Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Διαπραγμάτευση έως την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά
  • [02] Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα

  • [01] Γ. Στουρνάρας: Διαπραγμάτευση έως την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά

    Θα διαπραγματευτούμε έως την τελευταία στιγμή, για τα εργασιακά, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συζητήθηκαν οι προαπαιτούμενες δράσεις και οι λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου.

    Βγαίνοντας ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: "Τελειώσαμε τον συντονιαμό για τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά στο εργασιακό η τρόικα ήταν αρνητική και για το επίδομα γάμου και για την επεκτασιμότητα της σύμβασης. Για το μεν πρώτο λέει ότι είναι κάτι που έχει ψηφιστεί ενώ το δεύτερο δεν ισχύει σε κανένα μέρος του κόσμου. Η τρόικα αρνήθηκε και την κύρωση από την βουλή των ιδιωτικοποιήσεων και σωστά, κατά την άποψή μου, αφού δεν θα ερχόταν κανένας επενδυτής αν έπρεπε η κάθε ιδιωτικοποίηση να περάσει από την Βουλή".

    Από την πλευρά του, λίγο νωρίτερα, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι έγινε γενική συζήτηση για τα προαπατούμενα και πρόσθεσε ότι πάνε όλα καλά και ότι σύντομα εντός των προσεχών ημέρων θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο προς ψήφιση στην Βουλή.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός των προσεχών ημέρων τα αρμόδια υπουργεία θα αποστείλουν τις ρυθμίσεις στην γραμματεία της κυβέρνησης που θα ενοποιήσει το κείμενο του πολυνομοσχεδίου. Το πακέτο των μέτρων θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή την επόμενη εβδομάδα, στις 5 Νοεμβρίου. Θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος μέχρι τις 7 του μήνα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει το σύνολο των ρυθμίσεων σε ένα άρθρο.

    Νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου, θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός που περιλαμβάνει και το τμήμα των 13,5 δισ. που αφορά το 2013. Στόχος της κυβέρνησης είναινα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε το Γιούρογκρουπ της 12 Νοεμβρίου να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. και να μπουν τα ποσά στον λογαριασμό στις 16 του ίδιου μήνα.

    [02] Πρώτη νίκη για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα

    Την πρώτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε απόψε η ΑΕΚ, η οποία στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Πλατανιά Χανίων με 1-0, χάρη στο γκολ του Ταξιάρχη Φούντα στο 66ο λεπτό. Η Ένωση έφτασε στους 5 βαθμούς και αισιοδοξεί για μια καλύτερη συνέχεια, ενώ η ομάδα της Κρήτης απόψε δεν έδειξε τα καλά στοιχεία που έχει εμφανίσει ως τώρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Βέροια και Ξάνθη έμειναν στο 0-0 / Ισόπαλοι 0-0 και ο ΠΑΣ με τον Ατρόμητο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 October 2012 - 20:30:53 UTC