Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να σώσουμε την κοινωνία από τα μέτρα - ταφόπλακα
  • [02] Συνελήφθη ο δραπέτης των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων
  • [03] Σάντος: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»
  • [04] Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ
  • [05] Εννέα προτάσεις στην τελική φάση του διαγωνισμού Rethink Athens
  • [06] Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να καταργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη
  • [07] Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση με Νικοπολίδη

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Να σώσουμε την κοινωνία από τα μέτρα - ταφόπλακα

    Για «σχιζοφρενικό κρεσέντο» και «απύθμενο νεοφιλελεύθερο δογματισμό» έκανε λόγο απόψε στην ομιλία του στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών στα Γιάννινα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις συζητήσεις που συνεχίζονται για τα προωθούμενα μέτρα από την κυβέρνηση, Ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους πολίτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, τονίζοντας ότι, «?όλοι θα πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία που υποφέρει?».

    Επίσης επανέλαβε ότι, αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της κοινωνίας από τα μέτρα ? ταφόπλακα. Σχετικά με τις εκλογές επεσήμανε: «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους. Θα τις ζητήσουμε, όταν θα είμαστε σε θέση να τις επιβάλλουμε».

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι, το πρόγραμμα βιωσιμότητας του χρέους δεν βγαίνει και πως η Ελλάδα αποτελεί ένα ευρωπαϊκό και διεθνές πείραμα ενός προγράμματος ? σοκ που δεν έχει θεραπεία.

    Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθείτην Γαλακτοβιομηχανία Ηπείρου "Δωδώνη".

    [02] Συνελήφθη ο δραπέτης των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων

    Συνελήφθη σε περιοχή της Καλλιθέας ο 30χρονος Γεωργιανός ο οποίος απέδρασε το απόγευμα από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου είχε οδηγηθεί για να δικαστεί στο Αυτόφωρο.

    Ο 30χρονος είχε συλληφθεί για εξύβριση και αντίσταση κατά της Αρχής και ήταν κρατούμενος του Αστυνομικού Τμήματος Μοσχάτου.

    [03] Σάντος: «Δεν είναι δικαιολογία οι απουσίες»

    Οι απουσίες της εθνικής ομάδας δεν αποτελούν δικαιολογία όταν η εθνική ομάδα δεν αποδίδει τα αναμενόμενα υπογράμμισε ο τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Σλοβακία, για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014.

    Ο Πορτογάλος εκλέκτορας δεν διαφωνεί ότι η αναμέτρηση της Μπρατισλάβας είναι «τελικός» για την Ελλάδα και παιχνίδι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα παίξει αποκλειστικά για τη νίκη.

    [04] Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ η ΓΕΝΟΠ

    Τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προβάλει η ΓΕΝΟΠ σε αποψινή ανακοίνωση. Δηλώνει δε ότι θα σταθεί εμπόδιο σε αυτά τα σχέδια και ότι «και ετοιμάζεται να δώσει τη "μητέρα όλων των μαχών" για να προστατέψει την επιχείρηση του Ελληνικού λαού».

    Με άλλη ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ εκφράζει την αντίθεσή της με τον ορισμό του προέδρου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ως επιδιαιτητή για τη διαφορά μεταξύ της ΔΕΗ και της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» αναφορικά με την τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

    [05] Εννέα προτάσεις στην τελική φάση του διαγωνισμού Rethink Athens

    Σημαντικό βήμα σημειώθηκε στην ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού Rethink Athens για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου, που διοργανώνει και χρηματοδοτεί το κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση.

    Το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου συνεδρίασε η κριτική επιτροπή του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού και επέλεξε σε σύνολο 71 τις προτάσεις που περνούν στο επόμενο και τελικό στάδιο. Πρόκειται για εννέα προτάσεις αντί για τις τρεις έως οκτώ όπως αρχικά προβλεπόταν. Αυτό έγινε διότι μία επιπλέον πρόταση ?πέραν των 8? ισοψήφησε με τις προηγούμενες, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης. Επιπλέον, επελέγη μία ουτοπική πρόταση, η οποία δεν προκρίνεται στο επόμενο στάδιο αλλά θα παρουσιαστεί με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Καθεμία από τις εννέα προτάσεις θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 25.000 ευρώ, ενώ η ουτοπική-οραματική πρόταση θα λάβει το ποσό των 10.000 ευρώ.

    Αρχές Νοεμβρίου, θα γίνει η προκήρυξη για το δεύτερο στάδιο και οι τελικοί υποψήφιοι θα πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να υποβάλουν τις τελικές τους προτάσεις.

    [06] Η Deutsche Telekom σχεδιάζει να καταργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

    Η Deutsche Telekom AG σχεδιάζει να καταργήσει κι άλλες θέσεις εργασίας για να σταματήσει τη μείωση των εσόδων της στην Ευρώπη, είπε η Κλαούντια Νέματ, ανώτερο στέλεχος της γερμανικής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας η οποία είναι αρμόδια για την ευρωπαϊκή αγορά, σε δηλώσεις της στην καθημερινή γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

    Η Νέματ είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα ότι η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με ένα συνδικάτο στην Ουγγαρία σχετικά με 500 θέσεις απασχόλησης και βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Ελλάδα.

    Πρόσθεσε πάντως ότι ο γερμανικός όμιλος δεν σχεδιάζει να μειώσει την συμμετοχή του στον ΟΤΕ, στον οποίο διαθέτει 40% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [07] Ολυμπιακός: Πρώτη προπόνηση με Νικοπολίδη

    Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά από το διήμερο ρεπό που τους είχε παραχωρήσει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και ξεκίνησαν προετοιμασία ενόψει του εντός έδρας αγώνα με την Ξάνθη το Σάββατο. Το ντεμπούτο του στο προπονητικό τιμ των νταμπλούχων Ελλάδας έκανε ο Αντώνης Νικοπολίδης ως βοηθός του Πορτογάλου τεχνικού. Οι Φετφατζίδης και Ιμπαγάσα ακολούθησαν θεραπεία για να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, κάκωση στοπόδικαι θλάση αντίστοιχα, ενώ Φουστερ και Χολέμπας συνέχισαν με τοατομικόπρόγραμμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 October 2012 - 18:30:47 UTC