Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει»
  • [02] Οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητούν τα τεκμήρια διαβίωσης
  • [03] Παρατείνεται κατά έναν μήνα η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων 6μηνου των τραπεζών
  • [04] Παρέλαβε το «Χρυσό Παπούτσι» ο Μέσι
  • [05] Το μπαλέτο της ΄Οπερας της Λυόν στο Μέγαρο Μουσικής
  • [06] Απομακρύνθηκαν από την «Πρωινή Ενημέρωση» οι Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη
  • [07] «"Όχι" σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»
  • [08] Ραχόι: Δεν είναι απαραίτητη μία προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης
  • [09] Αρχίζει την Παρασκευή το 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
  • [10] Η Google «χαρτογραφεί» την πορεία του τυφώνα «Σάντι»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: «Το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει»

    «Το πολιτικό σύστημα που καταρρέει ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη επιρροή πια που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων και προσέθεσε ότι «είναι μάταιες αυτές οι προσπάθειες».

    «Το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει, μια πολιτική που καταδικάζει την ελληνική κοινωνία σε αναξιοπρέπεια, καταδικάζει την οικονομία σε καταστροφή» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «πολύ σύντομα η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο τον λαό.

    Αναφερόμενος στη σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για την αποκάλυψη της ?λίστας Λαγκάρντ?, είπε πως η δίωξη του δημοσιογράφου, «σε συνδυασμό με το γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί και που αποτελεί συνείδηση για κάθε Έλληνα πολίτη, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι» και προσέθεσε:

    «Δεν μπορεί στην Ελλάδα, που έχει γονατίσει από αυτήν την επίθεση τα τελευταία χρόνια, να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν».

    [02] Οι φορολογούμενοι μπορούν να αμφισβητούν τα τεκμήρια διαβίωσης

    Καίρια παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη αποδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς με απόφαση του υπουργείου, δίδεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να αμφισβητούν τα τεκμήρια διαβίωσης και την αντίστοιχη μείωση του φόρου εισοδήματος.

    Στο πόρισμά της η ανεξάρτητη Αρχή τονίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνταγματικότητα της επιβολής τεκμηρίων διαβίωσης αποτελεί η δυνατότητα αμφισβήτησής τους από τους πολίτες. Επίσης, κατέγραψε την πάγια άρνηση των ΔΟΥ αφενός να ενημερώνουν τους πολίτες για το δικαίωμα αυτό και αφετέρου να παραλαμβάνουν και να εξετάζουν τις σχετικές αιτήσεις.

    Το υπουργείο Οικονομικών ακολούθως, υιοθέτησε την πρόταση του Συνηγόρου αποστέλλοντας εγκύκλιο προς όλες τις ΔΟΥ της χώρας και τις λοιπές ελεγκτικές υπηρεσίες, περιγράφοντας τις διαδικασίες ανταπόδειξης και ανατροπής των τεκμηρίων και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και την ευχέρεια στους πολίτες να τα αμφισβητήσουν.

    [03] Παρατείνεται κατά έναν μήνα η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων 6μηνου των τραπεζών

    Παρατείνεται κατά έναν μήνα, έως τις 30 Νοεμβρίου, η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων 6μηνου των τραπεζών, προκειμένου να έχει εκταμιευθεί νωρίτερα η δόση των 31,5 δισ. ευρώ και να έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση.

    Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), κατά την οποία συζητήθηκε, εκτός της ανακεφαλαιοποίησης, και το θέμα της επιστροφής 550 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο, για τις προνομιούχες μετοχές που είχαν λάβει τα πιστωτικά ιδρύματα με τον «νόμο Αλογοσκούφη».

    Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η ΕΕΤ προτείνει για την ανακεφαλαιοποίηση, για την οποία το σχέδιο νόμου πρέπει να κατατεθεί και ψηφιστεί πριν από την εκταμίευση της δόσης, να ανταλλαγούν τα νέα ομόλογα του Δημοσίου (ύψους 11,3 δισ. ευρώ) που κατέχουν οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, με ομόλογα του EFSF και εγγυήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέσω ομολόγων του EFSF. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα μειωθούν τα κεφάλαια που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών κατά 9,4 δισ. ευρώ (με αποτίμηση στο 16% της ονομαστικής αξίας). Όμως, σύμφωνα με τα ίδια τραπεζικά στελέχη, η πρόταση αυτή απορρίπτεται από την τρόικα.

