Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η χώρα σύντομα θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου
  • [02] Αυξήθηκε ο αριθμός των Ισπανών που εκπατρίζονται εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης
  • [03] Αντ. Μανιτάκης: Αισιοδοξία για θετική ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η χώρα σύντομα θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου

    Αισιόδοξος ότι σύντομα η χώρα μας θα πάρει την επόμενη δόση του δανείου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο της "International Herald Tribune".

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η δόση του δανείου είναι απαραίτητη για την χώρα για να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, για να ενισχύσει την ρευστότητα της οικονομίας και να καλύψει το κράτος τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα. Η επόμενη δόση είναι κρίσιμη γιατί θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια και ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι εφόσον εκλείψει η «δραχμοφοβία» και ενισχυθεί η ρευστότητα θα αλλάξει συνολικά το κλίμα στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι, παρά τα μέτρα, που θα είναι τα τελευταία, η ελληνική οικονομία μέσα στον επόμενο χρόνο μπορεί να κάνει την στροφή και να μπει στην αρχή της ανάκαμψης.

    Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι είναι θετικό πως για πρώτη φορά υπάρχει ευρύτερη συναίνεση και υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο έχουμε κάνει πρόοδο και τα χειρότερα έχουν περάσει.

    [02] Αυξήθηκε ο αριθμός των Ισπανών που εκπατρίζονται εξ' αιτίας της οικονομικής κρίσης

    Περισσότεροι Ισπανοί εκπατρίζονται φέτος εν μέσω οικονομικής κρίσης συγκριτικά με πέρυσι, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή της η ισπανική στατιστική υπηρεσία INE.

    Συγκεκριμένα, η ΙΝΕ αναφέρει ότι το πρώτο φετινό 9μηνο 55.000 Ισπανοί, δηλαδή 21,6% πιο πολλοί συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα, μετανάστευσαν με σκοπό να βρούν μια θέση εργασίας, ενώ την ίδια χρονική περίοδο έφυγαν οριστικά από την Ισπανία 365.000 αλλοδαποί που είχαν βρεί στη χώρα αυτήν της Ιβηρικής μιάν απασχόληση.

    Πάμπολλοι Ισπανοί αναζήτησαν εκτός εθνικών συνόρων μια αξιοπρεπέστερη καθημερινή διαβίωση, όχι μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανέμεναν οι οικονομικοί αναλυτές, αλλά ακόμα και σε ασιατικά κράτη, όπως προκύπτει από τα ίδια στοιχεία της INE.

    Επιμέλεια: Μ. Ιωσήφ

    [03] Αντ. Μανιτάκης: Αισιοδοξία για θετική ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα

    «Η συζήτηση προχωρά, πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός, Μανούσος Βολουδάκης. Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση, απάντησε «ενδεχομένως, δεν το γνωρίζουμε ακόμη».

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η τρόικα εμμένει στη θέση της να γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα αποχωρήσουν μέσα στο 2012, την υπηρεσία από την οποία θα αποχωρήσουν, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος ανά υπάλληλο. Δίνουν, εξάλλου, μεγάλη σημασία στον συμβολισμό της συγκεκριμένης παρέμβασης και επιμένουν στο «γενικό ξεκαθάρισμα» του πληθυσμού στο Δημόσιο, ζητώντας την επέκτασή του στις «δεξαμενές» των επίορκων υπαλλήλων, των «κοπανατζήδων», κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και των αποδεδειγμένα ανίκανων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 October 2012 - 20:30:47 UTC