Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση της ευρωζώνης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα
  • [02] Μακελειό στη Συρία με 49 νεκρούς, ανάμεσά τους 23 παιδιά
  • [03] Στο πλευρό του Ομπάμα το "αφεντικό" της ροκ
  • [04] Πολιτική συμφωνία για σταδιακή εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας στην ΕΕ

  • [01] Ικανοποίηση της ευρωζώνης για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

    Σε κοινή δήλωση στην οποία κατέληξαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης για την Ελλάδα, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της χώρας και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συνομιλίες με την Τρόικα και τονίζουν ότι το Eurogroup, θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

    Η δήλωση των «17» έχει ως εξής:

    «Καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσαν η Ελλάδα και η Τρόικα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τις πολιτικές που διέπουν το πρόγραμμα προσαρμογής και προσβλέπουν στην οριστικοποίηση της αξιολόγησης. Το Eurogroup θα εξετάσει το αποτέλεσμα αυτής της αξιολόγησης υπό το φως της έκθεσης της Τρόικας και θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις.

    Καλωσορίζουμε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και χαιρετίζουμε τις αξιοσημείωτες προσπάθειες του ελληνικού λαού. Ικανοποιητική πρόοδος έχει σημειωθεί, προκειμένου να επανέλθει σε τροχιά το πρόγραμμα προσαρμογής. Αναμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ενθαρρύνουμε τις προσπάθειές της να διασφαλίσει την ταχεία εφαρμογή του προγράμματος.

    Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πιο ανταγωνιστικός ιδιωτικός τομέας, να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις και να δημιουργηθεί ένας αποτελεσματικός δημόσιος τομέας. Αυτές οι προϋποθέσεις θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει ανάπτυξη και να διασφαλίσει το μέλλον της στην ευρωζώνη».

    [02] Μακελειό στη Συρία με 49 νεκρούς, ανάμεσά τους 23 παιδιά

    Τουλάχιστον 49 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και 23 παιδιών, σκοτώθηκανκατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τον συριακό στρατό, της πόλης Μααρέτ αλ- Νοομάν, στη βόρεια Συρία, αναφέρει πηγή προσκείμενη στους αντικαθεστωτικούς.

    Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αεροπορικού βομβαρδισμού εναντίον κτιριακού συγκροτήματος και ενός τζαμιού, στο νότιο-δυτικό τμήμα της πόλης.

    Νωρίτερα πέντε ενήλικες σκοτώθηκαν από τα πυρά πυροβολικού, κοντά στο δημαρχείο της πόλης, ανέφερε η ίδια πηγή.

    Μεταξύ των θυμάτων είναι 23 παιδιά, ηλικίας ενός μηνός έως εννέα ετών και έξι γυναίκες, ανέφερε η πηγή των αντικαθεστωτικών και επιβεβαίωσαν ομάδες διασωστών.

    [03] Στο πλευρό του Ομπάμα το "αφεντικό" της ροκ

    Ο θρύλος της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν και ο και πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον συστρατεύτηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας κοινή εμφάνιση κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας στο Οχάιο.

    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν αυτός που κάλεσε στη σκηνή των θρύλο της ροκ, γνωστό και ως Boss, (το αφεντικό)ο οποίος ερμήνευσε ένα λαϊκό πατριωτικό τραγούδι του Γούντι Γκάτθρι «Αυτή η γη είναι η γη σας».

    Ο Σπρίνγκστιν που ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ομπάμα κατά τη διάρκεια της πρώτης εκλογής του, εξέφρασε εκ νέου τη στήριξή του στον αμερικανό πρόεδρο την περασμένη Τετάρτη, με σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του.

    [04] Πολιτική συμφωνία για σταδιακή εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας στην ΕΕ

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν σε συμφωνία το βράδυ της Πέμπτης, για την «σταδιακή» εφαρμογή της τραπεζικής εποπτείας στη ζώνη του ευρώ το 2013, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Οι ηγέτες της ΕΕ, βρήκαν μια «πολιτική συμφωνία για το τέλος του 2012 και σταδιακή εφαρμογή από το 2013», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπέιλι.

    «Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα τροποποιηθούν, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί η πολιτική συμφωνία στο τέλος του έτους και να αρχίσει η διαδικασία εφαρμογής το 2013», είχε δηλώσει νωρίτερα ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

    Στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, οι ευρωπαίοι ηγέτες είχαν συμφωνήσει να εξετάσουν τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι το τέλος του 2012.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ορισμένα από τα κράτη μέλη, όπως η Γαλλία, είχαν εκφράσει την άποψη ότι ο μηχανισμός της τραπεζικής εποπτείας, θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο στις αρχές του 2013.

    Ωστόσο, η Γερμανία είχε εκφράσει απροθυμία για το χρονοδιάγραμμα, αλλά σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη φαίνεται τώρα να συμφωνεί


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2012 - 0:30:39 UTC