Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καταργούνται 127 ΔΟΥ
  • [02] «Μετακομίζει» η Μανόν Λεσκώ λόγω της γενικής απεργίας
  • [03] Η Mozilla διόρθωσε το κενό ασφάλειας στον Firefox
  • [04] "Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων"
  • [05] Μείωση του πληθυσμού στη δυτική Θεσσαλονίκη
  • [06] Ερό: Πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα
  • [07] Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
  • [08] Τουρκικό μαχητικό αναχαίτισε συριακό ελικόπτερο
  • [09] Ντεμπούτο Παπανικολάου στην τεχνική ηγεσία στην Α1

  • [01] Καταργούνται 127 ΔΟΥ

    Στην κατάργηση 127 ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής τους για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού, με στόχο την περιστολή της φοροδιαφυγής. Μετά την κατάργησή τους θα παραμείνουν συνολικά στη χώρα 114 ΔΟΥ. Σ' αυτές θα ενσωματωθούν όσες καταργούνται.

    Η Ειδική Επιτροπή Ενοποιήσεων ΔΟΥ ολοκλήρωσε το σχετικό πόρισμα και το παρουσίασε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και όλων των γενικών διευθυντών που εμπλέκονται στο θέμα της ενοποίησης των ΔΟΥ.

    [02] «Μετακομίζει» η Μανόν Λεσκώ λόγω της γενικής απεργίας

    Μεταφέρεται η πρεμιέρα της παραγωγής Μανόν Λεσκώ της Λυρικής Σκηνής την Κυριακή 21 Οκτωβρίου λόγω της προγραμματισμένης για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, γενικής απεργίας.

    Η παράσταση της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου 2012 μεταφέρεται την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2012.

    Έτσι, με τα νέα δεδομένα, οι εννέα παραστάσεις της Μανόν Λεσκώ θα πραγματοποιηθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες:

    21, 24(νέα ημερομηνία), 26, 28 Οκτωβρίου 2012 και 7, 9, 11, 14, 18 Νοεμβρίου 2012.

    [03] Η Mozilla διόρθωσε το κενό ασφάλειας στον Firefox

    Tο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε ότι αναβάθμισε την τελευταία έκδοση του προγράμματος διαδικτυακής πλοήγησης Firefox, κλείνοντας το κενό ασφάλειας που είχε εντοπίσει και το οποίο την είχε αναγκάσει να αποσύρει το λογισμικό της μόλις μία ημέρα μετά την κυκλοφορία του.

    Πλέον, οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» την έκδοση 16.0.1 που δεν περιέχει την «τρύπα», την οποία θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν κακόβουλοι χάκερς.

    Ο Firefox βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με μερίδιο περίπου 20% στην παγκόσμια αγορά προγραμμάτων πλοήγησης (browsers), όπου ανταγωνίζεται σκληρά με τον πρωτοπόρο Microsoft Internet Explorer και τον Google Chrome, που ακολουθεί στην τρίτη θέση.

    [04] "Δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων"

    Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με τους εκπροσώπους της τρόικας. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την πρόοδο της πολύπλοκης προσπάθειας για τη διοικητική μεταρρύθμιση στο Δημόσιο.

    Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, επισήμαναν ότι «δεν τέθηκε ζήτημα απολύσεων» από την τρόικα και άφησαν να εννοηθεί ότι ο στόχος για 150.000 λιγότερους υπαλλήλους έως το 2015 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τυφλές απολύσεις, αλλά με τις συνταξιοδοτήσεις και την αναλογία μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις και επιπρόσθετα με όσα προβλέπει η διοικητική μεταρρύθμιση, δηλαδή την απομόνωση και απομάκρυνση των ακατάλληλων για να εργάζονται στο Δημόσιο και των επίορκων υπαλλήλων.

    [05] Μείωση του πληθυσμού στη δυτική Θεσσαλονίκη

    Φαινόμενα μείωσης του πληθυσμού παρατηρούνται στη δυτική Θεσσαλονίκη καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης ολόκληρες οικογένειες εγκαταλείπουν την περιοχή αναζητώντας δουλειά, απασχόληση και ένα καλύτερο μέλλον. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν ιδιαίτερα από τη μείωση του αριθμού των παιδιών στα σχολεία αλλά και από την καθημερινή εμπειρία των δημάρχων.

