Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη κινητοποίηση στη Φλώρινα για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [02] Απεβίωσε ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα
  • [03] H ελβετική UBS καταργεί 9.000 θέσεις εργασίας έως το 2015
  • [04] Στην τουρκική Ολίν ο φόργουορντ Χρήστος Ταπούτος
  • [05] Αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [06] Νέες συγκρούσεις αστυνομικών με απεργούς μεταλλωρύχους στη Ν. Αφρική
  • [07] Σε κρίσιμες πολιτείες συνεχίζει ο Ρόμνεϊ την προεκλογική του εκστρατεία
  • [08] Εξαπλώνεται η μυκητιασική μηνιγγίτιδα στις ΗΠΑ
  • [09] Φεύγει ο Γιάννης Τοπαλίδης από την Πάφο

  • [01] Μεγάλη κινητοποίηση στη Φλώρινα για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Έκλεισαν στις 11 το πρωί τα σύνορα στον τελωνειακό σταθμό της Νίκης, στο πλαίσιο της κινητοποίησης των κατοίκων της Φλώρινας, με αίτημα τη διάθεση φθηνότερου πετρελαίου θέρμανσης. Στα σύνορα βρίσκονται μέλη του σωματείου βενζινοπωλών και της συντονιστικής επιτροπής αγώνα που γνωστοποίησαν ότι ανά μία ώρα θα επιτρέπουν για λίγα λεπτά τη διέλευση των οχημάτων καθώς, όπως επισημαίνουν, η κινητοποίηση είναι συμβολική και έχει στόχο όχι να δημιουργήσει προβλήματα στο κοινό αλλά να μεταφέρει το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας στην κεντρική εξουσία.

    Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββα Σαπαλίδη, η κινητοποίηση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

    Την ίδια στιγμή κατέβηκε ο διακόπτης λειτουργίας του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στη Μελίτη ενώ έκλεισαν και οι υπηρεσίες και τα καταστήματα στη Φλώρινα.

    Παράλληλα, χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της πόλης.

    [02] Απεβίωσε ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα

    Έφυγε χτες από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του Αλέξη Τσίπρα.

    Ο Παύλος Τσίπρας ήταν πατέρας τριών παιδιών. Ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και φυλακίστηκε γι αυτήν.

    Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 16:00 στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Διονύσου.

    [03] H ελβετική UBS καταργεί 9.000 θέσεις εργασίας έως το 2015

    Η πρώτη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση τουλάχιστον 9.000 θέσεων εργασίας στα υποκαταστήματά της παγκοσμίως έως το 2015, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης στο τμήμα της τράπεζας επενδύσεων και υπέστη λόγω της επιχειρηματικής αυτής δραστηριότητας μεγάλες απώλειες στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

    Η τράπεζα αυτή της Ζυρίχης που αριθμούσε παγκόσμιως 63.500 υπαλλήλους στα τέλη Ιουνίου, υπολογίζει στην εξοικονόμηση 5,4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων σε τρία χρόνια και θέλει να εγκαταλείψει ορισμένες ριψοκίνδυνες δραστηριότητες του τομέα επενδύσεων, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της. Από σήμερα έως το 2015, η τράπεζα θέλει να μειώσει το προσωπικό της σε 54.000 εργαζόμενους.

    Λόγω της αναδιάρθρωσης αυτής η UBS υπέστη μεγάλες απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων στο τρίτο τρίμηνο (1,8 δισεκατομμύριο ευρώ).

    [04] Στην τουρκική Ολίν ο φόργουορντ Χρήστος Ταπούτος

    Στην Τουρκία για λογαριασμό της Ολίν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χρήστος Ταπούτος.

    Ο Ελληνας φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από την τσεχική Νίμπουργκ, στην οποία δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και ο μέσος όρος πόντων του ήταν 5 ανά αγώνα.

    Ο 30χρονος έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με την Ολίν, ενώ το ντεμπούτο του στο τουρκικό πρωτάθλημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο απέναντι στη Γαλατασαράι.

    [05] Αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο για τους εργαζόμενους στην ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Θα απέχουν από κάθε εργασία οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου, ενώ από Δευτέρα σχεδιάζουν να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει της κατάθεσης των νέων μέτρων.

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Γι' αυτό το Σαββατοκύριακο θα απέχει από την περισυλλογή απορριμμάτων και από σήμερα ξεκινά συνελεύσεις στους δήμους της χώρας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις αυτές, σύμφωνα με τον προ μηνός σχεδιασμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα αφορούν καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων, ΧΥΤΑ και γκαράζ δημαρχείων ώστε να μη βγουν τα απορριμματοφόρα.

    [06] Νέες συγκρούσεις αστυνομικών με απεργούς μεταλλωρύχους στη Ν. Αφρική

    Η νοτιοαφρικανική αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα εναντίον των απεργών μεταλλωρύχων του ομίλου Amplats στην πόλη Ράστενμπουργκ, στη Ν. Αφρική.

