Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο λιμάνι Ασντότ οδηγήθηκε το φινλανδικό ιστιοφόρο "Εστέλ"
  • [02] Ηπιότερη στάση έναντι της Ελλάδας υιοθετούν οι σκληροί εταίροι της Μέρκελ
  • [03] Ο Ολυμπιακός έκανε... πάρτι πετυχαίνοντας το απόλυτο "7x7"
  • [04] Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει συμφωνία με το Ιράν για απευθείας διαπραγματεύσεις
  • [05] Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό

  • [01] Στο λιμάνι Ασντότ οδηγήθηκε το φινλανδικό ιστιοφόρο "Εστέλ"

    Στο λιμάνι Ασντότ, στο Ισραήλ, οδηγήθηκε το φινλανδικό ιστιοφόρο "Εστέλ", που έπλεε προς την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. Οι ακτιβιστές που επέβαιναν στο πλοίο, μεταξύ των οποίων και πέντε Έλληνες, είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε "πρόκληση" την αποστολή του "Εστέλ", ενώ ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σάμι Αμπού Ζούχρι, χαρακτήρισε πράξη πειρατείας την κατάληψη του πλοίου από ισραηλινούς πεζοναύτες.

    [02] Ηπιότερη στάση έναντι της Ελλάδας υιοθετούν οι σκληροί εταίροι της Μέρκελ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι κατάφερε να πείσει το πιο δύσπιστο κοινό της ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να επιτύχει τους επώδυνους δημοσιονομικούς στόχους της. Χαρακτηριστική είναι η θέση που υιοθέτησαν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές, κυβερνητικοί εταίροι της Άγκελα Μέρκελ, οι οποίοι στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος υιοθέτησαν πιο ήπιους τόνους έναντι της Ελλάδας, ενώ μέχρι τώρα τηρούσε ιδιαιτέρως σκληρή στάση. Ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζέεχοφερ, άφησε να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει την επιμήκυνση, λέγοντας ότι αν η έκθεση της τρόικας περιλαμβάνει μια πρόταση για περισσότερο χρόνο, θα το συζητήσουμε". "Αν κάναμε τα στραβά μάτια όταν η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ, τότε πρέπει να κάνουμε και πάλι τα στραβά μάτια. Το κόστος θα ήταν πολύ υψηλότερο αν δεν το κάναμε", δήλωσε επίσης η Χανελόρε Γκάμπορ, δήμαρχος του Γκάρχινγκ, μιας πόλης στα βόρεια του Μονάχου.

    [03] Ο Ολυμπιακός έκανε... πάρτι πετυχαίνοντας το απόλυτο "7x7"

    Στους αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα, που διεξήχθησαν χθες, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 4-0 την Ξάνθη και διατήρησε το απόλυτο των νικών στο φετεινό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0 και η Κέρκυρα έκανε την έκπληξη, νικώντας μέσα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 1-0.

    Σήμερα διεξάγονται οι αγώνες Αστέρας Τρίπολης - Βέροια, Ατρόμητος - Λεβαδειακός, Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός - Αρης.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την NOVA):

    Κυριακή 21 Οκτωβρίου 16:00 Αστέρας Τρίπολης - Βέροια

    18:15 Ατρόμητος - Λεβαδειακός

    18:15 Πανθρακικός - ΠΑΣ Γιάννινα

    20:30 Παναθηναϊκός - Αρης

    [04] Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει συμφωνία με το Ιράν για απευθείας διαπραγματεύσεις

    Οι ΗΠΑ διέψευσαν αργά χθες ότι κατέληξαν σε μια συμφωνία για τη διεξαγωγή άμεσων διαπραγματεύσεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, όπως έγραψε η εφημερίδα New York Times, δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο ντιμπέιτ μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ για την εξωτερική πολιτική.

    Η New York Times σε άρθρό της που ανάρτησε αργά το Σάββατο στην ηλεκτρονική της σελίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα που δεν κατονομάζει, έγραψε ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν συμφωνούν να συμμετάσχουν σε απευθείας διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συμφωνία αυτή είναι το αποτέλεσμα μυστικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών και το Ιράν επέμεινε οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

    Ωστόσο ο Βίετορ, στη διάψευσή του, αναφέρει ότι "αυτό πάντα ήταν ο στόχος μας, η τήρηση από το Ιράν των δεσμεύσεών του, μέσω της πίεσης που ασκείται από την επιβολή των κυρώσεων". "Η μπάλα είναι στο γήπεδο των Ιρανών, διαφορετικά θα συνεχίσουν να υφίστανται τις καταστροφικές κυρώσεις και μια ακόμη μεγαλύτερη πίεση".

    Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται δύο ημέρες πριν από το τελευταίο ντιμπέιτ τη Δευτέρα, μεταξύ του Ομπάμα και του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

    [05] Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε κοντά στο αρχιπέλαγος Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό

    Σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε το Σάββατο βόρεια βορειοδυτικά του αρχιπελάγους Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε σε βάθος 35 χιλιομέτρων στα νότια του Ειρηνικού Ωκεανού, δεν αναφέρθηκε όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, προειδοποίηση κινδύνου για ενδεχόμενο να προκληθεί τσουνάμι στην περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 October 2012 - 6:30:48 UTC