Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σουλτς: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει
  • [02] "Δεν υπάρχει μονιμότητα στις υπουργικές θέσεις"
  • [03] Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο
  • [04] Μεϊμαράκης: Δεν θα είμαι πρόεδρος "μαριονέτα"
  • [05] Πορεία κατά του μνημονίου
  • [06] Το σχολικό κουδούνι δεν «χτυπά» για τα ειδικά σχολεία
  • [07] "Ελπίζω τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας να λυθούν τις επόμενες εβδομάδες"
  • [08] "Πακέτο διάσωσης για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο"
  • [09] Ο τραπεζικός κολοσσός UBS θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους

  • [01] Σουλτς: Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει

    Η έκθεση της τρόικας για την Ελλάδα πιθανόν να διαπιστώνει πως δεν έγιναν αρκετά, ή δεν έγιναν όσα αναμένονταν, αλλά αν δείχνει πως υπήρξε πρόοδος, τότε δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του, το μεσημέρι, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

    Βασική αρχή, όπως είπε, είναι η αναγνώριση του γεγονότος ότι πρέπει να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρωζώνης και αυτή είναι η βασική προυπόθεση για όλα τα άλλα, διότι δεν θα υπάρξει άνθρωπος που θα θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα αν γνωρίζει ότι σήμερα επενδύει σε ευρώ και αύριο θα πληρωθεί σε δραχμές.

    [02] "Δεν υπάρχει μονιμότητα στις υπουργικές θέσεις"

    Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, μετά την ψήφιση των μέτρων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews».

    Δηλώνει πως όλοι οι υπουργοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ταυτόχρονα τον αγώνα για την επίτευξη του κοινού στόχου και προσθέτει πως «δεν υπάρχει μονιμότητα στις υπουργικές θέσεις».

    Τονίζει ακόμα πως το «κούρεμα του χρέους» δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα της κυβέρνησης, αλλά λέει «ναι» σε χαμηλότερα επιτόκια και μετακύλιση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ.

    [03] Στουρνάρας: Είμαστε σε καλό δρόμο

    Συμφωνία με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής για όλες τις πτυχές των μέτρων και ακολούθως, λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την επιμήκυνση, ώστε να εκταμιευθεί η δόση μετά τα τέλη Οκτωβρίου, προαναγγέλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δήλωσή του στη εφημερίδα «RealNews».

    Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας λέει: «Είμαστε σε καλό δρόμο, ο οποίος βεβαίως παραμένει ακόμα μακρύς. Πρέπει να κλείσουμε τα δημοσιονομικά και τα διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία θα συμφωνήσουμε με την τρόικα έως τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. Και αυτή την εβδομάδα, αλλά και μετά τη Σύνοδο των Βρυξελλών, θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά τη βιωσιμότητα του χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης. Όταν καταλήξουμε, θα προχωρήσουμε στην ψήφιση των προαπαιτούμενων ενεργειών (prior actions) στη Βουλή. Εκτιμώ ότι θα έχουμε οριστική συμφωνία στο Eurogroup, που θα γίνει προς το τέλος Οκτωβρίου. Αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης, θα μπορεί η οικονομία να ανασάνει και να ανακάμψει, αλλά και εμείς να ξεκινήσουμε τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να γίνουν στη χώρα, χωρίς το άγχος της σημερινής ασφυξίας».

    [04] Μεϊμαράκης: Δεν θα είμαι πρόεδρος "μαριονέτα"

    Απόπειρες δημιουργίας κλίματος πολιτικής αποσταθεροποίησης, «βλέπει» ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης πίσω από τις επιθέσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα και διαμηνύει πως δεν πρόκειται να είναι ένας πρόεδρος «μαριονέτα».

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Αν για οποιονδήποτε λόγο η ομαλότητα και η σταθερότητα εκλείψουν, τότε ούτε αυξημένη διαπραγματευτική ισχύ θα έχουμε, ούτε ασφαλές περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων και θα προκληθεί μεγάλη ανασφάλεια στους πολίτες. Ο εκδότης της εφημερίδας, κ. Χατζηνικολάου, γνώριζε το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δημοσιεύματος, που βασίστηκε σε αστήρικτη καταγγελία, από μόνο ένα πρόσωπο, εμπλεκόμενο στην υπόθεση, το οποίο μετέφερε, αορίστως, κάτι που άκουσε.

    Πολλά μπορεί να είναι τα σενάρια. Εγώ, αυτό που γνωρίζω, είναι ότι αν δεν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ίσως η είδηση να μην ήταν καν στην πρώτη σελίδα. Άρα στοχοποιείται ο θεσμός».