    "Η αστυνομία άνοιξε πυρ με σφαίρες από καουτσούκ και χρησιμοποίησε δακρυγόνα και βομβίδες κρότου" για να διαλύσει τους περίπου 1.000 απεργούς του μεταλλείου πλατίνας της Anglo American, οι οποίοι εμπόδισαν τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν σε ηλεκτρική εγκατάσταση της Amplats στην οποία είχαν βάλει φωτιά νωρίτερα, ανακοίνωσε αστυνομικός εκπρόσωπος. "Στις 4 τα ξημερώματα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ηλεκτρικό σταθμό στο μεταλλείο της Anglo American και περίπου 1.000 απεργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την αστυνομία και την πυροσβεστική να φτάσουν στο σημείο", διευκρίνισε ο Ντένις Αντριάο. "Από εκείνη την ώρα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται. Οι άντρες μας προσπαθούν να επαναφέρουν την τάξη", πρόσθεσε.

    Οι εργαζόμενοι στον όμιλο Amplats άρχισαν στις 12 Σεπτεμβρίου απεργία ζητώντας επιπλέον αυξήσεις στους μισθούς τους. Στις 5 Οκτωβρίου η διεύθυνση του μεταλλείου ανακοίνωσε την απόλυση 12.000 από αυτούς. Τρεις εβδομάδες αργότερα υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο και το μεγαλύτερο συνδικάτο NUM για επαναπρόσληψη των απεργών και μικρή αύξηση των μισθών. Όμως αρκετοί απεργοί δεν δέχονται την συμφωνία αυτή και αρνούνται να επιστρέψουν στις εργασίες τους αν δεν ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [07] Σε κρίσιμες πολιτείες συνεχίζει ο Ρόμνεϊ την προεκλογική του εκστρατεία

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την αμερικανική προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική του συγκέντρωση στο Οχάιο, μια από τις πολιτείες-κλειδιά, αλλάζει χαρακτήρα και θα είναι μια εκδήλωση για τα θύματα του κυκλώνα Σάντι.

    Η εκδήλωση αυτή για την συγκέντρωση βοήθειας θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο του Κέτερινγκ και θα συμμετέχουν δύο προσωπικότητες που στηρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο: ο πρώην οδηγός αγώνων Ρίτσαρντ Πέτι και ο τραγουδιστής Ρίτσαρντ 'Οουεν. Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος αντιπρόεδρος Πολ Ράιαν θα επισκεφτεί προεκλογικά κέντρα στο Ουισκόνσιν, όπου συγκεντρώνονται δωρεές για τα θύματα του κυκλώνα.

    Η Αν Ρόμνεϊ θα επισκεφτεί το Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν και τρεις πόλεις της Αϊόβα.Το Οχάιο, το Ουισκόνσιν και η Αϊόβα είναι τρεις κρίσιμες πολιτείες για την εκλογική αναμέτρηση , χωρίς αυτές η πορεία προς τον Λευκό Οίκο είναι μαθηματικά πολύ δύσκολη αν όχι αδύνατη.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [08] Εξαπλώνεται η μυκητιασική μηνιγγίτιδα στις ΗΠΑ

    Η επιδημία μηνιγγίτιδας, η οποία προκλήθηκε από μολυσμένες ενέσεις στεροειδών, εξαπλώθηκε χθες Δευτέρα σε μια ακόμη αμερικανική πολιτεία, την 19η, καθώς καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στο Ρόουντ Άιλαντ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

    Μόνο τέσσερις από τις 23 πολιτείες που έκαναν χρήση των ενέσεων δεν έχουν αναφέρει κρούσματα μυκητιασικής μηνιγγίτιδας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

    Οι τέσσερις πολιτείες οι οποίες δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας είναι η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Δυτική Βιρτζίνια και το Κονέκτικατ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου, περιλαμβανομένου εκείνου στο Ρόουντ Άιλαντ, έφθασε χθες στα 347 ανά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα, δηλαδή αυξήθηκε κατά δέκα από το Σάββατο.

    Οι μολυσμένες ενέσεις στεροειδών για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης παρασκευάστηκαν από την εταιρεία "New England Compound Center" (NECC), η οποία εδρεύει στη Μασαχουσέτη και βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ερευνών.

    Επιμέλεια: Μ.Μιχαλοπούλου

    [09] Φεύγει ο Γιάννης Τοπαλίδης από την Πάφο

    Μικρή θα είναι τελικά η πρώτη θητεία του Γιάννη Τοπαλίδη, στην καριέρα του ως πρώτος προπονητής, στον πάγκο της Α.Ε. Πάφου.

    Ο επί χρόνια βοηθός προπονητή του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της κυπριακής ομάδας το καλοκαίρι, αλλά οι εξελίξεις δεν τον δικαίωσαν και το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ, αναμένεται να είναι το τελευταίο στον πάγκο της ομάδας της Πάφου.

    Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ «οι διοικούντες το σωματείο της Πάφου έχουν ήδη αρχίσει την αξιολόγηση ονομάτων για τη θέση του προπονητή, έτσι ώστε αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες, να είναι έτοιμοι όπως καλύψουν το κενό που θα αφήσει με την αποχώρησή του ο Ελληνας τεχνικός.»


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 8:30:47 UTC