Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα την Τρίτη η Άγγελα Μέρκελ
  • [02] FT: Το ΔΝΤ καθυστερεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα
  • [03] Στην "τσιμπίδα" της εφορίας όσοι έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό
  • [04] Επιστροφή Καραγκούνη στην Εθνική για τα ματς με Βοσνία και Σλοβακία
  • [05] Κεδίκογλου: Βήμα για σημαντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις η επίσκεψη Μέρκελ
  • [06] Νεκρός από πυρά αστυνομικών τουρίστας που σκότωσε υπάλληλο στο Ισραήλ
  • [07] Δημητρέλος: «Ο Βιντιάδης απάντησε καταφατικά»

  • [01] Στην Αθήνα την Τρίτη η Άγγελα Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τρίτη για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Θα πρόκειται για μια «επίσκεψη εργασίας» στην διάρκεια της οποίας τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι «η κατάσταση στην Ελλάδα, η κατάσταση στην ευρωζώνη, διεθνή θέματα και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών», είπε ο Ζάιμπερτ.

    Δια στόματος του κ. Ζάιμπερτ, το Βερολίνο εξέφρασε ικανοποίηση για την «πιο σθεναρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια» που καταβάλλει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της χώρας έναντι των πιστωτών της και σημείωσε πως «υποστηρίζει» την προσπάθεια αυτή.

    Επιμέλεια : Μπ. Γεωργίκος

    Διαβάστε επίσης:

    Κεδίκογλου: Βήμα για σημαντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις η επίσκεψη Μέρκελ

    [02] FT: Το ΔΝΤ καθυστερεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα

    Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ, όπως και οι ομόλογοί τους στην Αθήνα, αναφέρουν ότι οι διαφωνίες μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της - σχετικά με το πακέτο των μέτρων για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος - οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ΔΝΤ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Το δημοσίευμα, με τίτλο: «Η Ελλάδα πάλι στο προσκήνιο», σημειώνει ότι το ΔΝΤ είναι πολύ απαισιόδοξο για το αν η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιτύχει εκεί που απέτυχε η προκάτοχός της, δηλαδή στην ταχεία και πλήρη εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να επιστρέψει η χώρα στην οικονομική ανάπτυξη. Η στάση του ΔΝΤ έχει προκαλέσει τριβές στο εσωτερικό της τρόικας των διεθνών δανειστών, προσθέτει το δημοσίευμα.

    Οι πιστωτές από την ΕΕ, σημειώνουν οι Financial Times, θεωρούν ότι η νέα ελληνική ομάδα, που περιλαμβάνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έχει δείξει αξιόπιστη θέληση για να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα προβλήματα της χώρας. «Το ΔΝΤ δείχνει τον μεγαλύτερο σκεπτικισμό για την ικανότητα των Ελλήνων να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχους της ΕΕ, προσθέτοντας: «Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας θέλουν να κάνουν τα σωστά, αλλά υποφέρουν από μία τρομακτική κληρονομιά και ένα πολύ κακό παρόν».

    Η απαισιοδοξία του ΔΝΤ έχει άμεση επίπτωση στην αναθεώρηση του προγράμματος (για την Ελλάδα), δήλωσε ένας άλλος αξιωματούχος της ΕΕ. Αν δεν επιστρέψει σύντομα στην ανάπτυξη, ως αποτέλεσμα του νέου γύρου των μεταρρυθμίσεων που θα προωθηθούν, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να μειώσει αρκετά γρήγορα το επίπεδο του χρέους της για να καταστεί «βιώσιμο» μακροπρόθεσμα, χωρίς οι πιστωτές να πάρουν δραστικά μέτρα, όπως το να αποδεχθούν ζημιές στα δάνεια που έχουν δώσει. Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνουν οι Financial Times, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 3,8% έως 4% το επόμενο έτος, ενώ το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η ύφεση θα είναι πιο κοντά στο 5%.

