Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την έκρηξη πολύ ισχυρής βόμβας στη Βηρυτό
  • [02] Στουρνάρας: Δεν υπάρχει πρωτόκολλο για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Οριστικά στον ΕΟΠΠΥ γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί
  • [04] «Παριστάνει τον τεθλιμμένο συγγενή ο κ. Σαμαράς για το δράμα της Ελλάδος»
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν βούληση να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα
  • [06] «Φτωχά» χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της Συνόδου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [07] ΠΑΣΟΚ: Θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης
  • [08] Παπαρήγα: Η ΕΕ αντιδραστικοποιείται με την χρηματοοικονομική ένωση
  • [09] "Αναγνωρίζονται οι θυσίες του ελληνικού λαού"
  • [10] Αναστέλλεται η ποινή φυλάκισης του Γ. Πετζετάκι
  • [11] Σχεδόν 2.000 χιλιάδες απολύσεις στη Sony λόγω κρίσης
  • [12] Αλλάζουν οι επικεφαλής των εφοριών
  • [13] Παράταση μίας ημέρας για τις ΔΟΥ που συγχωνεύονται

  • [01] Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την έκρηξη πολύ ισχυρής βόμβας στη Βηρυτό

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας, πουήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο,στο κέντρο της Βηρυτού, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχοι.

    Το κίνητρο της επίθεσης είναι άγνωστο. Δεν είναι σαφές ακόμη εάν η έκρηξη είχε στόχο κάποιο πολιτικό πρόσωπο στον Λίβανο, όπου οι σχέσεις μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων και των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων παραμένουν τεταμένες, ειδικά μετά το ξέσπασμα της σύρραξης στη Συρία.

    Η βόμβα εξερράγη σε ένα σημείο του δρόμου κοντά στα γραφεία του κόμματος των Χριστιανών Φαλαγγιτών, κοντά στην πλατεία Σασίν στην Ασχαφιρίγια, μια συνοικία όπου ζουν κυρίως χριστιανοί.

    [02] Στουρνάρας: Δεν υπάρχει πρωτόκολλο για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Επιστολή με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν βρέθηκε πρωτόκολλο καταχώρησης της «λίστας Λαγκάρντ» στο υπουργείο Οικονομικών, απέστειλε προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας.

    Η επιστολή του υπουργού έρχεται ως απάντηση στην παραγγελία των εισαγγελέων για τη διαβίβαση, στο γραφείο τους, των συνοδευτικών εγγράφων και του εγγράφου πρωτοκόλλησης της επίμαχης λίστας, που είχε παραδοθεί από την Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, στον Έλληνα ομόλογό της Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

    Στην επιστολή του προς τους εισαγγελείς ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι έπειτα από διερεύνηση στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του γραφείου του υπουργού δεν προκύπτει κανένα στοιχείο περί καταχώρισης ψηφιακού δίσκου (CD).

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το έως τώρα συγκεντρωθέν υλικό αποδεικνύει ότι το επίμαχο CD παραδόθηκε στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών με επίσημο έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου από τις γαλλικές αρχές.

    [03] Οριστικά στον ΕΟΠΠΥ γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί

    Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντάσσονται από την 1η Νοεμβρίου, ο Κλάδος Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) καθώς και οι Τομείς Ασθένειας Προσωπικού ΕΤΒΑ, Προσωπικού Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και Ασθένειας Προσωπικού Τραπεζών Πίστεως, Γενικής και American Express του Κλάδου Υγείας του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

    Η ένταξη, που αφορά όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους των Ταμείων αυτών, τους συνταξιούχους και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, γίνεται με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ, στον οποίο ασφαλίζονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, επρόκειτο με βάση το νόμο 4075/12 να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά είχε εξαιρεθεί προσωρινά με απόφαση του τότε υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη.

    Με άλλη τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών.

    [04] «Παριστάνει τον τεθλιμμένο συγγενή ο κ. Σαμαράς για το δράμα της Ελλάδος»

    «Παριστάνει τον τεθλιμμένο συγγενή ο κ. Σαμαράς για το δράμα της Ελλάδος, την άνεργη ελληνική νεολαία και την διάλυση της εθνικής μας οικονομίας», αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή, ο πρωθυπουργός «δεν λέει λέξη για τον εθνικό μας πλούτο - που παρέμενε για δεκαετίες ανεκμετάλλευτος - και τώρα εκχωρείται στους τοκογλύφους».

