Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας
  • [03] Νταβούτογλου: Θα υπάρξουν αντίποινα αν δημιουργηθεί ξανά επεισόδιο
  • [04] Ψαριανός: Ελπίζω σε έναν σοβαρό ανασχηματισμό

  • [01] Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

    Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Αυτή την ώρα, οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    «Είμαστε στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης, αύριο συνεχίζουμε. Αύριο θα τελειώσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την πεντάωρη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Η νομοθέτηση των αλλαγών στο ισχύον εργασιακό καθεστώς, αποτελούν μια από τις προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι η μείωση των αποζημιώσεων (με μάξιμουμ 12 μισθούς ανεξαρτήτως του συνολικού χρόνου εργασίας) ή και η μείωση στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση (που μειώνει στο μισό την αποζημίωση), η ευελιξία στο ωράριο εργασίας (με μίνιμουμ 11ωρη διακοπή), η νομοθέτηση του κατώτατου μισθού, κ.ά.

    [02] Αντ. Σαμαράς: Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας

    Την πεποίθησή του ότι η χώρα διέρχεται τον τελευταίο κάβο εκφράζει, με συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. «Αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι» σημειώνει, χαρακτηρίζοντας ως επιστέγασμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας την επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας.

    Ο πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του, στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση, της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένης, ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν».

    Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα της επόμενης δόσης, θεωρεί ότι «είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε». Σπεύδει όμως να προειδοποιήσει ότι «τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη», ενώ «αν δεν την πάρουμε, οι συνέπειες θα είναι δραματικές». Όπως κάνει γνωστό, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ- ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. «Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή» τονίζει.

    [03] Νταβούτογλου: Θα υπάρξουν αντίποινα αν δημιουργηθεί ξανά επεισόδιο

    Η Τουρκία θα προχωρήσει σε αντίποινα άμεσα αν δημιουργηθεί ξανά επεισόδιο στα σύνορά της με τη Συρία, δήλωσε σήμερα ο Tούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου.

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έχουν επανειλημμένως απαντήσει τις τελευταίες εβδομάδες ύστερα από τη ρίψη συριακών όλμων και οβίδων στα σύνορά της και έχουν προειδοποιήσει για σφοδρότερα αντίποινα αν συνεχιστούν τα βίαια επεισόδια.

    [04] Ψαριανός: Ελπίζω σε έναν σοβαρό ανασχηματισμό

    Πιο ισορροπημένη κατανομή ως προς τα πρόσωπα, την ευθύνη και τις αποφασιστικές επιλογές της κυβέρνησης, ζητά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealΝews» αναφέρει: «Ελπίζω σε έναν σοβαρό ανασχηματισμό».

    Ο ίδιος επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ πως «επιδιώκει την ιδεολογική κυριαρχία με "γκεμπελοσουσλοφικές" μεθόδους ενός αναχρονιστικού νεοσταλινικού λόγου» και αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν απαντούν το κόμμα και ο κ. Τσίπρας στις επιθέσεις, που δέχονται από την «Αυγή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 October 2012 - 16:30:41 UTC