    [04] Παρέλαβε το «Χρυσό Παπούτσι» ο Μέσι

    Το «Χρυσό Παπούτσι» παρέλαβε σήμερα ο Λιονέλ Μέσι, ο σκόρερ των 50 γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στο ισπανικό πρωτάθλημα.

    «Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρίσκεται εδώ μαζί μου σήμερα.Είναι μεγάλη η παρουσία του κόσμου. Προφανώς βέβαια, αυτό είναι ένα ομαδικό βραβείο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό κυρίως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο βραβείο. Κι αν υπάρχει ένα βραβείο για την επίτευξη τερμάτων, αυτό εδώ είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο», δήλωσε ο Αργεντινός άσος παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον παλαίμαχο της «Μπάρτσα», Λουίς Σουάρες, νικητή του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» το 1960.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μέσι κερδίζει το «Χρυσό Παπούτσι». Πρώτη φορά νικητής αναδείχτηκε τη σεζόν 2009-10.

    [05] Το μπαλέτο της ΄Οπερας της Λυόν στο Μέγαρο Μουσικής

    Ένα από τα σπουδαιότερα χορευτικά σύνολα της Ευρώπης, το Μπαλέτο της Όπερας της Λυόν, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Λούκου, φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής.

    Το περίφημο χορευτικό σύνολο παρουσιάζει το έργο του Γίρζι Κίλιαν «One of a kind», ένα μπαλέτο σε τρεις πράξεις για σόλο βιολοντσέλο και μαγνητοταινία, που αποτελεί ύμνο στην ανθρώπινη ύπαρξη.

    Το «One of a kind», όπως όλες οι χορογραφίες του Γίρζι Κίλιαν, ανιχνεύει τα «γιατί» των οικουμενικών θεμάτων και μιλά για τις ελευθερίες των πολιτών που συχνά καταπατώνται, ή ευτελίζονται από τους κατέχοντες την εξουσία.

    Πρόκειται για ένα έργο διαχρονικό που ανεβαίνει σε τρεις παραστάσεις την Πέμπτη 8, την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου (ώρα έναρξης 20.00- Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με τον Ιάπωνα αρχιτέκτονα Ατσούσι Κιταγκάουαρα να υπογράφει τα σκηνικά και τον εξαιρετικό Ολλανδό τσελίστα Πίτερ Βίσπελβεϊ να συνοδεύει τους χορευτές από την αρχή μέχρι το τέλος.

    [06] Απομακρύνθηκαν από την «Πρωινή Ενημέρωση» οι Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη

    Την απομάκρυνση των δημοσιογράφων- παρουσιαστών Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη, από την «Πρωινή ενημέρωση» της ΝΕΤ, αποφάσισε, με το τέλος της σημερινής εκπομπής, ο γενικός διευθυντής του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ Αιμίλιος Λιάτσος.

    Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εκπομπής, Θοδωρή Καρυώτη, μετά το πέρας της εκπομπής κλήθηκε στο γραφείο του κ. Λιάτσου, ο οποίος του ανακοίνωσε την απομάκρυνση των δύο δημοσιογράφων.

    Αφορμή στάθηκε η αναφορά που έκαναν οι δύο παρουσιαστές στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια ως προς το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Gurdian», η οποία έκανε λόγο για βασανισμό από την ελληνική αστυνομία, 15 συλληφθέντων κατά τις διαδηλώσεις της 30ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

    Με ανακοινώσεις τους, κόμματα και φορείς εκφράζουν τις έντονες αντιδράσεις τους για την απομάκρυνση των δύο δημοσιογράφων από την εκπομπή και κάνουν λόγο για «λογοκρισία».

    [07] «"Όχι" σε νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους»

    Το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή του επίσημου τομέα (OSI), απέρριψε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, εξηγώντας ότι η γερμανική νομοθεσία για τον προϋπολογισμό προβλέπει ότι «δάνεια μπορούν να δοθούν μόνον εφόσον η πρόκληση βλάβης δεν θεωρείται πιθανή».

    «Σε έναν οφειλέτη, ο οποίος σήμερα δεν αποπληρώνει τα χρέη του, δεν μπορούμε να δώσουμε αμέσως μετά νέες πιστώσεις και εγγυήσεις. Με ένα τέτοιο μέτρο, θα δέναμε οι ίδιοι τα χέρια μας και δεν θα ήταν και προς το συμφέρον της Ελλάδας», επισήμανε ο κ. Ζάιμπερτ και τόνισε ότι το ζήτημα ενός «κουρέματος» του επίσημου τομέα δεν τίθεται καν.

