστεύω πως το πακέτο θα έχει κλείσει μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας».

    Όσο για το αν η εκταμίευση της δόσης θα γίνει πριν το Νοέμβριο ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε η δόση να έλθει πάρα πολύ γρήγορα».

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Να πάει στη Βουλή η "λίστα Λαγκάρντ"

    "Η ρητή εντολή κάθε εβδομάδα ήταν ότι κινούμε όλες τις υποθέσεις φοροδιαφυγής", σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ, ερωτηθείς για το εάν ως υπουργός Οικονομικών είχε δώσει εντολή στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη να αξιοποιήσει το περιεχόμενο από το "φλασάκι" με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.

    Επιπλέον, ερωτηθείς εάν μετά τη γνωστοποίηση περί ύπαρξης της "λίστας Λαγκάρντ" κάλεσε τον κ. Διώτη προκειμένου να τον ρωτήσει τι συμβαίνει με αυτή τη λίστα, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι ως υπουργός Οικονομικών είχε πολλές προτεραιότητες εκ των οποίων και εκείνη για τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σημειώνοντας ότι κάθε εβδομάδα πίεζε τις αρμόδιες υπηρεσίες για να προχωρήσουν.

    Υπογράμμισε δε ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού να αξιολογεί πληροφορίες και στοιχεία, αλλά να δίνει πολιτικές κατευθύνσεις.

    Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές που φέρεται να έκανε ο κ. Διώτης ότι παρέδωσε το φλασάκι με τη λίστα στον κ. Βενιζέλο και δεν του δόθηκε εντολή για περαιτέρω έλεγχο, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για "παρεξήγηση στα όσα φέρεται να έχει πει ο κ . Διώτης στην Επιτροπή". "Δεν ξέρω τι είπε, ξέρω τι έχει πει σ' εμένα και στους δημοσιογράφους", πρόσθεσε.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις περί αναφορών του κ. Διώτη ότι δεν κράτησε αντίγραφο από το συγκεκριμένο "φλασάκι" αφού το παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος είπε, μεταξύ άλλων: "Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σημαίνει 'δεν έχω κρατήσει αντίγραφο, δεν έχω το υλικό'".

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Διώτης παρέλαβε το υλικό από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, "προφανώς για να το αξιοποιήσει" και διερωτήθηκε: "Τόσο καιρό που το είχε στα χέρια του δεν το είδε;".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ακόμη ότι τώρα που υπάρχει το υλικό αυτό στο ΣΔΟΕ χάρη στον ίδιο, πρέπει να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

    Ι. ΔΙώτης: Δεν ξανασυζητήθηκε ποτέ το θέμα της "λίστας Λαγκάρντ"

    Αρνητικά απάντησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης ερωτώμενος από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου αν ο κ. Βενιζέλος τον είχε ενοχλήσει για την πορεία των ερευνών σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ.

    «Ο κ. Βενιζέλος ισχυρίζεται όπως πληροφορούμαστε τώρα, σε τηλεοπτικό δελτίο ότι σε τακτά διαστήματα σας ενοχλούσε σε ότι αφορούσε την πορεία των ερευνών. Ξανασυζητήθηκε το ζήτημα του ηλεκτρονικού αρχείου ;» ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου.

    «Όχι ποτέ», απάντησε ο κ. Διώτης.

    «Από πλευράς σας ποιος ήταν ο λόγος που δεν ξανασυζήτηθηκε το ζήτημα;» ρώτησε η κ. Κωνσταντοπούλου και ο κ. Διώτης απάντησε: «Δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Δεν ετέθη...»

    «Συζητήθηκε ποτέ η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας;» ρώτησε πάλι η βουλευτής λαμβάνοντας την απάντηση από τον κ. Διώτη: «Είχε τεθεί ακροθιγώς στις συζητήσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης

    Ι. Διώτης: Δεν υπάρχει όνομα πολιτικού στη "λίστα Λαγκάρντ"

    [03] Άρσεναλ-Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική του Champions League

    Κρίσιμοαγώνα στη φάση των ομίλων του Champions League δίνει ο Ολυμπιακός στις 21:45 στο Λονδίνο.

    Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το φαβορί Αρσεναλ με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

    [04] Π. Καμμένος: Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του ΟΠΑΠ

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την πρόθεση για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τον οργανισμό.

    Ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων και υποστήριξε ότι «γίνεται προσπάθεια απαξίωσης του ΟΠΑΠ ώστε να πουληθεί σε χαμηλότερη τιμή και όποιοι το επιχειρούν διαπράττουν το αδίκημα της απιστίας», ενώ δήλωσε ότι τυχόν πώληση του ΟΠΑΠ «είναι έγκλημα, δεν είναι πολιτική».

    [05] Αίσιο τέλος για τον 50χρονο που απειλούσε να αυτοπυρπολυθεί

    Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών σώθηκε ο 50χρονος που απειλούσε να αυτοπυρπολυθεί από τις 12 το μεσημέρι στα γραφεία κατασκευαστικής εταιρείας στον 5ο όροφο κτιρίου στην οδό Δεληγιώργη 55, στην Ομόνοια.

    Ο άνδρας που είχε περιλούσει με βενζίνη το παντελόνι του και τον χώρο γύρω του, παρά τις προσπάθειες ειδικού διαπραγματευτή της αστυνομίας, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έβαλε φωτιά. Οι πυροσβέστες έσβησαν αμέσως τις φλόγες, με αποτέλεσμα να υποστεί μόνο ελαφρά εγκαύματα στα πόδια.

    Ο 50χρονος όπως είπε είναι εργολάβος και πατέρας τεσσάρων παιδιών και αποφάσισε να προβεί στην ενέργεια γιατί η εταιρεία του χρωστούσε 16.000 ευρώ για έργο που είχε κατασκευάσει για λογαριασμό της πριν από 4 χρόνια και δεν του κατέβαλε τα χρήματα.

    Ο εργολάβος αυτή την ώρα βρίσκεται στο Α.Τ. της Ομόνοιας που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό.

    [06] "Μία δεκαετία θα διαρκέσει η κρίση"

    Ο κύκλος της διεθνούς οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε το 2008 ενδέχεται να κλείσει μετά από μια ολόκληρη δεκαετία, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, ο Γάλλος Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξη πουδημοσιεύτηκε στον ουγγρικό ιστότοπο www.portfolio.hu.

    "Δεν λέω ωστόσο ότι πρόκειται για μια χαμένη δεκαετία, θα περάσει όμως μια δεκαετία από το ξέσπασμα αυτής της κρίσης έως ότου η διεθνής οικονομία ξαναβρεθεί σε καλή κατάσταση", υπογράμμισε ο κ. Μπλανσάρ.

    [07] Ρόιτερς: Κρατικά έσοδα 600 δισ. δολαρίων από φυσικό αέριο στην Κρήτη

    Μελέτη τριών Ελλήνων επιστημόνων εκτιμά στα 3,5 τρισεκ. κυβικά μέτρα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης και ότι αυτά θα αποφέρουν στην Ελλάδα κρατικά έσοδα 599 δισεκ. δολαρίων σε 25 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Η μελέτη των κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάσθηκε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο.

    «Θεωρούμε ότι αυτή είναι μία πολύ συντηρητική εκτίμηση», δήλωσε στο Ρόιτερς ο κ. Κονοφάγος, η εταιρία του οποίου Flow Energy στην Αθήνα συμβουλεύει άτυπα την κυβέρνηση για την ενεργειακή στρατηγική. Η μελέτη αναφέρει ότι η γεωλογική ομοιότητα με το πλούσιο σε αέριο κοίτασμα Λεβιάθαν, όπου εντοπίσθηκαν οι πρόσφατες ανακαλύψεις της Κύπρου και του Ισραήλ, υποδηλώνει ότι και τα αποθέματα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να έχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Η μελέτη εκτιμά ότι τα αποθέματα της περιοχής αυτής αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση φυσικού αερίου από την Ευρώπη για έξι χρόνια και αντιστοιχούν σε 1,5 δισεκ. βαρέλια πετρελαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 3 October 2012 - 18:30:39 UTC