Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου"
  • [02] Φθινοπωρινές προσφορές στην Αθήνα από 1 έως 10 Νοεμβρίου
  • [03] Η κεντροαριστερά οδεύει σε μια "ιστορική" νίκη στη Σικελία
  • [04] ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: 2-2

  • [01] "Βιώσιμη λύση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου"

    «Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις που αφορούν στην Ελλάδα» επανέλαβε με νέα δήλωσή του σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

    Η δήλωση έγινε με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής πέντε διεθνών οργανισμών: ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

    Ο κ. Ολάντ υπογράμμισε καταρχάς ότι οι αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 και στις 19 Οκτωβρίου για τον ΕΜΣ, την κατεύθυνση της ΕΚΤ, το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Τραπεζική Ένωση σε συνδυασμό με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, «θα συμβάλλουν στην έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση, που ήταν μια κρίση αστάθειας και αμφιβολίας».

    [02] Φθινοπωρινές προσφορές στην Αθήνα από 1 έως 10 Νοεμβρίου

    Δεκαήμερο φθινοπωρινών προσφορών εμπορευμάτων για όλα τα καταστήματα της Αθήνας, από την Πέμπτη 1 έως το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, κήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών του που στοχεύουν στην αναβάθμιση της Αθήνας και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

    «Καλούμε όλους τους εμπόρους να συμμετέχουν, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της προσφοράς εμπορευμάτων απ' όλα τα καταστήματα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, αντί των προσφορών σε διαφορετικές, ανά κατάστημα, περιόδους και να διαθέσουν τα φθινοπωρινά είδη τους σε ελκυστικές τιμές, κοινοποιώντας τις προσφορές τους στην Περιφέρεια Αττικής - Γεν. Διεύθυνση Ανάπτυξης και στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Κάθε επιχείρηση μπορεί να επισκέπτεται το www.pameathina.net και ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες να καταχωρεί τις προσφορές της, προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τις ευκαιρίες που θα υπάρχουν στη διάρκεια του δεκαημέρου» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

    Η πρωτοβουλία αυτή, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα υποστηριχθεί από το Δήμο Αθηναίων με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και απόδοση του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

    [03] Η κεντροαριστερά οδεύει σε μια "ιστορική" νίκη στη Σικελία

    Θα αλλάξουμε την ιστορία», δήλωσε πριν από λίγο ο Ροζάριο Κροτσέτα, υποψήφιος περιφερειάρχης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και του κεντρώου κόμματος Udc.

    O Κροτσέτα θεωρεί βέβαιο ότι θα αναδειχθεί νικητής των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν χθες στη Σικελία: με καταμετρημένο το 80% των ψήφων εξασφαλίζει ποσοστό 31%, ενώ δεύτερος αναδεικνύεται ο υποψήφιος της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς Σεμπαστιάνο Μουζουμέτσι ο οποίος περιορίζεται στο 25%.

    «Μην ξεχνάτε ότι στο παρελθόν η μαφία είχε εκδώσει θανατική καταδίκη σε βάρος μου. Παρά τα εμπόδια, όμως, τα καταφέραμε», πρόσθεσε ο Κροτσέτα.

    Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, πρώτο παραμένει το κίνημα των Πέντε αστέρων, του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο με 15,3%. Ακολουθεί το Δημοκρατικό Κόμμα με 13,6% και στην τρίτη θέση με το 12,5% καταλαμβάνει ο Λαός της Ελευθερίας.

    Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, όσο και ο Μπέπε Γκρίλο, με το κίνημα του, που αντιστρατεύεται τα παραδοσιακά κόμματα, δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους στις δηλώσεις τους.

    «Πρόκειται για ένα ιστορικό αποτέλεσμα. Από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στην Σικελία, δεν ήμασταν ποτέ ανταγωνιστικοί. Τώρα κερδίζουμε», είπε ο Μπερσάνι.

    «Ας ετοιμασθούμε για κάτι εξαιρετικό. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο», έγραψε στο λογαριασμό του στον ιστότοπο Twitter o Γκρίλο, ο οποίος ελπίζει σε ένα καλό αποτέλεσμα στις βουλευτικές εκλογές της Άνοιξης.

    [04] ΟΦΗ - Παναθηναϊκός: 2-2

    Τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο προτελευταίο χρονικά ματς του προγράμματος, οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (πέμπτη ισοπαλία σε 8 ματς), καθώς, αν και προηγήθηκαν δύο φορές (Τοτσέ στο 8΄ και Μαυρίας στο 29΄), οι Κρητικοί «απάντησαν» ισάριθμες (Κουτσιανικούλης 27΄ και Παπάζογλου 72΄).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 October 2012 - 18:30:45 UTC