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν βούληση να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα

    «Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ακόμα φορά έδειξαν ότι δεν έχουν ούτε την βούληση, ούτε την ικανότητα να απαντήσουν στα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν με όλο και πιο τραγικό τρόπο οι λαοί της ηπείρου μας». Αυτό αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη Σύνοδο Κορυφής.

    «Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία της Ε.Ε., με ?μπροστάρη? τη Γερμανική κυβέρνηση, αντιμετωπίζει την κρίση χρέους ως ευκαιρία κερδοσκοπίας και αναστήλωσης του τραπεζικού συστήματος αναθέτοντας στους τραπεζίτες την διαχείριση του. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε μια σειρά χώρες όπως η Ισπανία αλλά και στην ίδια την Γερμανία μεταφέρουν το κόστος διάσωσης των τραπεζιτών στους λαούς.Κανείς δεν συζητά για την πραγματική σύγκλιση των οικονομιών. Αντιθέτως, προωθούνται σχέδια για θεσμοθέτηση μιας Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

    [06] «Φτωχά» χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα της Συνόδου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλει να αντισταθμισθεί το επώδυνο φορτίο των μέτρων ενός αδιέξοδου και αναποτελεσματικού προγράμματος με ένα κλίμα δήθεν ευφορίας στους κόλπους της Ευρωζώνης» ήταν το σχόλιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για την συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης επεσήμανε επίσης ότι δεν έχουν διαψευσθεί αρμοδίως τα σενάρια σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης «περί εκταμίευσης της δόσης των 31,5 δις ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξυπηρετούνται μόνο οι τόκοι και τα ώριμα χρέη».

    Νωρίτερα, ο κ. Ζώης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τα χαρακτήρισε «φτωχά», αφού, όπως υποστήριξε, «αφενός είναι κατώτερα των προσδοκωμένων από την ελληνική κυβέρνηση, αφετέρου δε παραπέμπουν σε άλλο χρόνο και όργανο και μάλιστα υπό προϋποθέσεις, προκειμένου να ληφθούν οι κρίσιμες για την Ελλάδα αποφάσεις».

    [07] ΠΑΣΟΚ: Θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης

    Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής είναι μια «θετική εισαγωγή στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης».

    Με αυτό το σχόλιο υποδέχθηκαν στο ΠΑΣΟΚ όσα ανακοινώθηκαν σχετικά με τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, όπως ανέφεραν πηγές της Ιπποκράτους.

    [08] Παπαρήγα: Η ΕΕ αντιδραστικοποιείται με την χρηματοοικονομική ένωση

    «Η ΕΕ και το ΔΝΤ επιβραβεύουν τους σφαγιαστές των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, τέτοια συγχαρητήρια πήρε η κυβέρνηση Σαμαρά, η κυβέρνηση Βενιζέλου και η κυβέρνηση Κουβέλη» δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

    «Οι αποφάσεις της ΕΕ δείχνουν ότι αυτή αντιδραστικοποιείται παραπέρα με την επιλογή να βαθύνει η χρηματοοικονομική ένωση. Βεβαίως, όσο βαθαίνει η αντιδραστική ενοποίηση, τόσο δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανισόμετρη ανάπτυξη, ακόμα μεγαλύτερη ανισοτιμία και δυσαναλογία στην ανάπτυξη των χωρών, άρα να καλλιεργείται το έδαφος και για διασπαστικές τάσεις» επισήμανε η κ. Παπαρήγα.

    [09] "Αναγνωρίζονται οι θυσίες του ελληνικού λαού"

    Σημαντικό θεωρεί η ΔΗΜΑΡ το γεγονός ότι για πρώτη φορά, με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, αναγνωρίζονται οι τεράστιες θυσίες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός.

    Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί επίσης ότι «επιβεβαιώθηκε η επάνοδος της Ελλάδας σε τροχιά αξιοπιστίας ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση του συνόλου της οικονομικής βοήθειας και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής» και επισημαίνει ότι «οι αποφάσεις για θεσμοθέτηση Μηχανισμού Ενιαίας Τραπεζικής Εποπτείας εντός του 2013 και άμεσης εποπτείας των ιδιωτικών τραπεζών από την ΕΚΤ, είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία πλαισίου και την επιβολή ρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα».

    [10] Αναστέλλεται η ποινή φυλάκισης του Γ. Πετζετάκι

    Αναστολή στη 10ετή ποινή φυλάκισης που του είχε επιβληθεί, πήρε ο επιχειρηματίας Γιώργος Πετζετάκις.

    Η αίτησή του, που αφορούσε καταδίκη του για χρέη, ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, προς το Δημόσιο, έγινε δεκτή υπό τον όρο ότι θα εμφανίζεται μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    Ο πρόεδρος της βιομηχανίας ελαστικών καταδικάστηκε πριν ένα μήνα από το Β' Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 10 ετών και το δικαστήριο δεν είχε δώσει αναστολή, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γ. Πετζετάκι, προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

    Ο επιχειρηματίας, διά του συνηγόρου του Α. Αθανασόπουλου, υπέβαλε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, η οποία έγινε δεκτή και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό θα είναι ελεύθερος.

    Στην αίτησή του ο κ. Πετζετάκις τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι η φυλάκισή του θα οδηγήσει στην οριστική οικονομική κατάρρευση της εταιρείας αλλά και της οικογένειάς του. Επίσης, ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά στη σύναψη συμφωνίας με επενδυτή, η οποία, εφόσον ολοκληρωθεί, θα διασφαλίσει τις 300 θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της και θα της επιτρέψει την αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο.΄

    [11] Σχεδόν 2.000 χιλιάδες απολύσεις στη Sony λόγω κρίσης

    Ο ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών Sony ανακοίνωσε σήμερα στο Τόκιο ότι πρόκειται να κλείσει ένα εργοστάσιο παραγωγής φακών φωτογραφικών μηχανών στο κεντρικό τμήμα της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι καταργούνται δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσής του.

    Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, που καταρτίστηκε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο ιαπωνικός όμιλος θέλει να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας ? ή 6% από το σύνολο των εργαζομένων του τον Μάρτιο του 2009, σύμφωνα με την τότε απογραφή.

    Τον Μάρτιο του 2013 αναμένεται να κλείσει το εργοστάσιο φακών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών αλλά και κινητών τηλεφώνων, όπου σήμερα απασχολούνται 840 εργαζόμενοι, στην νομαρχία Γκιφού, στην κεντρική Ιαπωνία.

    Επιμέλεια: Μπ. Γεωργίκος

    [12] Αλλάζουν οι επικεφαλής των εφοριών

    Λήγει η θητεία προϊσταμένων, υποδιευθυντών και διευθυντών Εφοριών, ΣΔΟΕ, Τελωνείων και Ελεγκτικών Κέντρων, όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, ενώ η έναρξη της ισχύος της τοποθετείται με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Στην τροπολογία προβλέπεται ακόμη ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων στις θέσεις αυτές μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, δηλαδή η θητεία τους δεν θα μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Παράλληλα θα αξιολογούνται σε τριμηνιαία βάση.

    Στην τροπολογία προβλέπεται ακόμη ότι η στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης των εσόδων του κράτους θα γίνει από υφιστάμενους ελεγκτές που θα έχουν εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών.

    [13] Παράταση μίας ημέρας για τις ΔΟΥ που συγχωνεύονται

    Παρατείνονται κατά μία ημέρα οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και συναλλαγών των φορολογούμενων που λήγουν τη Δευτέρα και την Τρίτη στις ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρονται οι λειτουργίες των εφοριών που κλείνουν (τη Δευτέρα) στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων.

    Διευκρινίσεις σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των Δ.Ο.Υ έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα οι Δ.Ο.Υ. στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των Δ.Ο.Υ., που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012. Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται κατά μία εργάσιμη μέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 October 2012 - 14:30:47 UTC