Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος
  • [02] Νίκησε η Ελλάδα και παραμένει φαβορί
  • [03] Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Φουστέρ
  • [04] Τόμσεν: Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο
  • [05] Σλοβακία-Ελλάδα 0-1 στο 62ο λεπτό
  • [06] Σλοβακία-Ελλάδα 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος

    Υπήρξε πολύ σημαντική πρόοδος στις διαβουλεύσεις με την τρόικα τους τελευταίους μήνες. Υπάρχουν ορισμένα ανοιχτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Για το θέμα της αγοράς εργασίας υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει, ανέφερε ουπουργός Οικονομικών.

    Ο σκληρός πυρήνας των κρατών της ευρωζώνηςπαίζει με τη φωτιά, δήλωσε, από τηνπλευρά του,ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε την τρόικα ότι καθυστερεί σκόπιμα τις συζητήσεις για το πακέτο των μέτρων, κάτι που, όπως τόνισε, δεν ωφελεί ούτε την Ελλάδα ούτε την ευρωζώνη.

    Οι συζητήσεις, πρόσθεσε, πρέπει να κλείσουν, αλλά όχι όσο-όσο και όπως-όπως.

    Σχετικά με τα εργασιακά, για τα οποία η τρόικα ήγειρε νέες αξιώσεις ο κ. Βενιζέλος απέρριψε όσα ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, λέγοντας ότι στα θέματα αυτά το ακραίο σημείο είναι εκείνο που ορίσθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Οτιδήποτε άλλο, τόνισε, δεν βοηθά ούτε στην ανάπτυξη ούτε στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Την απόλυτη διαφωνία του στις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΜΑΡ αποκρούει και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που αξιώνει η τρόικα για τα εργασιακά» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να καταλάβει (σ.σ. η τρόικα) ότι υπερβαίνουν οι αξιώσεις της τις αντοχές της κοινωνίας».

    Διαβάστε επίσης:

    Τόμσεν: Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο

    Βρούτσης: Υπάρχει απόκλιση που πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί

    Στουρνάρας: Πρέπει να βιαστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία

    [02] Νίκησε η Ελλάδα και παραμένει φαβορί

    Στο χειρότερο της παιχνίδι στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήρε τεράστια νίκη επί της Σλοβακίας με 1-0 και παραμένει φαβορί για πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.

    Με «σύμμαχο» την τύχη η «γαλανόλευκη» έφυγε με το «τρίποντο» από την βροχερή Μπρατισλάβα, χάρη στο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 63΄ και, πλέον, με την Βοσνία, που νίκησε άνετα τη Λιθουανία με 3-0 οδηγούν την κούρσα στον 7ο όμιλο των προκριματικών μετά από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

    [03] Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Φουστέρ

    Ο Νταβίντ Φουστέρ ξεπέρασε την κάκωση που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό και αναμένεται να είναι στην αποστολή για τον αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη. Ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Χοσέ Χολέμπας συνέχισαν με ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Αριέλ Ιμπαγάσα έκανε θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο. Στου Ρέντη επέστρεψε και ο Πάμπλο Κοντρέρας, που είχε υποχρεώσεις με την εθνική Χιλής και ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης.

    Στο μεταξύ, μετά από πρόσκληση της πειραϊκής ΠΑΕ, στην Ελλάδα βρίσκεται από σήμερα ο πρώην άσος των «ερυθρόλευκων», Ζιοβάνι, ο οποίος πριν την έναρξη του αγώνα με την Ξάνθη θα τιμηθεί για την προσφορά του στην ομάδα ενώ τα μάτριξ του γηπέδου θα παίζει ένα βίντεο αφιέρωμα στον Βραζιλιάνο μάγο.

    [04] Τόμσεν: Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο

    «Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα, πολιτικής και σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Για τα λίγα που απομένουν θα καταλήξουμε σύντομα». Σε αυτή τη δήλωση προέβη, κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις απογευματινές συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πωλ Τόμσεν.

    Η τρόικα αναχωρεί αύριο από την Ελλάδα και αναμένεται να επιστρέψει από την ερχόμενη εβδομάδα, oπότε και θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

    [05] Σλοβακία-Ελλάδα 0-1 στο 62ο λεπτό

    [06] Σλοβακία-Ελλάδα 0-0 στο ημίχρονο

    Οι Σλοβάκοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 38΄ και 41΄ με τον Χάμσικ, σε αντίθεση με την εθνική η οποία δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και στάθηκε τυχερή.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 October 2012 - 20:31:00 UTC