Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Κοκκινοσκουφίτσα στο...δάσος της Λυρικής
  • [02] Επιμένει στην άρνησή της για τα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ
  • [03] Στο Αυτόφωρο σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης
  • [04] Αναστόπουλος: «Παιχνίδι πρόκληση για εμάς αυτό με τον Παναθηναϊκό»
  • [05] Προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό το διαστημικό όχημα Dragon
  • [06] Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στο νομό Τρικάλων
  • [07] ΥΠΕΞ: Δεν υπήρξε επίσημη αλληλογραφία Ελλάδας - Γαλλίας για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [08] Κηδεύεται σήμερα ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δ. Μπέης
  • [09] «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», ένα βιβλίο μελέτης για τους λαούς της Μ. Ασίας
  • [10] Ξεκινά άμεσα η καταβολή των μειωμένων επιδομάτων αναπήρων θυμάτων πολέμου
  • [11] Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 5.000 προσώπων έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ
  • [12] Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ ζήτησε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι
  • [13] Τρεις συλλήψεις στην Κύπρο για απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα
  • [14] Μαλί και AQMI στο επίκεντρο της επίσκεψης Χ. Κλίντον στην Αλγερία
  • [15] Πλημμύρισε μεγάλο τμήμα της Τρίπολης λόγω της έντονης βροχόπτωσης

  • [01] Η Κοκκινοσκουφίτσα στο...δάσος της Λυρικής

    H Κοκκινοσκουφίτσα παίρνει τη ζωή της στα «χέρια» της, βγαίνει από τον ρόλο του θύματος και εξουδετερώνει τον κακό Λύκο με...γλυκόλογα.

    Πρόκειται για τη νέα παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά που ανεβαίνει στο θέατρο Ολύμπια, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου.

    «Ο Λύκος δεν φτάνει ποτέ στο σημείο να φάει τη Κοκκινοσκουφίτσα» εξηγεί ο Δ.Καραντζάς στο ΑΜΠΕ. Αυτό γιατί η Κοκκινοσκοφίτσα προλαβαίνει να εντοπίσει το αδύναμο σημείο του Λύκου, τα γλυκά.

    Στην όπερα του Μπαράμπ, μετά την πρώτη "επίθεση" της Κοκκινοσκουφίτσας με... φράουλες, ζάχαρη άχνη, σαντιγί, μούρα ζελέ και φρέσκο παντεσπάνι, ο λύκος επιστρέφει. Ο Ξυλοκόπος όμως δίνει τη λύση. Με τη βοήθεια της Κοκκινοσκουφίτσας, πιάνει τον λύκο και τον σκοτώνει.

    Ο νεαρός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς έχει ήδη διακριθεί για τη δουλειά του στο θέατρο. Η παράσταση «Μικρός Έγιολφ» του Ίψεν που σκηνοθέτησε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2012 απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές.

    Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Στις παραστάσεις του Σαββάτου (εκτός της πρεμιέρας) όλες οι κατηγορίες διατίθενται με 20% έκπτωση.

    [02] Επιμένει στην άρνησή της για τα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ

    «Δεν ξέρω αν θα καταψηφίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτές τις αλλαγές στα εργασιακά», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμο ΒΗΜΑ 99,5 ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    «Υπάρχει χρόνος για διαπραγμάτευση, αρκεί αυτή να γίνει σε υψηλό επίπεδο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόμενος στην επιμονή της τρόικας να μη δεχθεί αλλαγές στο θέμα της επεκτασιμότητας των συμβάσεων και στη διατήρηση του επιδόματος γάμου.

    Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να ψηφίσει την περαίτερω αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων. Έσπευσε πάντως να συμπληρώσει ότι η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Τόνισε ακόμα ότι αν τεθεί θέμα στήριξης της κυβέρνησης, η Δημοκρατική Αριστερά θα την στηρίξει.

