Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
  • [02] Spiegel: 150 νέες μεταρρυθμίσεις προτείνει η τρόικα
  • [03] Ιράκ: Εντολή προσγείωσης σε ιρανικό αεροσκάφος με προορισμό τη Συρία
  • [04] "Βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, είμαστε θύματα τοκογλυφίας"
  • [05] Νέα Υόρκη: Εντολή για απομάκρυνση 375.000 ανθρώπων, ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι

  • [01] Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

    Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των υπουργών: Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Αν. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζου.

    Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η προετοιμασία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα.

    [02] Spiegel: 150 νέες μεταρρυθμίσεις προτείνει η τρόικα

    Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 δισεκατομμύρια (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισεκατομμύρια (κατά το ΔΝΤ), περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel».

    Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί αύριο, «η τρόικα ανέφερε ότι η Αθήνα ξεκίνησε μόνο το 60% των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για 20% επί του παρόντος διαβουλεύεται, ενώ 20% εκκρεμούν». Επιπλέον, στο έγγραφο της τρόικας απαριθμώνται 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, τις οποίες πρέπει να εφαρμόσει η Αθήνα, μεταξύ των οποίων η χαλάρωση των μέτρων προστασίας από απόλυση, η υποχώρηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση ορισμένων επαγγελματικών προνομίων.

    Η τρόικα, σύμφωνα με το Spiegel, πρότεινε αναδιάρθρωση του χρέους για τον δημόσιο τομέα, γεγονός που, εάν συνέβαινε, διευκρινίζει το περιοδικό, «θα κόστιζε για πρώτη φορά πραγματικά χρήματα στους φορολογούμενους». Η πρόταση συνάντησε ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την αντίδραση της γερμανικής πλευράς, αλλά και άλλων κρατών, οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να χάσουν τα χρήματα που έχουν διαθέσει για την χρηματοδοτική στήριξη της Ελλάδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνει ο Β. Σόιμπλε

    [03] Ιράκ: Εντολή προσγείωσης σε ιρανικό αεροσκάφος με προορισμό τη Συρία

    Οι ιρακινές αρχές έδωσαν εντολή σήμερα σε ένα ιρανικό αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με προορισμό τη Συρία να προσγειωθεί στο ιρακινό έδαφος ώστε να πραγματοποιήσουν έρευνα για να βεβαιωθούν ότι δεν μεταφέρει όπλα, ανακοίνωσε Ιρακινός αξιωματούχος.

    Στο αεροσκάφος επετράπη να συνεχίσει την πορεία του αφού διαπιστώθηκε ότι δεν μεταφέρει όπλα στη Δαμασκό, πρόσθεσε ο ίδιος.

    Είναι η δεύτερη φορά σε έναν μήνα που οι ιρακινές αρχές πραγματοποιούν έρευνα σε ιρανικό αεροσκάφος που κατευθύνεται προς τη Συρία. Η πρώτη φορά ήταν στις 2 Οκτωβρίου και πάλι δεν είχαν βρεθεί όπλα.

    Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το Ιράκ να πραγματοποιεί έρευνα στα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίου που χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του, τα οποία προέρχονται από το Ιράν και κατευθύνονται προς τη Συρία, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να μεταφέρουν όπλα για τις αρχές της Δαμασκού.

    [04] "Βιώνουμε έναν περίεργο πόλεμο, είμαστε θύματα τοκογλυφίας"

    Για ένα «περίεργο πόλεμο, που βιώνουμε οι Ελληνες» έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του «Σκάϊ».

    Ο αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά : "Νιώθω ότι βρισκόμαστε υπό κατοχή, η κυριαρχία μας υποχωρεί και έχουμε γίνει θύματα μίας τραγικής περίπτωσης τοκογλυφίας».

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για «καθοδηγούμενη Δημοκρατία», ενώ κάλεσε όλους όσοι δηλώνουν φίλοι μας, να σεβαστούν τόσο την αξιοπρέπεια όσο και την ιστορία μας. Επίσης ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη σήμερα αποτελεί εκτροπή από τις ρίζες και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι μεγάλο λάθος το γεγονός ότι έχει αποϊεροποιηθεί και ευτελιστεί η αξία του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε αντικείμενο εκμετάλλευσης.

    Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του, την οποία βασίζει όπως είπε στο φιλότιμο του Ελληνα.

    [05] Νέα Υόρκη: Εντολή για απομάκρυνση 375.000 ανθρώπων, ενώ πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι

    Εντολή για την απομάκρυνση 375.000 κατοίκων της Νέας Υόρκης, οι οποίοι διαμένουν σε ζώνες που μπορεί να πλημμυρίσουν, έδωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ,καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι.

    "Είναι ένας σοβαρός και επικίνδυνος τυφώνας. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα περάσει", σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, διευκρινίζοντας ότι η εντολή για την απομάκρυνση αφορά τους Νεοϋορκέζους που ζουν στη Ζώνη Α, η οποία καλύπτει τις παράκτιες περιοχές.

    Ο δήμαρχος της πόλης έδωσε επίσης εντολή να κλείσουν αύριο τα δημόσια σχολεία.

    Η πόλη της Νέας Υόρκης θα διακόψει τη λειτουργία των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, σήμερα από τις 19:00 τοπική ώρα (01:00 ώρα Ελλάδος) για προληπτικούς λόγους εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου.

    Εκτός από το μετρό, οι αρχές της πόλης αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ σήμερα το απόγευμα.

    Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 October 2012 - 16:30:45 UTC