Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει επίσημη λίστα που να συντάχθηκε από το ΣΔΟΕ"
  • [02] Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσουν για τη «λίστα Λαγκάρντ»
  • [03] Σύλληψη για χρέη 2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο
  • [04] Επτά επενδυτές για την Αφάντου
  • [05] Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Πανθρακικό

  • [01] "Δεν υπάρχει επίσημη λίστα που να συντάχθηκε από το ΣΔΟΕ"

    Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος τόνισε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι αν και το ζήτησε, ποτέ δεν ενημερώθηκε από τον προκάτοχό του Ιωάννη Διώτη, σχετικά με τις εκκρεμότητες της υπηρεσίας.

    Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος για 32 πολιτικά πρόσωπα. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δεν υπάρχει επίσημη λίστα που να συντάχθηκε από το ΣΔΟΕ με το χαρακτήρα δημόσιου εγγράφου.

    Ερωτώμενος σχετικά με τη "λίστα Λαγκάρντ", ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχω μάθει επισήμως ότι αυτό το στικάκι περιέχει τη "λίστα Λαγκάρντ"».

    «Διάβαζα για τη "λίστα Λαγκάρντ". Δεν την ήξερα. Ρώτησα τους διευθυντές μου αν ήξερε η υπηρεσία για αυτή την περιβόητη λίστα. Μου απάντησαν όχι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινόπουλος.

    Στη συνέχεια, ανέφερε ότι πήγε στο γραφείο του ο διευθυντής οργάνωσης του γραφείου του πρωθυπουργού Δ. Κανελλόπουλος, του έδωσε ένα φάκελο με ένα διαβιβαστικό που έγραφε «σας αποστέλλω εμπιστευτικό φάκελο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό για τα καθ΄ υμάς».

    «Το παρέλαβα επίσημα. Τον ρώτησα αν ξέρει τι είναι μέσα. Μου είπε όχι και αποχώρησε ο κ. Κανελλόπουλος. 'Ανοιξα τον φάκελο και υπήρχε ένα φλασάκι τυλιγμένο με μια λευκή κόλα. Στο μυαλό μου πέρασαν πολλά γιατί ήμουν υποψιασμένος», επεσήμανε ο κ. Στασινόπουλος.

    Στο μεταξύ, καταθέσεις από τους Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου έλαβε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, για την «λίστα Λαγκάρντ». Με πρωτοβουλία Βενιζέλου η συνάντηση με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη για τη «λίστα Λαγκάρντ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ

    [02] Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσουν για τη «λίστα Λαγκάρντ»

    Την Πέμπτη στις 10 το πρωί, οριστικοποίησε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την κλήτευση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου προκειμένου να την ενημερώσουν για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ την Παρασκευή, θα κληθούν ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης καθώς και ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    [03] Σύλληψη για χρέη 2 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

    Για χρέη, ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, συνελήφθη 77χρονος εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας και παραγωγής ετοίμων ενδυμάτων, στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία το ποσό του χρέους προς το Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 1.950.525,99 ευρώ, ενώ ο 77χρονος κατηγορείται ότι δεν κατέβαλε και ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, που ανέρχονται σε 189.738,48 ευρώ.

    [04] Επτά επενδυτές για την Αφάντου

    Ευεργετικές συνέπειες για το τουριστικό προϊόν της Ρόδου θα έχει η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Αφάντου, σύμφωνα με εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι στο διαγωνισμό για την αξιοποίηση έκτασης 1.857 στρεμμάτων στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, εκδήλωσαν ενδιαφέρον επτά διεθνείς και εγχώριοι φορείς.

    Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υλοποιεί ήδη τη μελέτη του χωρικού προορισμού του Ακινήτου μέσω κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ), το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να εγκριθεί με Προεδρικό Διάταγμα. Στο πλαίσιο του ΕΣΧΑΔΑ καταρτίζεται και θα δημοσιευθεί άμεσα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την έγκριση της οποίας θα προηγηθεί ειδική διαδικασία διαβούλευσης και συγκεκριμένα γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου.

    [05] Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για τον Πανθρακικό

    Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πήρε ο Πανθρακικός, επικρατώντας 3-0 του Λεβαδειακού για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λιγκας. Οι Παπαδόπουλος (11΄πεν.), Λαδάκης (44΄) και Βιγιαρέχο (+90΄) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με 10 παίκτες από το 37ο λεπτό, λόγω αποβολής του τερματοφύλακά τους, Δημήτρη Κυριακίδη.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 October 2012 - 18:30:42 UTC