    [03] Στο Αυτόφωρο σήμερα ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης

    Σήμερα θα δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, επειδή δημοσιοποίησε στο περιοδικό Ηot Doc oνόματα που φέρεται να ανήκουν στη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ».

    Η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πρωτοφανή σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ενώ καλεί πολίτες και δημοσιογράφους στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου δικάζεται ο συνάδελφος,καταλήγει ηανακοίνωση.

    [04] Αναστόπουλος: «Παιχνίδι πρόκληση για εμάς αυτό με τον Παναθηναϊκό»

    Για τονσημερινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και γενικότερα για την ομάδα του μίλησε ο Νίκος Αναστόπουλος στη Nova. Ο προπονητής του ΟΦΗ είπε μεταξύ άλλων: «Ο Παναθηναϊκός, όπως και να το κάνουμε, μόνο και μόνο το όνομα του λέει πολλά. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, ανεξάρτητα τα προβλήματα που έχει. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων χρόνων αλλά δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Για εμάς λοιπόν είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει την επομένη του Πλατανιά, ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι από όλες τις πλευρές. Είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για εμάς και με τέτοια αποτελέσματα, κάνεις πολλά πράγματα. Δεν φτάνει μόνο η ψυχολογία. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, να ματώσουμε στο γήπεδο και να έχουμε τη διάθεση που είχαμε στον Πλατανιά».

    Στη συνέχεια τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή ανεξαρτήτως σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος, αλλά έχει κάποιους παίκτες οι οποίοι σε μία έξαρση και αν εσύ δεν είσαι έτοιμος μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Εμείς λοιπόν θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι, να πρεσάρουμε πάρα πολύ καλά, να πιέσουμε τον αντίπαλο και από εκεί και πέρα να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας».

    [05] Προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό το διαστημικό όχημα Dragon

    Το διαστημικό όχημα Dragon της αμερικανικής εταιρείας SpaceX προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια την Κυριακή στον Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, μετά από μια 18ήμερη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για την πραγματοποίηση της πρώτης εμπορικής παράδοσης φορτίου, επιβεβαίωσαν η SpaceX και η NASA.

    Η μη επανδρωμένη κάψουλα που η καθοδός της επιβραδύνθηκε από τρία μεγάλα αλεξίπτωτα έπεσε στα νερά του ωκεανού στις 19:22 GMT. Πλοία σπεύδουν τώρα στην περιοχή αυτή για την περισυλλογή της, διευκρίνισε η εταιρεία.

    Το κέντρο της NASA στο Χιούστον του Τέξας (νοτιοανατολικά) είχε τον έλεγχο για όλους τους ελιγμούς αποσύνδεσης από τον ISS του Dragon, ενός διαστημικού οχήματος σε σχήμα καμπάνας με δύο ηλιακούς συλλέκτες, ενώ το κέντρο ελέγχου της SpaceX στο Χόθορν της Καλιφόρνιας είχε αναλάβει πλήρως τις διαδικασίες για την επιστροφή του στην ατμόσφαιρα, ενώ η NASA παρείχε υποστήριξη για τις επικοινωνίες.

    Η SpaceX εκτόξευσε το Dragon στο Διάστημα με έναν πύραυλο Falcon 9 στις 7 Οκτωβρίου από την αεροπορική βάση του ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα (νοτιοανατολικά). Η τοποθετησή του σε τροχιά ήταν επιτυχής, παρά τη δυσλειτουργία ενός από τους εννέα κινητήρες του Falcon 9.

    Επιμέλεια: Χρ. Κωνσταντόπουλος

    [06] Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στο νομό Τρικάλων

    Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα από συνεργεία των αρμοδίων υπηρεσιών, στον ορεινό όγκο του νομού λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κυρίως των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σοβαρά είναι τα προβλήματα με αποτέλεσμα η κίνηση να διεξάγεται με δυσκολία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο από Νεραιδοχώρι μέχρι Κρανιά Ασπροποτάμου, καθώς χώματα, πέτρες και ρέματα κλείνουν σε διάφορα σημεία την επικοινωνία των χωριών.