    [05] Πορεία κατά του μνημονίου

    Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για τα Μνημόνια διάλεξαν επαγγελματοβιοτέχνες του Βόλου, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα πορείακαι σκοπεύουν να φτάσουν στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) σε έντεκα μέρες, στις 23 Οκτωβρίου, για να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.

    Στην έναρξη της πορείας συμμετείχαν περίπου 150 επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά στη διάρκεια της διαδρομής θα προστίθενται συνάδελφοί τους από άλλες πόλεις. Την πορεία συνοδεύουν τρία αυτοκίνητα με είδη διατροφής και διαβίωσης, καθώς και μηχανές του ΕΚΑΒ.

    Το όλο εγχείρημά τους θα διαρκέσει 13 ημέρες, καθώς την 12η ημέρα θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος, και την 13η ημέρα θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

    Οι διαδηλωτές θα διανύουν καθημερινά 25 με 30 χιλιόμετρα, ενώ θα διανυκτερεύουν σε σκηνές ή στα κατά τόπους Δημαρχεία, με έντεκα ενδιάμεσους σταθμούς μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα.

    [06] Το σχολικό κουδούνι δεν «χτυπά» για τα ειδικά σχολεία

    Το σχολικό κουδούνι χτύπησε εδώ και ένα μήνα, αλλά όχι για τα σχολεία ειδικής αγωγής. Αδυναμία μεταφοράς των μαθητών με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία και σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, οδηγούν στο κλείσιμο σχολικών μονάδων και στην ελλιπή μόρφωση των παιδιών.

    Τα παραπάνω καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι, στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, σύστησαν το Δίκτυο Ειδικών Σχολείων Αττικής, μια εθελοντική οργάνωση για την καταγραφή και προώθηση των προβλημάτων των σχολείων.

    Όπως αποκαλύπτουν οι γονείς, το 30% των σχολείων ειδικής αγωγής στην Αττική δεν μπορούν να μεταφέρουν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία, ενώ λόγω της κατάστασης αυτής το 80% των μαθητών δεν πηγαίνουν καθόλου ή πηγαίνουν περιστασιακά στο σχολείο.

    [07] "Ελπίζω τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας να λυθούν τις επόμενες εβδομάδες"

    Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα από το Τόκιο, όπου βρίσκεται για την ετήσια γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, ότι ελπίζει πως τα προβλήματα της Ελλάδας και της Ισπανίας θα λυθούν "μέσα στις επόμενες εβδομάδες".

    Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ο Μοσκοβισί είπε ακόμη ότι κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 13 Σεπτεμβρίου τόνισε στην ελληνική πολιτική ηγεσία πως ελπίζει η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη δεδομένων των επιπτώσεων μιας πιθανής εξόδου της από αυτήν.

    Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην περίπτωση της Ισπανίας αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα, η οποία επίσης αντιμετωπίζει κρίση χρέους, θα πρέπει να καταστήσει σαφές πότε και με ποιόν τρόπο επιθυμεί να της δοθεί βοήθεια από την ευρωζώνη.

    [08] "Πακέτο διάσωσης για Ελλάδα, Ισπανία και Κύπρο"

    Η Ισπανία μπορεί να ζητήσει βοήθεια από την ευρωζώνη τον επόμενο μήνα και σε μια τέτοια περίπτωση, το αίτημά της ενδεχομένως να συζητηθεί στο πλαίσιο ενός "ευρύτερου πακέτου", μαζί με το αναθεωρημένο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα και το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

    Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει τους όρους ενός τέτοιου πακέτου διάσωσης και έχει δηλώσει ότι θα λάβει απόφαση μόνο όταν θα αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και ο στόχος αυτής της βοήθειας.

    [09] Ο τραπεζικός κολοσσός UBS θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους

    Ο ελβετικός κολοσσός του τραπεζικού τομέα UBS αναμένεται να προχωρήσει στις περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Tages Anzeiger.

    Η εταιρεία θα ανακοινώσει μάλλον τις απολύσεις μαζί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του τριμήνου στις 30 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

    Οι περισσότερες απολύσεις αναμένεται να γίνουν στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων και Πληροφορικής, το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί 8.200 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 3.200 στην Ελβετία, αναφέρει η ίδια πηγή.

    Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η τράπεζα απασχολούσε 63.520 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων 22.500 στην Ελβετία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 October 2012 - 14:30:53 UTC