Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζαρντίμ: «Μόνο με νίκη έχουμε ελπίδες για πρόκριση»
  • [02] «Έχουμε ήδη γίνει προτεκτοράτο με την αποδοχή του δευτέρου Μνημονίου»
  • [03] Στο 150,3% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της χώρας, το β' τρίμηνο του 2012
  • [04] S&P: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του "CCC" της Τράπεζας Πειραιώς
  • [05] ΣΕΒ: «Τα εργασιακά έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας»
  • [06] Πρόβλημα με Λάμπαρντ στην Τσέλσι

  • [01] Ζαρντίμ: «Μόνο με νίκη έχουμε ελπίδες για πρόκριση»

    Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τον αγώνα με την Μονπελιέ για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ δήλωσε πως είναι έναι κομβικό παιχνίδι αφού σε περίπτωση ήττας ο Ολυμπιακός δεν θα έχει ελπίδες για πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης ενώ δεν θέλησε να «ανοίξει» τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσει.

    Ειδικότερα, ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε ότι «είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός αγώνας, γιατί σε περίπτωση που κερδίσουμε, έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ανόχι, θα συνεχίσουμε για την τρίτη θέση. Υπό αυτή την έννοια είναι ένας σημαντικός αγώνας όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τη Μονπελιέ».

    Για την ετοιμότητα του Ολυμπιακού, ο Ζαρντίμ τόνισε: «Μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό και οι παίκτες που αγωνίζονται, έχουν την υποχρέωση να είναι πάντα προετοιμασμένοι. Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε οποιοδήποτε παιχνίδι. Αυτό κάνουμε πάντα».

    [02] «Έχουμε ήδη γίνει προτεκτοράτο με την αποδοχή του δευτέρου Μνημονίου»

    Επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με αφορμή το non paper για τον φερόμενο δεσμευμένο λογαριασμό και υποστήριξαν ότι ο μόνος εναλλακτικός δρόμος είναι εκτός μνημονίου. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Ζώης με αφορμή τις δηλώσεις του κ.Βενιζέλου ότι «η χώρα μας δεν είναι προτεκτοράτο», έκανε λόγο για όψιμη διαπίστωση εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι «αυτό έχει συντελεστεί με την ψήφο των τριών κυβερνητικών εταίρων».

    «Απορούμε», είπε ο κ.Ζώης, «για την όψιμη διαπίστωση του κ. Βενιζέλου ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει προτεκτοράτο αλλά και για τις υποκριτικές διαμαρτυρίες των κυρίων Σαμαρά και Κουβέλη, όταν είναι γνωστό και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι αυτό έχει συντελεστεί με την ψήφο τους και την αποδοχή του δεύτερου μνημονίου με το οποίο και εκχωρήθηκε εθνική κυριαρχία, αναγνωρίζοντας την αποκλειστική αρμοδιότητα για την επίλυση των διαφορών με τους πιστωτές μας στα δικαστήρια του Δουκάτου του Λουξεμβούργου», είπε ο κ.Ζώης.

    Ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προσέθεσε ότι «είναι αργά για δάκρυα αλλά και για εσάς, κύριοι της συγκυβέρνησης» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει συμπεράσματα από όσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες «και να συνειδητοποιήσει ότι ο μόνος εναλλακτικός δρόμος βρίσκεται έξω από το μνημόνιο».

    [03] Στο 150,3% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της χώρας, το β' τρίμηνο του 2012

    Στο 90% του ΑΕΠ ανήλθε το δεύτερο τρίμηνο του 2012 το συνολικό δημόσιο χρέος της ευρωζώνης, έναντι 88,2% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο και 87,1% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Στην ΕΕ των 27 κρατών μελών, το δημόσιο χρέος ανήλθε στο 84,9% του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2012, έναντι 83,5% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο και έναντι 81,4% του ΑΕΠ πριν από ένα χρόνο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το δεύτερο τρίμηνο του 2012, το υψηλότερο επίπεδο χρέους στους «27» κατέγραψαν η Ελλάδα (150,3%), η Πορτογαλία (117,5%) και η Ιρλανδία (111,5%), ενώ το χαμηλότερο καταγράφηκε στην Εσθονία (7,3%), στη Βουλγαρία (16,5%) και στο Λουξεμβούργο (20,9%).