    Επίσης στον οικισμό Νεραιδοχωρίου , κατοικίες έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ενώ μηχανήματα της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, τα οποία συνεχώς αυξάνονται. Μεγάλα προβλήματα έχουν καταγραφεί επίσης στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου, στην Κρανιά αλλά και στην Αθαμανία, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται.

    [07] ΥΠΕΞ: Δεν υπήρξε επίσημη αλληλογραφία Ελλάδας - Γαλλίας για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    «Δεν έχει διακινηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των γαλλικών και των ελληνικών αρχών», αναφέρει για την υπόθεση της λίστας Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Το έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε προς απάντησης σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ενημερώνει ωστόσο ότι «τον Σεπτέμβριο του 2010 διακινήθηκε ατύπως, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι, κλειστός φάκελος, άνευ διαβιβαστικού εγγράφου, από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προς τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν δύναται να βεβαιώσει το ακριβές περιεχόμενο του φακέλου».

    [08] Κηδεύεται σήμερα ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Δ. Μπέης

    Δύο ώρες νωρίτερα θα κλείσουν σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων λόγω της κηδείας του πρώην δημάρχου Αθηναίων Δημήτρη Μπέη, που θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο. Οι υπηρεσίες του δήμου θα δέχονται το κοινό έως τη μία μετά το μεσημέρι προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι για να προσέλθουν στη νεκρώσιμη ακολουθία.

    Ο Δημήτρης Μπέης, απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη. Είχε εκλεγεί για πρώτη φορά δήμαρχος Ζωγράφου το 1964. Μεταπολιτευτικά εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων το 1978 και το 1982. Από το 1979 έως το 1986 διετέλεσε πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Το 1978 εκλέχθηκε βουλευτής ΠΑΣΟΚ και επανεκλέχθηκε τρεις φορές.

    «Πυξίδα και φωτεινό οδηγό» στην άσκηση του αξιώματος του δημάρχου τον αποκάλεσε ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ενώ η ΚΕΔΕ στο ψήφισμά της σημειώνει ότι «άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του» και ως δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

    [09] «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;», ένα βιβλίο μελέτης για τους λαούς της Μ. Ασίας

    «Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;» ρωτάει ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, τέως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στον τίτλο του βιβλίου του που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνης.

    Πρόκειται για μια μελέτη 558 σελίδων, με χάρτες, ντοκουμέντα, ελληνική και ξένη βιβλιογραφία και ένα CD ROM για τους λαούς της Μικράς Ασίας, που «σε καμιά περίπτωση δεν είναι Τούρκοι και έχουν το δικαίωμα να αυτοπροσδιορισθούν εθνικά και θρησκευτικά».

    Όπως τονίζει στον πρόλογο, σκοπός της μελέτης είναι να διερευνηθούν οι μεταλλαγές των πληθυσμών της βυζαντινής αυτοκρατορίας μέσα στην οθωμανική αυτοκρατορία και, εν συνεχεία, στη σύγχρονη Τουρκία. Παράλληλα να αντιμετωπισθεί η ιδέα ότι η οθωμανική αυτοκρατορία ήκμασε, παρήκμασε , καταλύθηκε και συνεχίζει να πορεύεται προς διαμόρφωση αμιγώς εθνικού κράτους ,με την απορρόφηση των μειονοτήτων ή τον εξοστρακισμό τους. Τελικός στόχος του βιβλίου είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικώς με το γεωπολιτικό ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και στις επιπτώσεις του ρόλου αυτού στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    «Στόχος μου είναι να ενδυναμώσω την αγάπη μου για τον κάτοικο της σημερινής Τουρκίας , αλλά με ερωτηματικά για τον ανερχόμενο νέο-οθωμανισμό, που διακατέχει αυτούς που συνεχίζουν να αμφισβητούν φιλίες, αξίες, γειτνίαση» καταλήγει με ευθύτητα ο μελετητής.

