Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Ομόφωνη απόφαση για να σταλεί το στικάκι με τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [02] Ισπανία: Συνελήφθη νεαρός που ήθελε να μιμηθεί τη σφαγή στο Κόλουμπαϊν
  • [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Η Βουλή θα ζητήσει τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [04] Για «πράσινη και γαλάζια ομερτά» κάνει λόγο ο Αλ. Τσίπρας
  • [05] «Ξυλοδαρμός και συλλήψεις, η απάντηση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους»
  • [06] Έρχεται στην Αθήνα ο Νταβούτογλου, την ερχόμενη εβδομάδα
  • [07] ΙΟΒΕ: Μεγάλη πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη
  • [08] Κατασχέθηκε 1,3 εκατ. ευρώ από ιταλό πολιτικό για μια υπόθεση διαφθοράς
  • [09] Ισπανία: Η κεντρική τράπεζα βλέπει κίνδυνο δημοσιονομικής παρέκκλισης το 2012

  • [01] Βουλή: Ομόφωνη απόφαση για να σταλεί το στικάκι με τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να ζητήσει επίσημα, από τις αρμόδιες αρχές να στείλουν το ηλεκτρονικό αρχείο με τη "λίστα Λαγκάρντ" στην επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

    [02] Ισπανία: Συνελήφθη νεαρός που ήθελε να μιμηθεί τη σφαγή στο Κόλουμπαϊν

    Ένας άνδρας 21 ετών συνελήφθη χθες στην Ισπανία διότι φέρεται πως είχε αποφασίσει να μιμηθεί στις Βαλεαρίδες «τη σφαγή» στο αμερικανικό Λύκειο του Κόλουμπαϊν η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή ενός καθηγητή, 12 μαθητών και των δύο δραστών το 1999, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία η οποία διευκρίνισε πως κατέσχεσε μια ποσότητα εκρηκτικών που ξεπερνά τα «140 κιλά».

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [03] Ευ. Μεϊμαράκης: Η Βουλή θα ζητήσει τη «λίστα Λαγκάρντ»

    «Η Βουλή θα ασκήσει τα δικαιώματά της και θα ζητήσει τη λίστα», ανακοίνωσε από την έδρα ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος απαντώντας σε παρέμβαση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια, ανέφερε ότι θα έλθει σε συνεννόηση με τα κόμματα και θα ενημερώσει το Σώμα σχετικά.

    Ο πρόεδρος της Βουλής απαντώντας στην έντονη παρατήρηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στο να συζητηθεί το αίτημα του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο, ανέφερε ότι θα ξαναθέσει το θέμα στην κυβέρνηση, καθώς τότε που κατατέθηκε (το αίτημα) είχε κριθεί πως δεν μπορεί να συζητηθεί. Θεωρώ πως πρέπει να συζητηθεί ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει η Ολομέλεια για τη σύσταση ή όχι της επιτροπής, πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

    [04] Για «πράσινη και γαλάζια ομερτά» κάνει λόγο ο Αλ. Τσίπρας

    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι οι πολιτικές της επιλογές οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ομερτά ΝΔκαι ΠΑΣΟΚ.

    Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση της πρότασης νόμου του κόμματός του για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, έκανε λόγο για ένα τρίγωνο που κυβερνά τον τόπο: Από τη μία βρίσκεται το «υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα», στην άλλη «η χρεοκοπημένη τραπεζοκρατία έδινε δάνεια σε επιχειρηματίες τύπου Καρούζου» και στην άλλη τα χρεοκοπημένα και πειρατικά ΜΜΕ που στηρίζουν τις επιλογές του χρεοκοπημένου συστήματος.

    Με αφορμή τη «λίστα Λαγκάρντ», ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρθηκε κατά του Ευ. Βενιζέλου κατηγορώντας τον πως πήρε τη λίστα στο σπίτι του και υπενθυμίζοντας πως όταν είχε καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση δεν βρήκε (ο κ. Βενιζέλος) ως υπουργός Οικονομικών τότε ούτε μια φράση να απαντήσει.

    «Γι' αυτό κι όταν είπα ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία λειτουργεί με όρους ομερτά πετάχθηκε σαν ελατήριο από το έδρανό του. Να γιατί. Γιατί η ομερτά ήταν πραγματικότητα στη χώρα για πολλά χρόνια», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «τώρα σπάει η πράσινη ομερτά κι ο ένας καρφώνει τον άλλον».

    Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ και διερωτήθηκε «αν έχουν αντιληφθεί τη γαλάζια ομερτά» για να πει προς τους βουλευτές πως αν θέλουν να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει «γαλάζια ομερτά» να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για το πώς έφτασε η χώρα στο Μνημόνιο.

    [05] «Ξυλοδαρμός και συλλήψεις, η απάντηση της κυβέρνησης στους εργαζόμενους»

    «Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία και συνδικαλιστικών στελεχών, στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας», καταγγέλει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ και ζητά ν' αφεθούν ελεύθεροι αμέσως όλοι οι συλληφθέντες και να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων στα ναυπηγεία.

