Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΕΚ: Ανατροπή δεδομένων και συμφωνία με Λίνεν
  • [02] "Το PSI έγινε βίαια, χωρίς να ερωτηθεί κανένας"
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Η επίσκεψη Μέρκελ δεν είχε απτά αποτελέσματα
  • [04] Ποινική δίωξη στον γυμνό διαδηλωτή
  • [05] Επαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας
  • [06] Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στην Αθήνα
  • [07] Ανέβασε τα ποσοστά του το SPD με την υποψηφιότητα Στάινμπρουκ για την καγκελαρία

  • [01] ΑΕΚ: Ανατροπή δεδομένων και συμφωνία με Λίνεν

    Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση Εβαλντ Λίνεν, με τον Γερμανό τεχνικό να φτάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΕΚ και να ετοιμάζεται να αφιχθεί στην Αθήνα, προκειμένου να αναλάβει τα «ηνία» της ομάδας.

    Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού είχε προκριθεί ως πρώτη επιλογή μετά το χθεσινό «ναυάγιο» με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

    Το μεσημέρι, όμως, ο 59χρονος τεχνικός είχε νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημητρέλο, και οι δύο πλευρές τα βρήκαν για συμβόλαιο ως το τέλος της περιόδου.

    [02] "Το PSI έγινε βίαια, χωρίς να ερωτηθεί κανένας"

    Αλλεπάλληλες συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, εργαζομένων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, και συλλόγων, είχε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

    Αρχικά συναντήθηκε με τα μέλη του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας του «κουρέματος» των ομολόγων, ενώ υποστήριξαν ότι «στην πράξη έγινε βίαιη δήμευση των περιουσιακών στοιχείων φυσικών προσώπων που τα είχαν εμπιστευτεί στο ελληνικό Δημόσιο». Από την πλευρά του ο κ. Καμμένος πρότεινε να δοθούν ομόλογα γης 10ετούς ή 5ετούς διάρκειας στους ιδιώτες ομολογιούχους και τόνισε ότι «το PSI έγινε βίαια, χωρίς να ερωτηθεί κανένας».

    [03] ΠΑΣΟΚ: Η επίσκεψη Μέρκελ δεν είχε απτά αποτελέσματα

    Το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου Α. Μέρκελ βοήθησε την εθνική υπόθεση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ωστόσο, όπως επισημαίνουν πηγές της Ιπποκράτους, η παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου «δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

    Και υπογραμμίζουν ότι η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, απλά «εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».

    Οι ίδιες πηγές εμφανίζονται ενοχλημένες από την αναφορά του πρωθυπουργού στο θέμα της αξιοπιστίας, την οποία τώρα ανακτά η Ελλάδα, αλλά και με τη διαφωνία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την παρουσία και των τριών πολιτικών αρχηγών στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ.

    [04] Ποινική δίωξη στον γυμνό διαδηλωτή

    Την κατηγορία της "προσβολής δημοσίας αιδούς" απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του Αμερικανού υπηκόου, ο οποίος συνελήφθη χθες να κυκλοφορεί γυμνός κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

    Σε βάρος του Αμερικανού ασκήθηκε επιπλέον δίωξη και για την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα καθώς, λόγω της εμφάνισής του χωρίς ρούχα, δεν είχε μαζί του διαβατήριο.

    [05] Επαναλειτουργεί η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας

    Μετά από 20 και πλέον μήνες, επαναλειτουργεί από την προσεχή Κυριακή, 14 του μηνός, η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη- Αμύνταιο- Φλώρινα, που είχε διακοπεί τον Ιανουάριο του 2011, στο πλαίσιο των περικοπών ζημιογόνων γραμμών, από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Όπως έγινε γνωστό, στην παρούσα φάση θα εκτελούνται καθημερινά τρία δρομολόγια, με ώρες αναχώρησης από τη Θεσσαλονίκη στις 7:14, 12:23 και 19:30, ενώ οι αναχωρήσεις από τη Φλώρινα θα γίνονται στις 6:15, 9:59 και 16:42.

    Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμά, ότι τα δρομολόγια αυτά θα εξυπηρετήσουν τόσο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, τους φοιτητές αλλά και τους εκδρομείς, που επιθυμούν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα. Παράλληλα, τα δρομολόγια θα μπορούν να προσφέρουν οργανωμένες μαθητικές εκδρομές καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

    [06] Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στην Αθήνα

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, ανά περίπτωση, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 24 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια των χθεσινών συγκεντρώσεων, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ.

    Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της: απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, αντίστασης κατά της αρχής, απόπειρας ελευθέρωσης κρατουμένου, παράνομης οπλοφορίας, απείθειας, απρόκλητης έργω εξύβρισης.

    Και οι 24 κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

    [07] Ανέβασε τα ποσοστά του το SPD με την υποψηφιότητα Στάινμπρουκ για την καγκελαρία

    Το ποσοστό στήριξης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του την τελευταία εξαετία, χάρη και στην ανάδειξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ ως υποψήφιου καγκελάριου στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2013.

    Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα είναι η τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα που δείχνει ότι το SPD ανεβάζει τα ποσοστά του. Σύμφωνα με αυτήν, το SPD έχει κερδίσει μία μονάδα και ανέβηκε στο 30%. Ωστόσο και οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ ανέβασαν το ποσοστό τους, επίσης κατά μία μονάδα, φτάνοντας στο 36%.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, βρίσκονταν κάτω από το 30% από τον Νοέμβριο του 2006.

    Επιμέλεια: Φ. Γιοβάνογλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 October 2012 - 14:30:46 UTC