Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελπίδες για θετικά σχόλια στο Eurogroup
  • [02] "Στενό μαρκάρισμα" Μέρκελ στον Α. Σαμαρά
  • [03] Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης
  • [04] Κλειστό το κέντρο λόγω αγώνα δρόμου
  • [05] Φουντώνει η μικροεγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη
  • [06] Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Φέτελ στο ιαπωνικό γκραν πρι
  • [07] Αυξάνονται οι πάγοι της Ανταρκτικής, κόντρα στις προβλέψεις

  • [01] Ελπίδες για θετικά σχόλια στο Eurogroup

    Για τις Βρυξέλλες αναχωρούν σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας και ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup.

    Μετά την μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ενώ εξέφρασε ελπίδες ότι στο Eurogroup θα υπάρξει μια θετική παρουσίαση για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση να κλείσει το πακέτο των μέτρων.

    [02] "Στενό μαρκάρισμα" Μέρκελ στον Α. Σαμαρά

    Εν αναμονή της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, την Τρίτη στην Αθήνα βρίσκεται η κυβέρνηση.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει χαρακτηρίσει θετικό το γεγονός της έλευσης της Α. Μέρκελ στην Αθήνα, την συγκεκριμένη στιγμή που η χώρα δίνει μάχη για την αξιοπιστία της.

    Η γερμανίδα καγκελάριος από την πλευρά της, δήλωσε χθες ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Α.Σαμαρά για το τι πρέπει ακόμα να γίνει, διευκρινίζοντας ότι περιμένει μία "τίμια έκθεση" από την τρόικα και ότι κατόπιν αυτής θα εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Στον αντίποδα όλων αυτών, αντιπολίτευση και συνδικάτα ετοιμάζουν θερμότατη υποδοχή στην καγκελάριο, με τον Αλ. Τσίπρα να δηλώνει ότι η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει την "ετοιμόρροπη κυβέρνηση και το εγκληματικό μνημόνιο" και τα συνδικάτα έτοιμα για διαδηλώσεις.

    Για τον λόγο αυτό, η πρωτεύουσα από αύριο θα θυμίζει φρούριο, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

    [03] Αλλάζει ο τραπεζικός χάρτης

    Προς την δημιουργία τριών ισχυρών τραπεζικών Ομίλων κινείται η εγχώρια τραπεζική αγορά, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο τομέα των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

    Στην περίπτωση που η προαιρετική δημόσια πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την απόκτηση της Eurobank ολοκληρωθεί με επιτυχία δημιουργείται μακράν ο ισχυρότερος τραπεζικός όμιλος στην Ελλάδα και μια υπολογίσιμη δύναμη ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Το ενεργητικό του νέου Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας (διατηρείται η επωνυμία της) θα ξεπεράσει τα 177 δις.ευρώ, οι χορηγήσεις τα 109 δις.ευρώ και οι καταθέσεις θα ξεπεράσουν τα 89 δις.ευρώ. Το δίκτυο καταστημάτων της στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 925 καταστήματα, ενώ στο εξωτερικό θα προσεγγίσει τα 1.850. Οι εργαζόμενοι του νέου Ομίλου θα φθάσουν του 53.000 περίπου από τους οποίους οι 18.000 στην Ελλάδα. Εφόσον επιτευχθεί η απόκτηση του συνόλου των ?ετοχών της Eurobank, οι νυν ?έτοχοι της Εθνικής Τράπεζας και οι νυν ?έτοχοι της Eurobank θα εκπροσωπούνται στο νέο ?ετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας κατά 75% και 25% αντίστοιχα.

    Στην δεύτερη θέση θα βρεθεί ο Όμιλος της Alpha Bank, στην περίπτωση βέβαια που ολοκληρωθούν-όπως όλα δείχνουν- με επιτυχία οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την Gredit Agricole, για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας. Το ενεργητικό του νέου Ομίλου της Alpha Bank θα ξεπεράσει τα 79 δις.ευρώ, οι χορηγήσεις τα 62 δις.ευρώ και οι καταθέσεις τα 39 δισ.ευρώ, με δίκτυο 750 καταστημάτων περίπου.

    Στην τρίτη θέση στην κατάταξη των ισχυρών τραπεζικών ομίλων ακολουθεί ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, που μόλις πρόσφατα ενσωμάτωσε την Αγροτική Τράπεζα (το «υγιές» τμήμα της) με συνολικό ενεργητικό 74 δις.ευρώ, χορηγήσεις 44 δις.ευρώ, καταθέσεις 35 δις.ευρώ και δίκτυο 780 περίπου καταστημάτων στην Ελλάδα.

    Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Societe Generale για την απόκτηση της θυγατρικής της στην Ελλάδα, της Geniki Bank, που διαθέτει δίκτυο 104 καταστημάτων.

    Όπως όμως όλα δείχνουν η δυναμική των εξαγορών και συγχωνεύσεων θα συνεχιστεί, με τις νέες εξελίξεις να τοποθετούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στις εξελίξεις γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και την ιδιωτικοποίηση του. Το ΤΤ διαθέτει ισχυρό δίκτυο καταστημάτων που προσεγγίζει τα 150 σε όλη την χώρα και μεγάλη πελατειακή βάση, ιδιαίτερα όσον αφορά πελάτες που διατηρούν καταθετικούς λογαριασμούς. Δημοσιεύματα ήδη αναφέρονται στο ενδεχόμενο το ΤΤ να γίνεται «στόχος» από το νέο όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, καθώς κατέχει ήδη το 12 % περίπου του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ (μετοχές του ΤΤ έχουν τόσο η Εθνική Τράπεζα όσο και η Eurobank).