    [10] Ξεκινά άμεσα η καταβολή των μειωμένων επιδομάτων αναπήρων θυμάτων πολέμου

    Άμεσα θα ξεκινήσει η καταβολή του Επιδόματος Οικονομικής Αρωγής των αναπήρων θυμάτων πολέμου, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Ελευσινιώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

    Ωστόσο, ο υφυπουργός ενημερώνει ότι το Ταμείο Αρωγής Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου (ΤΑΑΠΘ) αποφάσισε την αναπροσαρμογή των παροχών ως εξής:

    -Της οικονομικής ενίσχυσης λόγω γάμου, από 2.200 ευρώ σε 2.000 ευρώ ανά δικαιούχο, ήτοι μείωση 9,09%

    -Της οικονομικής αρωγής (πρώην λουτροθεραπείας) από 525 ευρώ σε 250 ευρώ ανά δικαιούχο, ήτοι μείωση 52,38%.

    «Η απόφαση αυτή του ΔΣ του ΤΑΑΠΘ επικυρώθηκε από εμένα και θα ξεκινήσει άμεσα η καταβολή τους στους δικαιούχους», ενημερώνει ο κ. Ελευσινιώτης.

    Το έγγραφο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση αναφοράς του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά για τη μείωση του επιδόματος οικονομικής αρωγής, με την επισήμανση ότι το Ταμείο είχε ισχυρό απόθεμα και ο αριθμός των θυμάτων πολέμου είναι πλέον ελάχιστος.

    [11] Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 5.000 προσώπων έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ

    Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών), έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε 334 περιπτώσεις. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων και προστίμων. Τα παραπάνω γίνονται γνωστά σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Μπέζα σχετικής με τη βεβαίωση φόρων από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

    Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υφυπουργός, με βάση το Ν. 3926/2004, οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έχουν πρόσβαση και λαμβάνουν οποιαδήποτε πληροφορία ή στοιχείο που αφορά ή σχετίζεται με την άσκηση του έργου και της αποστολής τους, ύστερα από σχετική υπηρεσιακή εντολή, μη υποκείμενοι σε περιορισμούς διατάξεων περί απορρήτου, υποχρεούμενοι όμως στην τήρηση των διατάξεων περί εχεμύθειας του Υπαλληλικού Κώδικα.

    Στο πλαίσιο εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων, οι Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει από τις τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών περίπου 5.000 προσώπων (φυσικών και νομικών). Σε εκτέλεση των αιτημάτων αυτών, οι τράπεζες αποστέλλουν συνεχώς στοιχεία στις περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ. Για την όσο το δυνατόν δε ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων αυτών από τις τράπεζες και συνακόλουθα την ταχύτερη επεξεργασία των αποστελλομένων στοιχείων, από τις ως άνω υπηρεσίες, υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία με την Ένωση Τραπεζών.

    «Μέχρι στιγμής με βάση τα στοιχεία που έχουν αποστείλει οι τράπεζας στις προαναφερθείσες υπηρεσίες, έχουν ολοκληρωθεί 334 έλεγχοι τα αποτελέσματα δε αυτών έχουν ήδη διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων φόρων, προστίμων», ενημερώνει ο κ. Μαυραγάνης.

    [12] Πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ ζήτησε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι

    Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, τον Μάρτιο του 2013, ζήτησε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, στη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που πραγματοποίησε το κόμμα του την Κυριακή το βράδυ, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

    Παράλληλα, ο κ.Τσερβένκοφσκι άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι διαπραγματεύεται το όνομα της χώρας με αντάλλαγμα την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, τον προσεχή Δεκέμβριο, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ζητώντας και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα, ταυτόχρονα με τις εκλογές.