    [08] Ραχόι: Δεν είναι απαραίτητη μία προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης

    Η προσφυγή της Ισπανίας σε δανεισμό από τους ευρωπαίους εταίρους της μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ΕΜΣ) της ΕΚΤ «δεν είναι απαραίτητη» την παρούσα στιγμή, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι.

    Η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει αντίστοιχο αίτημα «διότι κατανοεί πως κατά την παρούσα στιγμή, αυτό δεν είναι απαραίτητο για να υπερασπισθεί τα συμφέροντα των Ισπανών», πρόσθεσε ο Ραχόι, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ιταλό ομόλογό του Μάριο Μόντι, τη στιγμή που η χώρα του τις τελευταίες εβδομάδες δέχεται ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να προσφύγει σε δανειακή σύμβαση για την ανάταξη της οικονομίας της.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [09] Αρχίζει την Παρασκευή το 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

    «Ζουμ» στον άνθρωπο, στη μοναδικότητα, τη μοναξιά και την πολυπλοκότητά του όπως αυτή διαμορφώνεται και επαναπροσδιορίζεται υπό τις νέες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες ανά τον κόσμο κάνουν οι 149 ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή την 53η του διοργάνωση.

    Ιστορίες, εκατοντάδες ιστορίες ζωής, εθνών, ερώτων, οικονομικής κρίσης, θανάτου, αλλά κυρίως ιστορίες ανθρώπων διηγούνται σε εκατομμύρια μέτρα σελιλόιντ οι ταινίες του Φεστιβάλ.

    Το «στίγμα» δίνουν οι ταινίες έναρξης και λήξης: ?Holy Motors? του Γάλλου Λεό Καράξ (η σουρεαλιστική οδύσσεια του αινιγματικού κυρίου Οσκαρ στους δρόμους ενός ονειρικού Παρισιού) και η ταινία του Κορεάτη Χονγκ Σάνγκ Σού

    «Στη χώρα των άλλων» (εδώ, η Ιζαμπέλ Ιπερ υποδύεται τρείς γυναίκες με το ίδιο όνομα) που θα προβληθούν το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής 2 Νοεμβρίου και του επόμενου Σαββάτου 10 Νοεμβρίου αντίστοιχα.

    Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του Φεστιβάλ και της φετινής «σοδιάς» του έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη χωρίς την παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή κ.Δημήτρη Εϊπίδη που απουσίασε λόγω ασθένειας.

    Στο πάνελ των παρουσιαστών βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Γιάννης Μπουτάρης με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ ο οποίος αναφέρθηκε στα οικονομικά προβλήματα της διοργάνωσης, την αδυναμία για οικονομική αυτοδυναμία του φεστιβάλ, την μη συμμετοχή στον προϋπολογισμό της διοργάνωσης από πλευράς Δήμου αλλά και το ότι δεν επιτεύχθηκε ακόμη ο στόχος στο να μεταφερθούν όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη.

    Στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθούν φέτος 15 πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας (μεταξύ των οποίων δυο ελληνικές). Τα βραβεία που θα δοθούν θα είναι μόνο «ηθικά» καθώς από φέτος καταργούνται εντελώς τα χρηματικά έπαθλα.

    [10] Η Google «χαρτογραφεί» την πορεία του τυφώνα «Σάντι»

    Σειρά από ειδικούς χάρτες της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης, που περιλαμβάνουν όλες τις περιοχές που εκκενώνονται, καθώς και τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης του Ερυθρού Σταυρού, λόγω της επικείμενης «επίσκεψης» του τυφώνα «Σάντι», δημιούργησε η Google.

    Οι ειδικοί «χάρτες κρίσης» χρησιμοποιούν δεδομένα από το εργαστήριο έρευνας του Ναυτικού των ΗΠΑ, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων της χώρας, την ιστοσελίδα weather.com, αλλά και την Αμερικανική Γεωλογική Επιθεώρηση.

    «Η ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων της Google δημιούργησε έναν χάρτη της πορείας του τυφώνα Σάντι, προκειμένου το κοινό να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξή του και να λαμβάνει σημαντικές πληροφορίες για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπό την οποία βρίσκεται η Νέα Υόρκη» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κα Πινγ Γι, μηχανικός λογισμικού της Google και προσθέτει: «Ελπίζουμε το κοινό να λάβει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να προετοιμαστεί για τον τυφώνα και να μην κινδυνέψει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 October 2012 - 14:30:44 UTC