    [04] S&P: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση του "CCC" της Τράπεζας Πειραιώς

    Ο οίκος Standard & Poor's επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς στη βαθμίδα CCC για το μακροπρόθεσμο χρέος και C για το βραχυπρόθεσμο χρέος, με αρνητική προοπτική, μετά την ανακοίνωσή της για την εξαγορά της Γενικής Τράπεζας από τη γαλλική Societe Generale.

    «Πιστεύουμε ότι η εξαγορά θα έχει περιορισμένη επίπτωση στο πιστωτικό προφίλ της Πειραιώς, δεδομένου του μικρού μεγέθους της Γενικής και της κεφαλαιακής ένεσης που έγινε στην τελευταία από τη Societe Generale πριν από την εξαγορά», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

    Στην αιτιολόγηση της απόφασής του, ο οίκος εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι οι όροι της συμφωνίας θα μετριάσουν πολύ τον δυνητικό κίνδυνο που θα μπορούσε να προκύψει από την εξαγορά.

    [05] ΣΕΒ: «Τα εργασιακά έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας»

    Όσο οι πολιτικοί μας περιορίζονται να κάνουν είτε τους λογιστές είτε τους εισαγγελείς του μνημονίου, δεν υπάρχει διέξοδος για την οικονομία και τους πολίτες, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος ενώ για τα εργασιακά τόνισε ότι έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας επειδή οι κοινωνικοί εταίροι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

    Αναλυτικότερα, ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε τα εξής :

    "Τέσσερις μήνες τώρα διαπραγματευόμαστε με την τρόικα για τις νέες περικοπές, φόρους και θυσίες που θα υποστεί η κοινωνία. Τέσσερις μήνες τώρα καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα. Με ποια προοπτική όμως; Όσο οι πολιτικοί μας περιορίζονται να κάνουν είτε τους λογιστές, είτε τους εισαγγελείς του μνημονίου δεν παρέχει διέξοδος για την οικονομία και τους πολίτες. Αύριο μπορεί πράγματι να πάρουμε την πολυπόθητη δόση. Αλλά μεθαύριο θα χρειαστούμε μοιραία νέες δόσεις και νέα μέτρα αν δεν προχωρήσουν εδώ και τώρα όλες εκείνες οι μεταρρυθμίσεις που είναι η μόνη εθνική λύση. Είναι καιρός να πάψουμε να συρόμαστε πίσω από τις επιταγές των δανειστών μας. Πρέπει να γράψουμε με το δικό μας χέρι ένα νέο μνημόνιο στα ελληνικά. Ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονισμού που θα γράφει "Ελλάδα" στην ούγια."

    Απαντώντας δε σε ερωτήσεις για τα εργασιακά ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ανέφερε: «Με εύλογη ανησυχία αλλά και κάποια απορία παρακολουθώ τις τελευταίες αυτές μέρες τα εργασιακά θέματα να γίνονται διαπραγματευτικό και επικοινωνιακό μπαλάκι στο Κίνγκ πονγκ που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Με θλίβει το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι έχουμε βγει από το παιχνίδι. Σήμερα άλλοι κανονίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Καταφέραμε να αυτοκαταργηθούμε επειδή δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Αφήσαμε έτσι την κυβέρνηση μόνη στη γωνία και το πεδίο ελεύθερο στις απαιτήσεις της τρόικας. Ας πάρουμε τουλάχιστον ένα μάθημα για το μέλλον. Τις "κόκκινες γραμμές" τις πληρώνουν στο τέλος οι εργαζόμενοι, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα».

    [06] Πρόβλημα με Λάμπαρντ στην Τσέλσι

    Τα προβλήματα τραυματισμών που «ταλανίζουν» την Τσέλσι δεν λένε να τελειώσουν... Χθες ακόμη ένας τραυματισμός «έπληξε» τους «μπλε», καθώς ο Φρανκ Λάμπαρντ αποχώρησε στο 18ο λεπτό από το ματς, στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ντόνετσκ κόντρα στη Σαχτάρ και θα μείνει περίπου για δέκα ημέρες εκτός δράσης.

    Το ιατρικό επιτελείο της πρωταθλήτριας Ευρώπης θα κάνει σήμερα μια πρώτη εκτίμηση για την κατάσταση του έμπειρου μέσου της Τσέλσι, ο οποίος αύριο θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Το σίγουρο είναι ότι ο Λάμπαρντ δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής στην Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 October 2012 - 12:30:41 UTC