    [04] Κλειστό το κέντρο λόγω αγώνα δρόμου

    Σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας γίνονται από τις 8 το πρωί στα όρια του δήμου Αθηναίων, λόγω του αγώνα δρόμου 10 χλμ. που διοργανώνουν σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου, εταιρεία αθλητικών ειδών σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων.

    Ο αγώνας διοργανώνεται για τέταρτη φορά φέτος, στο πλαίσιο προώθησης των προϊόντων της εταιρείας και συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό, Πολιτισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

    Πρόκειται ένα γύρο ιστορικού κέντρου, στον οποίον συμμετάσχουν 3.000 άτομα, τα οποία καταβάλλουν 10 ευρώ ως κόστος συμμετοχής. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και οι συμμετέχοντες θα πληρώσουν μειωμένες τιμές σε προϊόντα της ΝΙΚΕ.

    Για τις ανάγκες του αγώνα δρόμου σταδιακά κλείνουν οι εξής οδοί, λεωφόροι και πλατείες:

    - οδός Αθηνάς, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - πέριξ Πλατείας Ομονοίας.

    - οδός Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Πέριξ Πλατείας Ασωμάτων.

    - Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Πετμεζά έως τη Λ. Αμαλίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - οδός Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

    - Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από Λ. Αμαλίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο, καθώς και στο τμήμα της από Λ. Βασ. Κων/νου έως Ζαχάρωφ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς κέντρο πόλεως.

    - οδός Σούτσου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Λ. Αλεξάνδρας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και της Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Κηφισίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - οδός Πανεπιστημίου, στο τμήμα της από την οδό Χαρ. Τρικούπη και την Πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - οδός Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την Λ. Βασ. Σοφίας.

    - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), στο τμήμα της από τη Λ. Αλεξάνδρας έως την Πλατεία Ομονοίας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Σοφοκλέους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σταδίου και Αθηνάς.

    - Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.

    - Σταδίου, σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    - Ερμού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    [05] Φουντώνει η μικροεγκληματικότητα στη Θεσσαλονίκη

    Η έξαρση της μικροεγκληματικότητας αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο, τόσο για την πόλη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης:

    Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην περιοχή της Μηχανιώνας, άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 43χρονο, που είχε προχωρήσει σε κλοπή ΙΧΕ αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή.

    Τις ίδιες περίπου ώρες, αστυνομικοί της ίδιας ομάδας, συνέλαβαν στη Συμμαχική Οδό Ωραιοκάστρου-Διαβατών Θεσσαλονίκης τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν αφαιρέσει σίδερα, από την αυλή επιχείρησης.

    Χθες το μεσημέρι, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 32χρονη, έχοντας στην κατοχή της, 45 δίσκια, τα οποία εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου «περί ναρκωτικών».

    Κατά το περασμένο 24ωρο, έγιναν επίσης, άλλες 5 συλλήψεις που αφορούσαν στην κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών.

    Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίζονται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

    [06] Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Φέτελ στο ιαπωνικό γκραν πρι

    Την τρίτη φετινή νίκη του και δεύτερη διαδοχική πήρε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο ιαπωνικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο διεξήχθη στην πίστα της Σουζούκα.

    Ο Γερμανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull άφησε στις επόμενες δύο θέσεις τους Φελίπε Μάσα (Φεράρι) και Καμούι Κομπαγιάσι (Ζάουμπερ) και, εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του -πρωτοπόρου στην κατάταξη των οδηγών- Φερνάντο Αλόνσο λίγο μετά την εκκίνηση, πλησίασε τον Ισπανό στους τέσσερις βαθμούς (194 έναντι 190), ενώ απομένουν πέντε αγώνες για την «αυλαία» της σεζόν.

    [07] Αυξάνονται οι πάγοι της Ανταρκτικής, κόντρα στις προβλέψεις

    Κόντρα στις προβλέψεις, οι πάγοι της Ανταρκτικής, όχι μόνο δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις,όπως υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες.

    Πιο συγκεκριμένα, οι πάγοι της Ανταρκτικής παρουσίασαν τον περασμένο μήνα τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που άρχισαν οι επιστήμονες να τους παρακολουθούν και να καταγράφουν τον όγκο τους από δορυφόρους, πριν δηλαδή τριάντα χρόνια.

    Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην όλη ιστορία, είναι ότι ενώ φέτος αυξήθηκε η έκταση που καλύπτουν οι πάγοι στην Ανταρκτική, στο Βόρειο Πόλο καταγράφηκε νέο ρεκόρ υποχώρησής τους!

    Να σημειώσουμε εδώ ότι ο όγκος των πάγων της Ανταρκτικής αυξάνεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε δεκαετία κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των ειδικών για τις κλιματολογικές αλλαγές και τις αιτίες που τις προκαλούν.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αυστραλιανού Ερευνητικού Κέντρου του Χόμπαρτ που παρακολουθεί το οικοσύστημα της Ανταρκτικής, Rob Masson, οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις κλιματολογικές αλλαγές, θα πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για να κατανοήσουν και ερμηνεύσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την αύξηση και μείωση των πάγων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 October 2012 - 8:30:45 UTC