Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντράγκι: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα
  • [02] Σε διαθεσιμότητα ο υπεύθυνος αστυνομικός για το ΥΠΕΘΑ
  • [03] Νέες αιχμές Γ. Ραγκούση προς Ευ. Βενιζέλο
  • [04] Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας
  • [05] Νομοσχέδιο για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
  • [06] Κ. Αρβανιτόπουλος: Αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου
  • [07] Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, προτείνει η ΔΕΗ
  • [08] ΔΝΤ: Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις

  • [01] Ντράγκι: Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα

    Στην Ελλάδα δεν μπορεί να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της το οποίο διακρατεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του θεσμού, ο οποίος εδρεύει στη Φρανκφούρτη.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είπε ότι το να γίνει δεκτό ένα πιο μακροπρόθεσμο χρονοδιάγραμμα για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που έχει στην κατοχή του ο θεσμός «θα ισοδυναμούσε με νομισματική χρηματοδότηση», κάτι το οποίο απαγορεύεται από τις συνθήκες της ΕΕ.

    [02] Σε διαθεσιμότητα ο υπεύθυνος αστυνομικός για το ΥΠΕΘΑ

    Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής, Θόδωρος Κολοκυθάς, που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και ήταν σήμερα υπεύθυνος για τα μέτρα και τη φύλαξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισέβαλαν το πρωί στον προαύλιο χώρο του Πενταγώνου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των μισθών τους τους τελευταίους έξι μήνες. Τη διαθεσιμότητα του υπευθύνου ασφαλείας του χώρου, αποφάσισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

    Όπως έγινε γνωστό, μετά τη λήξη των επεισοδίων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, κάλεσε τον αρχηγό και του ζήτησε εξηγήσεις για όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με πληροφορίρες, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ κρίθηκε ανεπαρκής η δύναμη, που είχε διατεθεί αρχικά για το Πεντάγωνο και ειδικότερα, δέκα μόνον αστυνομικοί, χωρίς διμοιρία των ΜΑΤ.

    Από πηγές του Αρχηγείου έγινε, επίσης, γνωστό ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός δεν ζήτησε έγκαιρα ενισχύσεις, όταν η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρόμενοι να εισβάλουν στον περίβολο του υπουργείου.

    [03] Νέες αιχμές Γ. Ραγκούση προς Ευ. Βενιζέλο

    Νέες αιχμές προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, άφησε η πλευρά του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, μια ημέρα μετά την αποχώρησή του από την παράταξη και μετά τις σχετικές αναφορές του κ. Βενιζέλου που εμμέσως πλην σαφώς αφορούσαν το πρόσωπό του.

    Συνεργάτες του κ. Ραγκούση ανέφεραν ότι μετά το «πρώτο Μνημόνιο, που εφαρμόστηκε η πιο σκληρή πολιτική λιτότητας στη χώρα από το 1974, το ΠΑΣΟΚ πήγε σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Νοέμβριο του 2010 και πέτυχε μια- σπάνια διεθνώς -εκλογική νίκη» και συμπλήρωναν πως «έως τον Ιούλιο του 2011, όπως κατέγραψαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα και η χώρα όρθια».

    Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι «η χώρα, η κοινωνία και η παράταξη κατέρρευσαν, από το καλοκαίρι του 2011 και μετά», «από τότε δηλαδή που τα ηνία της οικονομίας και ουσιαστικά της παράταξης και της χώρας κρατούσε ο Ευ. Βενιζέλος».

    [04] Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας

    Ομόφωνα εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή.

    Η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή συνεδρίασε σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφασίσει για την άρση των ασυλιών των βουλευτών Ηλιόπουλου και Γερμενή για την εμπλοκή τους στα γεγονότα της Ραφήνας και Κασιδιάρη για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007.

    Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα.

    [05] Νομοσχέδιο για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

    Σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που θα συνθέτει τις προτάσεις των ενδιαφερόμενων φορέων, θα καταθέσει η κυβέρνηση, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδάς, κατά τη συζήτηση της σχετικής πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απορρίφθηκε (με τις ψήφους των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης) ως ανεφάρμοστη λόγω υπερβολικού κόστους και ως πρόχειρη λόγω του ότι δεν λαμβάνει υπόψη της όλες τις περιπτώσεις.

    Όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός, η κυβερνητική πρόταση θα παρεμβαίνει υπέρ των δανειοληπτών πολιτών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αντικειμενικά τις υποχρεώσεις τους, θα λαμβάνει υπόψη την ανάγκη βιωσιμότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και θα εξασφαλίζει δικαιοσύνη προς τους πολίτες που εξυπηρετούν με θυσίες τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

    [06] Κ. Αρβανιτόπουλος: Αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου

    «Πρώτη προτεραιότητα για μας είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου», είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (Κολέγια) και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξής του με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη για τη ναυτική εκπαίδευση. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι τα 40 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που υπάρχουν είναι πολλά για τη χώρα.

    [07] Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, προτείνει η ΔΕΗ

    Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στο μνημόνιο και άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προτείνει η ΔΕΗ. Προειδοποιεί, παράλληλα, ότι «η σημερινή προβληματική λειτουργία της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΗ (αλλά και άλλων φορέων της αγοράς), σε σημείο μάλιστα που να απειλείται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και, ως εκ τούτου, του συνόλου του ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας».

    Η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις προτάσεις της για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι «Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στις διάφορες δραστηριότητες της αγοράς είναι η πλήρης και ουσιαστική, απελευθέρωση των τιμολογίων προμήθειας σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών και σε όλες τις τάσεις (δηλ. χωρίς ρυθμιστικές παρεμβάσεις, παρά μόνο για τις ειδικές κατηγορίες «ευάλωτων» καταναλωτών οι οποίες καλύπτονται από τις ΥΚΩ).»

    [08] ΔΝΤ: Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις

    Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις υποστήριξε ότι ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία και το περιεχόμενο των συνομιλιών, σκοπός των οποίων, όπως είπε, είναι να βρεθούν «εφικτές και βιώσιμες λύσεις».

    Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα για την εφαρμογή ενός «πλήρους και αξιόπιστου προγράμματος» δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμφώνησε ότι ο χρόνος έχει τη σημασία του, σε σχέση με το γεγονός ότι πλησιάζουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της συνάντησης του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Επίσης, είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αποφεύγοντας και πάλι να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθεί ο διάλογος των απεσταλμένων της τρόικας στην Ελλάδα, χωρίς, όμως, να υποβαθμίσει και την αναγκαιότητα για γρήγορη διαδικασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 October 2012 - 16:30:53 UTC