    «Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τώρα είναι η ώρα μεγάλων αποφάσεων», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι φωνές για «Grexit» (την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ) έχουν εκλείψει από το καλοκαίρι. «Αν η Ελλάδα ξεκινήσει να παίζει τα παλιά της παιχνίδια, νομίζω ότι θα αρχίσετε να τις ακούτε (τις φωνές για Grexit) πιο δυνατά τις επόμενες δύο εβδομάδες», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

    [03] Στην "τσιμπίδα" της εφορίας όσοι έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό

    Ραβασάκι από την εφορία θα λάβουν το επόμενο διάστημα 15.000 φορολογούμενοι που θα καλούνται να δικαιολογήσουν τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά των καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να καταβάλουν φόρο 45% επί του ποσού της διαφοράς που προκύπτει σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

    Πρόκειται για 15.000 φορολογούμενους που προέκυψαν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων συνολικά 54.546 φορολογούμενων οι οποίες την τελευταία διετία έβγαλαν στις ξένες τράπεζες περισσότερα από 22 δισ. ευρώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Οικονομικών από τις τράπεζες. Οι φορολογούμενοι αυτοί από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις τους.

    Έτσι τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και έως το τέλος του Οκτωβρίου θα λάβουν ειδοποιητήριο από την εφορία προκειμένου να σπεύσουν να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν ή να πληρώσουν το φόρο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το σύνολο των αποκλίσεων εισοδημάτων και καταθέσεων που έχουν προκύψει ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αν επιβληθεί τελικά φόρος 45% επί των διαφορών το ποσό που μπορεί να εισπραχθεί ανέρχεται σε 2,250 δισ. ευρώ.

    [04] Επιστροφή Καραγκούνη στην Εθνική για τα ματς με Βοσνία και Σλοβακία

    Ο Γιώργος Καραγκούνης επιστρέφει στην εθνική ομάδα, για πρώτη φορά μετά την τελική φάση του EURO 2012.

    Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος για τους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ με Βοσνία/Ερζεγοβίνη (12/10 στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης") και Σλοβακία (16/10 στην Μπρατισλάβα).

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπεριέλαβε στις κλήσεις του και τον Κώστα Κατσουράνη, που από την Τετάρτη έχει μείνει χωρίς ομάδα, ενώ νέο πρόσωπο είναι ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ Κώστας Λάμπρου.

    [05] Κεδίκογλου: Βήμα για σημαντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις η επίσκεψη Μέρκελ

    "Χαιρόμαστε για την αποδοχή από την καγκελάριο κ. Άγγελα Μέρκελ, της πρόσκλησης που της είχε απευθύνει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος ανακοίνωσε την επίσκεψη στην Αθήνα τηςκ. Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη.

    "Είναι η πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, που η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέπτεται την Ελλάδα. Η επίσκεψη αυτή είναι πολύ θετική για την ενίσχυση των παραδοσιακών δεσμών των δύο κρατών και σίγουρα θα αποτελέσει ένα περαιτέρω βήμα για τις σημαντικές μελλοντικές ευρωπαϊκές αποφάσεις", ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

    [06] Νεκρός από πυρά αστυνομικών τουρίστας που σκότωσε υπάλληλο στο Ισραήλ

    Η ισραηλινή αστυνομία σκότωσε τον Αμερικανό τουρίστα που άνοιξε πυρ σε ξενοδοχείο στο ισραηλινό τουριστικό θέρετρο Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας και πρόσθεσε ότι το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο.

    Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο ένοπλος άρπαξε το όπλο από φρουρό ασφαλείας, πυροβόλησε έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου και στη συνέχεια κατέφυγε στο δωμάτιό του.

    Οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο δράστης καυγάδιζε με το θύμα και, όταν επιχείρησε να επέμβει μια φρουρός ασφαλείας, ο δράστης τής άρπαξε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί. Το ραδιόφωνο μετέδωσε ότι ο δράστης εργαζόταν στο παρελθόν στο ξενοδοχείο.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [07] Δημητρέλος: «Ο Βιντιάδης απάντησε καταφατικά»

    Ακόμη ένα «σενάριο» για την σωτηρία της ΑΕΚ, έφερε σήμερα στην δημοσιότητα ο παράγοντας της «Ενωσης», Ανδρέας Δημητρέλος. Οπως ανάφερε μεταξύ άλλων, ο κ Δημητρέλος, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, ο Δημήτρης Βιντιάδης πρόκεται να εμπλακεί ενεργά με τα διοικητικά της ΠΑΕ, χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 October 2012 - 10:30:41 UTC