Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κραυγή αγωνίας" των γιατρών στον Αντ. Σαμαρά
  • [02] «Εκταμίευση της επόμενης δόσης» σημαίνει η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, λέει Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης
  • [03] Την ανησυχία του Αντ. Σαμαρά για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην κοινωνική συνοχή συμμερίζεται ο Μ. Μόντι

  • [01] "Κραυγή αγωνίας" των γιατρών στον Αντ. Σαμαρά

    "Κραυγή αγωνίας" από τους γιατρούς της χώρας που εκτιμούν πλέον οτι η κατάσταση στο χώρο της υγείας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές.

    Στη πανιατρική συγκέντρωση που έγινε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κάλεσαν προσωπικά τον Α.Σαμαρά να παρέμβει ωστε να σταματήσει η κατάρρευση των υπηρεσιών υγείας, όπως είπαν.

    Οι γιατροί, στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του ΙΣΑ αποφάσισαν νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων, με Πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου και παράλληλη απεργία την ίδια ημέρα.Όπως ανέφεραν αγωνίζονται για να αποτρέψουν τη διάλυση του συστήματος υγείας και να διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

    Στην πανιατρική συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των χρηστών υγείας, ασθενών και ασφαλισμένων, οι οποίοι περιέγραψαν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζονται στο χώρο της υγείας, τονίζοντας οτι καλούνται πλέον να πληρώνουν 4 φορές από όσα πλήρωναν για τις προσωπικές δαπάνες της υγείας τους.

    Οι γιατροί εξέφρασαν την πεποίθηση οτι οι πολίτες θα στηρίξουν τον αγώνα τους και επισήμαναν οτι αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών στη χώρα μας , την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν χάσει το 40% από τις μηνιαίες αμοιβές τους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι όμηροι των ταμείων που τους οφείλουν χρήματα για τα 3 τελευταία χρόνια.

    [02] «Εκταμίευση της επόμενης δόσης» σημαίνει η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, λέει Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης

    Την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το πακέτο βοήθειας σηματοδοτεί η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, σύμφωνα με τον βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, ο οποίος κάνει λόγο για «σημάδι της γερμανοελληνικής αλληλεγγύης».

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στην Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Μπόσμπαχ υποστήριξε ότι η έκθεση της τρόικας θα αναφέρεται σε «σεβασμό για τις προσπάθειες της Ελλάδας να πετύχει τους συμφωνηθέντες στόχους».

    [03] Την ανησυχία του Αντ. Σαμαρά για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην κοινωνική συνοχή συμμερίζεται ο Μ. Μόντι

    «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η θέση της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στη δημοσιονομική πειθαρχία, στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις. Παράλληλα, όμως, πρέπει να δείξουμε μεγάλη ευαισθησία προς τις επιπτώσεις τους στη διάθεση των πολιτών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τελευταίες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σχετίζονται απόλυτα με αυτό το πρόβλημα» τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της Διάσκεψης για το Διάλογο στη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.

    Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, με τον τρόπο αυτό, θέλησε να εκφράσει και πάλι την ανησυχία του για την δυνατότητα έμμεσης ενίσχυσης ρατσιστικών και λαϊκίστικων πολιτικών δυνάμεων, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση.

    Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει κάνει γνωστή, τέλος, την πρόθεσή της να οργανώσει πανευρωπαϊκή διάσκεψη, στην ιταλική πρωτεύουσα, για την ανάλυση και την αντιμετώπιση του όλου αυτού φαινομένου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 October 2012 - 12:30:41 UTC