Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Νακούλα Μπασέλι Νακούλα αρνείται κατηγορίες για παραβίαση της αναστολής του
  • [02] Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διόρισε νέο αντιπρόεδρο
  • [03] Η Τουρκία θα επιτρέψει στο συριακό πολιτικό αεροσκάφος να συνεχίσει το ταξίδι του
  • [04] Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ

  • [01] Ο Νακούλα Μπασέλι Νακούλα αρνείται κατηγορίες για παραβίαση της αναστολής του

    Ο άντρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο παραγωγός της ταινίας "Η αθωότητα των Μουσουλμάνων", που προκάλεσε σάλο στην ισλαμική κοινότητα, αρνήθηκε την Τετάρτη στο δικαστήριο, ότι είχε παραβιάσει την αναστολή του, μετά τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για τραπεζική απάτη και διατάχθηκε να παραμείνει στη φυλακή έως ότου διεξαχθεί η επίσημη δίκη.

    Ο αιγυπτιακής καταγωγής άντρας, ο οποίος έχει γίνει ευρέως γνωστός με το όνομα Νακούλα Μπασέλι Νακούλα, εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για οκτώ συνολικά παραβιάσεις της αναστολής του.

    Στο δικαστήριο εμφανίστηκε με το κανονικό του όνομα, το οποίο είναι Μαρκ Μπασέλι Γιούσεφ.

    [02] Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας διόρισε νέο αντιπρόεδρο

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, διόρισε τον υπουργό εξωτερικών, Νικολάς Μαντούρο, ως το νέο αντιπρόεδρο, στην πρώτη αλλαγή του υπουργικού συμβουλίου μετά την επανεκλογή του την Κυριακή.

    Ο Μαντούρο θα αντικαταστήσει τον Ελίας Ζαουά, ο οποίος θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης στην πολιτεία Μιράντα με αντίπαλο τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, το κόμμα του οποίου ήρθε δεύτερο στις προεδρικές εκλογές της χώρας.

    [03] Η Τουρκία θα επιτρέψει στο συριακό πολιτικό αεροσκάφος να συνεχίσει το ταξίδι του

    Η Τουρκία θα επιτρέψει στο συριακό πολιτικό αεροπλάνο, το οποίο είχε αναγκάσει νωρίτερα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας με υποψίες ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο, να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Δαμασκό. Από το αεροπλάνο κατασχέθηκε το φορτίο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, Ανατολή.

    Η Τουρκία ανάγκασε την Τετάρτη το συριακό αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Άγκυρα με την υποψία ότι μετέφερε "μη πολιτικό" φορτίο, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. "Σήμερα λάβαμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το φορτίο του αεροπλάνου φέρεται ότι δεν σέβεται τους κανόνες της πολιτικής αεροπορίας", σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Μιλώντας σε απευθείας μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, ο Νταβούτογλου σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

    [04] Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από την επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ

    Η εταιρεία παραγωγής φαρμάκων, Ameridose LLC, η οποία μοιράζεται κοινή ιδιοκτησία με την εταιρεία που σχετίζεται με τη θανατηφόρο επιδημία μηνιγγίτιδας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει εθελοντικά για μία εβδομάδα, ως μια προληπτική κίνηση, δήλωσε πηγή στο πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η εταιρεία Ameridose, έδρα της οποίας είναι το Γουέστμποροου της Μασαχουσέτης, αναμένεται να ανακοινώσει τη διακοπή λειτουργίας, για μία εβδομάδα, όπως αποκάλυψε στο Ρόιτερς πηγή που γνωρίζει την κατάσταση. Η πηγή δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα γίνει αυστηρά προληπτικά και ότι δεν έχει βρεθεί οποιαδήποτε πηγή μόλυνσης.

    Η Ameridose κάνει προσπάθειες προκειμένου να αποστασιοποιηθεί από την εταιρεία New England Compounding Center (NECC), η οποία είναι υπεύθυνη για τη παρασκευή των ενέσεων που περιείχαν στεροειδή, τα οποία φέρονται να ευθύνονται για τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων στις ΗΠΑ.

    Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται ως θεραπεία για τους πόνους στην πλάτη. Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης μορφής μηνιγγίτιδας είναι πυρετός, πονοκέφαλος, ναυτία και νευρολογικά προβλήματα. Οι μολυσμένες ενέσεις παρασκευάστηκαν τον Μάιο και εστάλησαν σε 76 νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε 23 πολιτείες τον Σεπτέμβριο, διευκρίνισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Μασαχουσέτης.

    Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Μασαχουσέτης και οι δύο εταιρείες ανήκουν στον Γκρέγκορι Κονιλιάρο και τον κουνιάδο του Μπάρι Κέιντεν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 October 2012 - 0:30:51 UTC