Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα
  • [02] Αλ. Τσίπρας: "Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή"
  • [03] Άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής
  • [04] Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις έναντι του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές
  • [05] Το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος άγνωστης προέλευσης
  • [06] Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιώργος Σαρρής
  • [07] Eνάμιση έτους φυλάκιση στoν πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου
  • [08] Αρχίζει απόψε ο πρώτος ολονύχτιος σκακιστικός μαραθώνιος στην Ελλάδα

  • [01] Θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα

    Πρόοδο στις συζητήσεις με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων των 13,9 δισ. ευρώ, διαπιστώνει το υπουργείο Οικονομικών, όμως παραμένουν ακόμη διαφορές και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν μετά το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας.

    Η πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, στο κεφάλαιο δημοσιονομικής προσαρμογής ήταν "πολύ καλή και εποικοδομητική", δήλωσε σήμερα από το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

    Την ίδια ώρα, ο κοινοτικός Επίτροπος επί Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, επίσης έκανε λόγο για πρόοδο, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν "προχωρήσει" και ότι η σύναψη συμφωνίας είναι δυνατή κατά τις επόμενες ημέρες.

    Από την πλευρά της Γερμανίας, η Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστόκ, δήλωσε ότι περιμένει μία "τίμια έκθεση" από την τρόικα.

    Στη σημερινή συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα, η οποία διήρκησε περίπου 3,5 ώρες, βασικό αντικείμενο ήταν ο εγχώριος πιστωτικός τομέας και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επίσης, συζητήθηκαν τόσο τα δημοσιονομικά θέματα (ειδικά για το 2013, από το υπουργείο λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα 7,8 δισ. ευρώ, αλλά η τρόικα ζητεί μέτρα 9 δισ. ευρώ) όσο και τα διαρθρωτικά (υποχρεώσεις βάσει του μνημονίου).

    «Αγκάθι», ωστόσο, παραμένει ακόμη η πρόβλεψη για την ύφεση το 2013 (το υπουργείο εκτιμά ύφεση 3,8% και η τρόικα την ανεβάζει στο 5%), από την οποία εξαρτάται η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και η συνέχιση της χρηματοδότησης από το ΔΝΤ.

    Αύριο, Κυριακή, δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση με την τρόικα, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αναχωρούν, με τον κ. Στουρνάρα, για το Eurogroup. Εκεί η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει μια θετική δήλωση, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος και ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται στη σωστή πορεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας

    Προσδοκίες από την επίσκεψη Μέρκελ

    [02] Αλ. Τσίπρας: "Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή"

    "Η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας όμως πως "η Ευρώπη οδηγείται σε τέλμα, σε διάλυση, λόγω της νεοφιλελεύθερης πολιτικής."

    Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση για την πολιτική των μέτρων που υιοθετεί, τονίζοντας πως ακόμα και αν ψηφίσει το πακέτο, δεν θα μπορέσει να το υλοποιήσει. "Δεν μπορείς να πάρεις φόρους από κάποιον ο οποίος δεν έχει εισόδημα", δηλώνει ο κ. Τσίπρας εκτιμώντας πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της.

    "Το ζήτημα για εμάς είναι η πιθανή πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα να σηματοδοτήσει και ευρύτερες αλλαγές στην Ευρώπη", τονίζει ξεκαθαρίζοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο φιλική προς το ευρώ την ώρα μάλιστα που η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ενωμένη Ευρώπη.

    Ο κ. Τσίπρας δηλώνει έτοιμος για ριζικές αλλαγές στην Ευρώπη που θα προκύψουν από τυχόν κοινωνικές αναταράξεις και τονίζει πως είναι έτοιμος και ψυχολογικά και πολιτικά για μια σύγκρουση με την μνημονιακή πολιτική και για μια ρήξη με κάθε κόστος. Παράλληλα, τονίζει πως θα πρέπει να οργανωθεί και το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει επίσης πως θα πρέπει να αναδειχτεί περισσότερο το θέμα της "ξενοφοβικής πολιτικής" τονίζοντας πως ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι φαινόμενα που παράγονται από μια βάρβαρη οικονομική πολιτική.

    [03] Άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κέρκυρα, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ των «Φαιάκων», που πήραν την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα, πέτυχε ο Βενέτης στο 30΄, ενώ ο «Δικέφαλος», που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη, ισοφάρισε με τον Παυλή στο 74΄.

    Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, Βέροια και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της πρώτης, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Καραμάνου (13΄) και Γεωργέα (αυτ. 31΄) ενώ για τους γηπεδούχους αρχικά μείωσε ο Καφές στο 89΄, για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις ο Μπαργκάν.

    [04] Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις έναντι του ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές

    Σε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Δευτέρα προχωρά η Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών.

    Σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι "μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κου Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, την δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλίων Μαΐου, την νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ" το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την πληρωμή μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

    [05] Το Ισραήλ κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος άγνωστης προέλευσης

    Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία κατέρριψε σήμερα ένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο πέρασε στον εναέριο χώρο του νότιου Ισραήλ, ανέφερε ο στρατός, ωστόσο παραμένει ασαφές από πού προερχόταν το αεροσκάφος.

    Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος εντοπίστηκε για πρώτη φορά πάνω από τη Μεσόγειο, στην περιοχή της Λωρίδας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς, δυτικά του Ισραήλ, δήλωσε η εκπρόσωπος του στρατού Άβιταλ Λάιμποβιτς. Από τη στιγμή που πέρασε στον ισραηλινό εναέριο χώρο, συνοδεύθηκε από αεριωθούμενα της πολεμικής αεροπορίας.

    Γύρω στις 10.00 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), και αφού είχε ταξιδέψει ανατολικά περίπου 35 μίλια (56 χιλιόμετρα) πάνω από την έρημο Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από ένα δάσος σε ακατοίκητη περιοχή κοντά στα σύνορα με την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε. "Θεωρούμε αυτή την αναχαίτιση επιτυχή", είπε η Λάιμποβιτς. Στρατιώτες ερευνούν την περιοχή όπου κατερρίφθη το μη επανδρωμένο αεροσκάφος προκειμένου να το εντοπίσουν και να το αναγνωρίσουν, ανέφερε η εκπρόσωπος του στρατού.

    [06] Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιώργος Σαρρής

    O γιατρός Γιώργος Σαρρής είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

    Στις σημερινές αρχαιρεσίες που έγιναν σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, ο κ. Σαρρής συγκέντρωσε τις προτιμήσεις 37 ενώσεων, έναντι 20 του έτερου υποψηφίου, Βασίλη Γκαγκάτση.

    Έτσι, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου διαδέχεται τον Σοφοκλή Πιλάβιο στην ανώτατη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    [07] Eνάμιση έτους φυλάκιση στoν πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου

    Σε κατ' οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο Βατικανό θα τεθεί ο πρώην μπάτλερ του πάπα Βενέδικτου, ο οποίος νωρίτερα σήμερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενάμιση έτους για κλοπή απόρρητων εγγράφων, ενώ ενδέχεται να του απονεμηθεί χάρη από τον ποντίφικα , δήλωσε η δικηγόρος του.

    Η Κριστιάνα Αρου είπε ότι ο εισαγγελέας του Βατικανού συμφώνησε με τον παραπάνω όρο. Σε αντίθετη περίπτωση ο πρώην μπάτλερ Πάολο Γκαμπριέλε θα έπρεπε να μεταφερθεί σε ιταλική φυλακή καθώς το Βατικανό δεν διαθέτει χώρους κράτησης.

    [08] Αρχίζει απόψε ο πρώτος ολονύχτιος σκακιστικός μαραθώνιος στην Ελλάδα

    Τον πρώτο ολονύχτιο σκακιστικό μαραθώνιο στην Ελλάδα φιλοξενεί απόψε η πόλη της Θεσσαλονίκης, με έμπνευση από τη φημισμένη γαλλική διοργάνωση «Μarathon de Saverne Echecs».

    Η σκακιστική αναμέτρηση, στην οποία θα συμμετάσχει και ο κορυφαίος Έλληνας σκακιστής Γιάννης Παπαϊωάννου, μέλος της εθνικής ομάδας, απαιτεί μεγάλες πνευματικές και σωματικές αντοχές, καθώς θα διαρκέσει 17 ώρες, ενώ καθένας από τους συμμετέχοντες θα κληθεί να παίξει 30 παρτίδες ή να ...παραδώσει τα όπλα.

    Ο αγώνας δεν απαιτεί, όμως, μόνο αντοχή, αλλά και ταχύτητα, αφού ο χρόνος σκέψης ανά παίκτη θα είναι 15 λεπτά για όλη την παρτίδα, χωρίς πρόσθετο χρόνο ανά κίνηση.

    Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο σκακιστής Βαγγέλης Βιδάλης, εμπνευστής του μαραθωνίου, οι εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τον Μαραθώνιο θα ξεκινήσουν στις πέντε το απόγευμα σήμερα, ενώ οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι τις 11.30 το πρωί αύριο.

    Ενδεικτικό πρόγραμμα αγώνων

    Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 17.30 - 18.10: Εγγραφές 18.30 - 00.10: 1ος - 11ος γύρος όλων των πουλ γκρουπ Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 00.10 - 00.30: Διάλειμμα - Κλήρωση 12ου γύρου (1ου γύρου ελβετικού) 00.30 - 06.20: 12ος - 22ος γύρος 06.20 - 06.50: Διάλειμμα για πρωινό 06.50 - 10.30: 23ος - 29ος (προτελευταίος) γύρος 10.30 - 10.45: Διάλειμμα πριν τον τελευταίο γύρο - κλήρωση 10.45 - 11.15: 30ος (τελευταίος) γύρος 11.30: Απονομές επάθλων στους νικητές._


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 October 2012 - 16:30:39 UTC