    [13] Τρεις συλλήψεις στην Κύπρο για απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα

    Η Κυπριακή Αστυνομία εκτιμά ότι απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας του Γενικού Εισαγγελέα μετά τη σύλληψη τριών προσώπων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας και οι τρεις ύποπτοι είναι Κύπριοι και συνελήφθησαν αργά χθες βράδυ σε υπαίθριο χώρο, στην Λευκωσία. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου.

    Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε, επίσης, ότι τα κίνητρα των υπόπτων είναι αντικείμενο διερεύνησης. Οι τρεις θα προσαχθούν εντός της ημέρας ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.

    [14] Μαλί και AQMI στο επίκεντρο της επίσκεψης Χ. Κλίντον στην Αλγερία

    Η Aμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έφθασε σήμερα στην Αλγερία για συνομιλίες με την ηγεσία της χώρας οι οποίες θα επικεντρωθούν στο βόρειο Μαλί και στους ισλαμιστές της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi). Το αεροσκάφος της Κλίντον έφθασε νωρίς το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Αλγερίου για τη δεύτερη επίσκεψη της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην αλγερινή πρωτεύουσα από τον περασμένο Φεβρουάριο.

    "Καθώς η Αλγερία είναι το ισχυρότερο κράτος στο Σάχελ, έχει γίνει ένας κρίσιμος εταίρος για να ασχοληθεί με το Aqmi", δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που συνοδεύει την Χίλαρι Κλίντον και που ζήτησε να μη κατονομαστεί. "Στο πλαίσιο αυτών που διαδραματίστηκαν στο βόρειο Μαλί, η Αλγερία αποκτά όλο και μεγαλύτερη σπουδαιότητα και σε αυτό θα επικεντρωθούν οι συνομιλίες μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου Αμπεντλαζίζ Μπουτεφλίκα", πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.

    Η Κλίντον θα γίνει δεκτή το μεσημέρι από τον πρόεδρο της Αλγερίας. "Η Αλγερία πρέπει να είναι στο επίκεντρο της λύσης" αυτού του συνοριακού της προβλήματος, υπογράμμισε ο διπλωμάτης. Το Αλγέρι διαθέτει ισχυρό στρατό, υπηρεσίες πληροφοριών και μια αδιαμφισβήτητη εμπειρία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς πολέμησε επί δέκα χρόνια την Ένοπλη Ισλαμική Ομάδα (GIA), από την οποία προήλθε το AQMI, ενώ ασκεί επιρροή στους Τουαρέγκ, καθώς διευκόλυνε αρκετές φορές τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο κράτος του Μαλί και στην εξέγερση.

    Επιμέλεια: Α. Γεωργίου

    [15] Πλημμύρισε μεγάλο τμήμα της Τρίπολης λόγω της έντονης βροχόπτωσης

    Μιάμισι ώρα βροχόπτωσης ήταν αρκετή για να δημιουργηθεί χάος σε πολλά σημεία της Τρίπολης. Τόσο στο δυτικό τμήμα, στο κέντρο και στον ανατολικό τομέα της πόλης, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, προκαλώντας προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα.

    Τα σοβαρότερα προβλήματα εστιάζονται στην Μαινάλου, στην περιοχή του 11ου Συντάγματος, στην Καραϊσκάκη στον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο και στη λεωφόρο Αλεξάνδρου Σούτσου κοντά στον σταθμό του τρένου.

    Διακοπή ρεύματος σημειώνεται σε πολλά σημεία της Τρίπολης και ειδικότερα στην περιοχή του νοσοκομείου, στο Σέχι, στην περιοχή του Συντάγματος και σε τμήμα του κέντρου της πόλης. Συνεργεία της ΔΕΗ κάνουν επιθεώρηση προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη και να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

    Υπενθυμίζεται ότι τα ίδια σημεία είχαν πλημμυρίσει και πέρσι, όμως το πάθημα δεν έγινε μάθημα και καμιά παρέμβαση δεν έγινε για να μην προκληθούν τα ίδια προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 October 2012 - 8:30:50 UTC