    Στο ίδιο σχόλιο, το ΚΚΕ αναφέρει ότι ο ξυλοδαρμός και οι συλλήψεις «ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό», προσθέτοντας, ακόμα, ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους μαζί με τους ιδιώτες ιδιοκτήτες των ναυπηγείων.

    [06] Έρχεται στην Αθήνα ο Νταβούτογλου, την ερχόμενη εβδομάδα

    Την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Έλληνας αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ο κ. Νταβούτογλου θα επισκεφθεί «μόνο την Αθήνα».

    Σε ερώτηση εξάλλου σχετική με το χθεσινό επεισόδιο ανταλλαγής πυρών, αρχικά από τη Συρία σε βάρος Τούρκων πολιτών και στη συνέχεια από την Τουρκία σε βάρος Σύριων στρατιωτών, ο κ. Δελαβέκουρας παρέπεμψε στη χθεσινή συνεδρίαση του Βορειο-Ατλαντικού Συμβουλίου, για να υπογραμμίσει την έκκληση προς τη Συρία να σταματήσει τις επιθέσεις και την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης για την αποτροπή διάχυσης της κρίσης. Ο Έλληνας αξιωματούχος επανέλαβε την ανάγκη παύσης των εχθροπραξιών και εκκίνησης μιας πολιτικής διαδικασίας εξομάλυνσης της κατάστασης.

    [07] ΙΟΒΕ: Μεγάλη πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη

    Στα επίπεδα του Ιουλίου παρέμεινε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, διαμορφούμενος στις 76,1 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

    Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία και στις Υπηρεσίες, η οποία όμως αντισταθμίζεται εξολοκλήρου από την υποχώρηση του κλίματος στο Λιανικό Εμπόριο και τις Κατασκευές, αλλά και από την έντονη εξασθένηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, εκτιμά το Ίδρυμα.

    Η σταθεροποίηση των επιχειρηματικών προσδοκιών είναι θετικό στοιχείο το οποίο, αν συνεχιστεί, δημιουργεί ευνοϊκές προοπτικές για επενδυτικές αποφάσεις. Από την άλλη πλευρά, η πτώση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, αν και αισθητή, ήταν αναμενόμενη και ερμηνεύεται από το γεγονός ότι οι πολίτες δέχονται επί τουλάχιστον δύο μήνες αλλεπάλληλα, πολλές φορές αντιφατικά μεταξύ τους, μηνύματα για το περιεχόμενο των δημοσιονομικών μέτρων. Είναι προφανές ότι η οριστικοποίηση αυτών των μέτρων ?με τους καλύτερους δυνατούς όρους- πρέπει να ολοκληρωθεί ώστε να αφιερωθεί ο απαραίτητος χρόνος στην προσπάθεια αντιστάθμισης των υφεσιακών επιπτώσεών τους, επισημαίνει το ΙΟΒΕ.

    [08] Κατασχέθηκε 1,3 εκατ. ευρώ από ιταλό πολιτικό για μια υπόθεση διαφθοράς

    Ιταλοί εισαγγελείς κατέσχεσαν σήμερα 1,3 εκατομμύριο ευρώ από τον Φράνκο Φιορίτο, ένα τοπικό πολιτικό του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο μιας πολύκροτης υπόθεσης διαφθοράς.

    Ο Φιορίτο προέρχεται από το Λάτιο, την περιφέρεια γύρω από τη Ρώμη. Την Τρίτη συνελήφθη με κατηγορίες ότι διοχέτευσε χρήματα του δημοσίου που προορίζονταν για την χρηματοδότηση των κομμάτων σε δικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς και στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να αγοράσει σπίτια, αυτοκίνητα και πολυτελείς διακοπές.

    Οι αποκαλύψεις για τον Φιορίτο, πρώην επικεφαλής του κόμματος του Μπερλουσκόνι, «Λαός της Ελευθερίας» (PDL) στην περιφερειακή συνέλευση του Λατίου, έγιναν τον περασμένο μήνα. Ως τώρα είναι ο μόνος πολιτικός του Λατίου που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [09] Ισπανία: Η κεντρική τράπεζα βλέπει κίνδυνο δημοσιονομικής παρέκκλισης το 2012

    Ο διοικητής της Τράπεζας της Ισπανίας Λουίς Μαρία Λίντε δήλωσε σήμερα πως υπάρχει «ένας κίνδυνος παρέκκλισης», σε σχέση με το στόχο να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα στο 6,3% του ΑΕΠ το 2012 και επέκρινε τις προβλέψεις της κυβέρνησης για την ανάπτυξη το 2013, τις οποίες θεωρεί αισιόδοξες.

    «Η πληροφορία που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη ?για το έλλειμμα του κεντρικού κράτους στο τέλους Αυγούστου? δείχνει πως υπάρχουν κίνδυνοι παρέκκλισης από το στόχο που ορίσθηκε για το 2012», δήλωσε μιλώντας στο κοινοβούλιο.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2012 - 12:30:40 UTC