Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία, η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ
  • [02] Αισιοδοξία για αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία
  • [03] Συνεδρίαζει η Εκτελεστική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ για πορεία διαπραγματεύσεων
  • [04] Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου Χίουι, καλά στην υγεία τους οι χειριστές
  • [05] Το Βερολίνο και το Παρίσι αναζητούν "συνολική" λυση για την Ελλάδα, λέει ο Μοσκοβισί
  • [06] Πακέτο μέτρων κατά του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία, η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ

    Η διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό ολοκληρώθηκε σήμερα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου και πως επιτεύχθηκαν σημαντικές βελτιώσεις.

    Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι εναπόκειται πλέον στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά, να "περάσει" η συμφωνία, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

    Η πλήρης δήλωση του πρωθυπουργού, έχει ως εξής:

    «Ολοκληρώσαμε σήμερα τη διαπραγμάτευση για τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια πιέσεων και χρόνου. Πετύχαμε σημαντικές βελτιώσεις, ακόμα και την τελευταία στιγμή...

    Εφ' όσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Και θα βγει από την κρίση. Πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία.

    Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο?

    Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος. Και πόσο πιο οδυνηρή θα ήταν για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. Από οικονομική άποψη και -ακόμα χειρότερα- από πολιτική άποψη.

    Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν. Κι αυτό εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

    [02] Αισιοδοξία για αποκατάσταση κλίματος εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία

    Αισιοδοξία ότι το επόμενο διάστημα θα αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και η χώρα θα μπορέσει να γίνει πόλος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, εξέφρασαν, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάσταση στην οικονομία και οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης, συζητήθηκε το πακέτο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση και η ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

    Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, ο κ. Σβόμποντα αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην οικονομία.

    [03] Συνεδρίαζει η Εκτελεστική Επιτροπή ΔΗΜΑΡ για πορεία διαπραγματεύσεων

    Συνεδριάζει το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κόμματος, στη σημερινή συνεδρίαση πρόκειται να εκτιμηθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων για το πακέτο των νέων μέτρων, με δεδομένη τη στάση του κόμματος για τα εργασιακά.

    Όπως δήλωσε ανώτατο ηγετικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική τους συνομιλία, επαναπροσδιόρισαν το status της διαπραγμάτευσης για τα εργασικά και αναμένουν τις κινήσεις των Ευρωπαίων εταίρων. Το ίδιο στέλεχος, που έχει πλήρη γνώση των συζητήσεων των κ. Σαμαρά και Κουβέλη, υπογράμμισε ότι οι σχετικές συζητήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες έχουν ξεκινήσει και η πολιτική διαπραγμάτευση εξελίσσεται.

    Στις 3 μετά το μεσημέρι πρόκειται να συγκληθεί η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου και να καθορίσει τη στάση του κόμματος για τις αποκρατικοποιήσεις, στη βραδινή ψηφοφορία στη Βουλή.

    [04] Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου Χίουι, καλά στην υγεία τους οι χειριστές

    Αναγκαστική προσγείωση, λόγω μηχανικής βλάβης, πραγματοποίησε ελικόπτερο Χίουι, στις 11:10 το πρωί, σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου, στον Βόλο. Λόγω δε του μαλακού του εδάφους, το ελικόπτερο, με την προσγείωσή του, έλαβε κλίση προς τα δεξιά.

    Οι χειριστές του ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους και διακομίστηκαν στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

    Το Χίουι, εκτελούσε δοκιμαστική πτήση μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής του, που προβλέπονται με τη συμπλήρωση 150 ωρών πτήσης.

    Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές.

    [05] Το Βερολίνο και το Παρίσι αναζητούν "συνολική" λυση για την Ελλάδα, λέει ο Μοσκοβισί

    Η Γερμανία και η Γαλλία θέλουν να επιτύχουν μια "συνολική" λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, η οποία να περιλαμβάνει τη διατήρηση της χώρας στην Ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Ο Μοσκοβισί έκανε δηλώσεις έπειτα από συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    "Αναζητούμε μια ολοκληρωμένη λύση", δήλωσε προσθέτοντας ότι το θέμα πρέπει να διευθετηθεί το Νοέμβριο για να τερματιστεί η αβεβαιότητα για τη θέση της Ελλάδας.

    Ο Μοσκοβισί πρόσθεσε πως ο στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, όμως επισήμανε ότι η Αθήνα πρέπει να προσπαθήσει για να το κάνει δυνατό.

    Η κατάσταση της Ελλάδας αναμένεται ότι θα κυριαρχήσει απόψε στη συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους διεθνείς οικονομικούς αξιωματούχους στο γραφείο της πρώτης. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν επίσης ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Πασκάλ Λαμί και ο επικεφαλής της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας Γκάι Ράιντερ.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος

    [06] Πακέτο μέτρων κατά του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα

    Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά καυσίμων παρουσίασαν σήμερα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς και Περιβάλλοντος - Ενέργειας Α. Παπαγεωργίου.

    Η απελευθέρωση των μεταφορών, η τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα και τα πλοία ανεφοδιασμού με πετρέλαιο ναυτιλίας, η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων, η θέσπιση κανόνων διαφάνειας στην τιμολόγηση των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας, η ιχνηθέτηση των καυσίμων, η κατάργηση της βενζίνης LRP («νέα σούπερ») και ο έλεγχος των «πειραγμένων» αντλιών με ειδικά διασκευασμένο αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά, είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο «πακέτο».

    Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου, ώστε η απελευθέρωση της αγοράς και η άρση των εμποδίων εισόδου, στη βάση των προτάσεων που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, να στηρίζεται σε σταθερά θεμέλια. Ο κ. Χατζηδάκης απέδωσε τις υψηλές τιμές των καυσίμων στην υψηλή φορολογία που επιβλήθηκε την τελευταία διετία, τόνισε ωστόσο ότι αποτελεί χρέος της Πολιτείας σε αυτές τις συνθήκες να προστατεύσει τους καταναλωτές και τους ευσυνείδητους επαγγελματίες.

    Από την πλευρά του ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως αν με τα μέτρα αυτά καταφέρει η Πολιτεία να περιορίσει το λαθρεμπόριο, άρα να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου «τότε μπορούμε να ξαναδούμε το θέμα των φόρων στα καύσιμα», αφήνοντας δηλαδή να εννοηθεί ότι οι φόροι μπορεί να μειωθούν.

    Στις κυβερνητικές ανακοινώσεις περιλαμβάνεται επίσης το νομοσχέδιο για τη σύσταση φορέα τήρησης αποθεμάτων ασφαλείας καυσίμων, σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία και το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 12:31:00 UTC