    Την εικόνα που επικρατεί περιέγραψε αναλυτικά στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων ? Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου σε συνάντηση που είχε μαζί του. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, από το 2010, στις αρχές της οικονομικές κρίσης, μέχρι σήμερα, ο αριθμός των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μειώθηκε κατά 10%. «Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπει την περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερος, αν υπολογίσει κανείς τα μέλη κάθε οικογένειας αλλά και το γεγονός ότι πολλά παιδιά επέστρεψαν στην δημόσια εκπαίδευση από την ιδιωτική, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος της δεύτερης» σχολιάζει στο ΑΜΠΕ ο κ. Κυρίζογλου.

    Το φαινόμενο επιβεβαιώνει, άλλωστε και ο εντεταλμένος σύμβουλος κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης, αποδίδοντάς το στην έλλειψη δυνατοτήτων απασχόλησης σε έναν τόπο που παραδοσιακά συγκέντρωνε την εργατική τάξη.

    [06] Ερό: Πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα

    "Η σταθερότητα της Ευρωζώνης περνάει από τη διάσωση της Ελλάδας και πρέπει να της δώσουμε τα μέσα και τον χρόνο να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της, για μία φορολογική μεταρρύθμιση που θα αυξήσει τις εισφορές των πλουσίων. Εάν χρειαστεί περισσότερο χρόνο, γιατί όχι", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Μαρκ Ερό, σε συνέντευξή του στην επαρχιακή εφημερίδα Le Progres.

    "Όπως, επίσης, πρέπει να βοηθήσουμε την Ισπανία και την Ιταλία για να δανείζονται φθηνότερα στην αγορά", πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

    [07] Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

    Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, οι διατάξεις του οποίου προβλέπεται να ισχύσουν από τα εισοδήματα του 2013.

    Οι αλλαγές που θα προβλέπει το νέο φορολογικό συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος νόμος να ψηφισθεί τον Δεκέμβριο στη Βουλή.

    Στα σενάρια που εξετάζονται για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών είναι είτε η θέσπιση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% είτε η θέσπιση κλίμακας με περισσότερους φορολογικούς συντελεστές. Σημειώνεται ότι στο νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τα μπλοκάκια θα εξακολουθήσουν να φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος. Στο νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας, το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τους υπόλοιπους φόρους που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα.

    [08] Τουρκικό μαχητικό αναχαίτισε συριακό ελικόπτερο

    Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος το οποίο είχε απογειωθεί από το Ντιγιάρμπακιρ καταδίωξε και απομάκρυνε ένα συριακό ελικόπτερο που είχε πλησιάσει στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Τούρκος αξιωματούχος.

    "Το μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε (...) αφού ο συριακός στρατός έστειλε ένα ελικόπτερο να βομβαρδίσει τη (συριακή) κοινότητα Αζμαρίν, η οποία έχει πέσει στα χέρια των Σύρων ανταρτών", εξήγησε ο αξιωματούχος αυτός, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

    Τους τελευταίους μήνες η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει πολλές τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον ελικοπτέρων του συριακού στρατού εάν πλησιάζουν υπερβολικά στα σύνορά της χώρας.

    [09] Ντεμπούτο Παπανικολάου στην τεχνική ηγεσία στην Α1

    Για πρώτη φορά στην καριέρα του θα σταθεί όρθιος στον πάγκο σε αγώνα της Α1 ο Δημήτρης Παπανικολάου, στην αυριανή αναμέτρηση (17:00) του Ηλυσιακού με την Καβάλα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

    «Είναι ένα ματς πρεμιέρας, που συνήθως χαρακτηρίζονται από νευρικότητα και από τις δύο ομάδες. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με δυνατή έδρα, μεγάλο ενθουσιασμό, αλλά και εξαιρετική ψυχολογία έπειτα από την πρόκριση της στους "4" του Κυπέλλου, επί του ισχυρού Ρεθύμνου. Έχουμε προετοιμαστεί καλά και πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι μας», δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας των Ιλισίων στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 October 2012 - 14:30:41 UTC