Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στήριξη Μέρκελ στην ελληνική κυβέρνηση"
  • [02] Παπαδημούλης: Η Μέρκελ επιλέγει να έρθει στην Αθήνα για να στηρίξει τον Σαμαρά
  • [03] Τα τρία τέταρτα των Ισπανών επικρίνουν τη δράση του Ραχόι ως πρωθυπουργού
  • [04] Αλ. Τσίπρας: Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική
  • [05] Απόπειρα ληστείας σε ανταλλακτήριο συναλλαγματος
  • [06] Απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες στις περιοχές που θα κινηθεί η Άγγ. Μέρκελ
  • [07] Βρετανία: Nέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες ανακοίνωσε ο Όζμπορν
  • [08] Διοικητής του Τάγματος των Ιπποτών ο Μπερνάρ Αρνό
  • [09] Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Ρονάλντο στον ώμο, παίζει με Πορτογαλία

  • [01] "Στήριξη Μέρκελ στην ελληνική κυβέρνηση"

    «Η καγκελάριος Μέρκελ μεταβαίνει στην Αθήνα προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή της προς την ελληνική κυβέρνηση για τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την αυριανή επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα.

    Ο ίδιος πάντως περιορίστηκε να ανακοινώσει μόνο τις συναντήσεις της καγκελαρίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ διευκρίνισε, ότι το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει οριστικοποιηθεί.

    Οι δύο αρχηγοί «θα έχουν συνολικές συζητήσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ και εξέφρασε τον σεβασμό της γερμανικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει η χώρα μας. Έκανε δε λόγο για μέτρα τα οποία εφαρμόζονται με «δυσβάσταχτες θυσίες».

    Διαβάστε επίσης:

    Φρούριο η Αθήνα για την καγκελάριο Μέρκελ

    [02] Παπαδημούλης: Η Μέρκελ επιλέγει να έρθει στην Αθήνα για να στηρίξει τον Σαμαρά

    «Η κα Μέρκελ επιλέγει να έρθει στην Αθήνα για να στηρίξει τον κ.Σαμαρά, το Μνημόνιο και τα συμφέροντά της και να πει στην Αθήνα, από την Αθήνα, ότι «ξεχάστε αυτά που σας λέγαμε ότι μπορεί η Ελλάδα να οδηγηθεί με γερμανική σπρωξιά εκτός ευρώ»», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την επίσκεψη της Καγκελαριου της Γερμανίας στην Ελλάδα.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι η Καγκελάριος «δεν θα πει αυτά ήταν μια προπαγάνδα που αναπτύχθηκε πολύ την περίοδο των εκλογών για να μην βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να βγει ο κ.Σαμαράς - εμείς θέλουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ».

    Τόνισε ακόμη πως «οι δηλώσεις Μέρκελ - Σόιμπλε κινούνται στην ίδια γραμμή, έχουν αποφασίσει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου» και πρόσθεσε ότι η κα Μέρκελ «θα παραπέμψει στην Τρόικα για τη δόση και την επιμήκυνση, αλλά η έλευσή της εδώ θα είναι για να στηρίξει Σαμαρά, μνημόνια και γερμανικά συμφέροντα».

    [03] Τα τρία τέταρτα των Ισπανών επικρίνουν τη δράση του Ραχόι ως πρωθυπουργού

    Τα τρία τέταρτα των Ισπανών (71%) επικρίνουν τη δράση του Μαριάνο Ραχόι ως αρχηγού της κυβέρνησης, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα από την εφημερίδα "Ελ Παΐς" και η οποία δείχνει επίσης μια γενική απόρριψη των μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

    Μόνο 23% των ερωτηθέντων λένε πως εγκρίνουν τον συντηρητικό ηγέτη, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από τις 21 Δεκεμβρίου 2011, έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής διακυβέρνησης.

    Στην ερώτηση "πόση εμπιστοσύνη σας εμπνέει ο αρχηγός της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι;", 84% των ερωτηθέντων απάντησαν «λίγη» ή «καθόλου».

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [04] Αλ. Τσίπρας: Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και ειρηνική

    «Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος έθεσεσειρά ερωτημάτων σχετικά με την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας και τις συνομιλίες που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι μιας και θα έρθει αύριο η κ. Μέρκελ, καλό θα ήταν να τη ρωτήσει ο πρωθυπουργός - γιατί θα συζητήσουν, απ' ότι φαντάζομαι, για τα νέα βάρη δισεκατομμυρίων στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους- αν η γερμανική εταιρεία Hochtief προτίθεται να δώσει στο ελληνικό δημόσιο τα πάνω από 600 εκατομμύρια που χρωστάει από τον ΦΠΑ που δεν αποδίδει.

    Επίσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ρωτήσει την κ. Μέρκελ αν πρόκειται κάποια στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία. Να δώσει στη δημοσιότητα όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονται σε κλειστά γραφεία, αλλά δεν τις μαθαίνει ποτέ ο ελληνικός λαός, είπε.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός αύριο, με ειρηνικό αλλά μαζικό τρόπο, θα δώσει απάντηση. Διότι, πρόσθεσε, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτοφανές και είναι εγκληματικό. Δηλαδή, σε ένα πρόγραμμα που και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα μας οδηγήσει στην κοινωνική διάλυση.

    [05] Απόπειρα ληστείας σε ανταλλακτήριο συναλλαγματος

    Ένοπλη απόπειρα ληστείας με δύο τραυματίες, έγινε στις 14.00 μέσα στον σταθμό του Μετρό, στο ΦΙΞ.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, δύο άγνωστοι επιχείρησαν να ληστέψουν το ανταλλακτήριο συναλλάγματος της Western Union που είναι μέσα στον σταθμό, αλλά δεν τα κατάφεραν και προσπάθησαν να διαφύγουν.

    Κατά τη διαφυγή τους όμως, έπεσε το όπλο του ενός και εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από τη σφαίρα, ελαφρά, ένας 70χρονος ελληνικής υπηκοότητας και ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές, οι οποίοι περίμεναν το Μετρό.

    Οι τραυματίες διακομίστηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

    Λίγο μετά το συμβάν, συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ύστερα από καταδίωξη στη λεωφόρο Συγγρού, ο ένας από τους δράστες, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου διενεργείται προανάκριση.

    [06] Απαγορεύονται συγκεντρώσεις και πορείες στις περιοχές που θα κινηθεί η Άγγ. Μέρκελ

    Απαγορεύεται αύριο με απόφαση του αττικάρχη, οποιαδήποτε συγκέντρωση και πορεία σε μεγάλο μέρος της Αθήνας,από τις 09.00 έως και τις 22.00,λόγω της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην ελληνική πρωτεύουσα και ειδικότερα σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα καταλύσει και σε όλα τα τμήματα της διαδρομής, που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις της.

    Από τη ΓΑΔΑ διευκρινίστηκε ότι η απαγόρευση αφορά συγκεκριμένο τμήμα της Αθήνας και της υπόλοιπης Αττικής και ως εκ τούτου οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματισθεί για αύριο σε Ομόνοια και Σύνταγμα θα γίνουν κανονικά..

    [07] Βρετανία: Nέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες ανακοίνωσε ο Όζμπορν

    Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες δραστικές περικοπές 10 δισεκατομμυρίων στερλινών στις κοινωνικές δαπάνες.

    «Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που θα εξοικονομηθούν θα προέλθει από τη μείωση των δημόσιων δαπανών και όχι την αύξηση της φορολογίας», δήλωσε ο υπουργός κατά το ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία.

    «Οφείλουμε να εξοικονομήσουμε 10 δισεκατομμύρια στερλίνες (12,4 δισεκατομμύρια ευρώ) από τις κοινωνικές δαπάνες ως το πρώτο ολοκληρωμένο έτος της επόμενης κυβέρνησης», σημείωσε. Οι προσεχείς εκλογές προγραμματίζονται για τον Μάιο του 2015.

    Επιμέλεια: Σ. Μπέκου

    [08] Διοικητής του Τάγματος των Ιπποτών ο Μπερνάρ Αρνό

    Ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH Μπερνάρ Αρνό χρίστηκε Διοικητής του Τάγματος των Ιπποτών της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (KBE), μια τιμή που απονέμεται από την βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με έναν κατάλογο που δόθηκε στην δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Ο γάλλος Μπερνάρ Αρνό τιμήθηκε για τις «οικονομικές του υπηρεσίες» και τις «υπηρεσίες προς την κοινωνία πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου».

    Η βασίλισσα «ενέκρινε» την απονομή του τίτλου στον Αρνό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου.

    Ο γάλλος επιχειρηματίας είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο όταν ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αποκτήσει και τη βελγική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει να πληρώνει αυξημένους φόρους στη Γαλλία.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [09] Δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Ρονάλντο στον ώμο, παίζει με Πορτογαλία

    Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο στον ώμο δεν είναι σοβαρός και πως ο ο διεθνής ακραίος θα ενσωματωθεί εντός της ημέρας στην αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας. Ο Ρονάλντο τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο σε προσπάθεια για κεφαλιά στο δεύτερο ημίχρονο του χθεσινοβραδυνού (2-2) ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και, μολονότι φάνηκε να έχει κάποιες ενοχλήσεις, αγωνίστηκε έως το τέλος της αναμέτρησης.

    Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ρεάλ ανακοίνωσε ότι ο Ρονάλντο θα παραμείνει υπό παρακολούθηση, αλλά αναμένεται να δώσει το «παρών» στον εκτός έδρας αγώνα της Παρασκευής με τη Ρωσία και τον εντός έδρας αγώνα της προσεχούς Τρίτης με τη Βόρεια Ιρλανδία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 12:30:54 UTC