Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο Γ. Καπελέρης
  • [02] ΔΗΜΑΡ: «Παρών» επί της αρχής για τις αποκρατικοποιήσεις
  • [03] Γ. Στουρνάρας: Αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να ζητά κύρωση συμβάσεων
  • [04] Συγκέντρωση υπαλλήλων της ΕΥΠ
  • [05] Τελείωσε «η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης», τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • [06] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει στο Eurogroup με ανοικτό πακέτο μέτρων
  • [07] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή
  • [08] Υπέρ της επιμήκυνσης, εναντίον νέας διαγραφής χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος
  • [09] Επιδρομή συριακού καταδιωκτικού-βομβαρδιστικού για πρώτη φορά στη Δαμασκό

  • [01] Διαψεύδει τον Γ. Παπακωνσταντίνου ο Γ. Καπελέρης

    «Ουδεμία γραπτή εντολή για έρευνα» έλαβε σχετικά με τη λίστα καταθετών στη HSBC στην Ελβετία ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με συμπληρωματικό υπόμνημα που παρέδωσε σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς.

    ΟΓ. Καπελέρης -που, όπως και ο αντικαταστάτης του στο σώμα Ι. Διώτης, έχει κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου- με το συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς διαψεύδει τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    [02] ΔΗΜΑΡ: «Παρών» επί της αρχής για τις αποκρατικοποιήσεις

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ η οποία συνήλθε νωρίς το απόγευμα, με θέμα την στάση του κόμματος στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.

    Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία του Προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη και γι' αυτό περιορίστηκε στο ανωτέρω θέμα και δεν συζητήθηκε η γενικότερη στάση του κόμματος σχετικά με το πακέτο μέτρων και ειδικότερα τις αλλαγές στα εργασιακά.

    Σύμφωνα με αρμόδιους κοινοβουλευτικούς παράγοντες του κόμματος, η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται στο να δηλώσει "παρών" επί της αρχής του νομοσχεδίου στην αυριανή ψηφοφορία και να καταψηφίσει τα άρθρα 2, 3 και 5 που αφορούν το ποσοστό του Δημοσίου στις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ.

    Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν από ορισμένους, απόψεις για συνολική καταψήφιση του νομοσχεδίου με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα ολοκληρώθηκε.

    [03] Γ. Στουρνάρας: Αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να ζητά κύρωση συμβάσεων

    «Σε όλη τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής να ζητήσει, όποτε και αν παραστεί ανάγκη να κυρωθούν συμβάσεις αποκρατικοποίησης ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας και παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου», ξεκαθάρισε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Ο κ. Στουρνάρας, κατά την παρέμβασή του στην διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής του προέδρου και του ΔΣ του Ταμείου Ιδιωτικοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου, τόνισε ότι κατανοεί την αξίωση πολλών βουλευτών η διαδικασία των αποκρατικοποίησεων να είναι νόμιμη και διαφανής και με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την ελληνική Οικονομία και κοινωνία. Προσέθεσε ότι ιδιαίτερα χρειάζεται να γίνει προσεκτική αξιολόγηση στα επόμενα βήματά μας σε ότι αφορά δημόσιες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμα δίκτυα και υποδομές για τη χώρα.

    [04] Συγκέντρωση υπαλλήλων της ΕΥΠ

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης υπάλληλοι της ΕΥΠ. Οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι προέβησαν σε αυτήν την κίνηση, με αίτημα να λυθούν ζητήματα οικονομικής φύσεως που αφορούν την εργασία τους.

    [05] Τελείωσε «η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης», τονίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

    «Αυτό που τέλειωσε σήμερα είναι στην πραγματικότητα η παράσταση της δήθεν διαπραγμάτευσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Ζώης επίσης κατηγόρησε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους δυο προκατόχους του κ.κ. Παπαδήμο και Παπανδρέου, για εκβιασμό μέσω του οποίου, όπως υποστήριξε, ψηφίστηκαν τα μνημόνια. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο πρωθυπουργός χωρίς να πρωτοτυπήσει στο ελάχιστο, επανέλαβε μονότονα αλλά και πειθαρχημένα τον εκβιασμό με τον οποίο οι προκάτοχοί του κ. Παπανδρέου και κ. Παπαδήμος έβαλαν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα προγράμματα, έδεσαν με αλυσίδες τους Έλληνες και κατέστησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο χρέους, ενώ οι δανειστές πήραν τελικά, ό,τι ζητούσαν από την αρχή».

    [06] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει στο Eurogroup με ανοικτό πακέτο μέτρων

    Απάντηση στον προέδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος χαρακτήρισε ατυχή το χρόνο που έκανε τη σημερινή δήλωση ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

    Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να πάει με ανοικτό πακέτο μέτρων αύριο στο Eurogroup και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει.

    "Αλλά ούτε για τη βιωσιμότητα του χρέους, ούτε και για την επιμήκυνση θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση, αν προηγουμένως, δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει καλά", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [07] Πανελλαδική αποχή δικηγόρων Πέμπτη και Παρασκευή

    Η 48ωρη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, 1 και 2 Νοεμβρίου 2012, μετατράπηκε σε Πανελλαδική από την συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση.

    Παράλληλα, αποφασίστηκε η έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με μοναδικό αντικείμενο την επαναξιολόγηση της κατάστασης και τη λήψη σχετικών αποφάσεων.

    [08] Υπέρ της επιμήκυνσης, εναντίον νέας διαγραφής χρέους, ο Αυστριακός καγκελάριος

    Υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα, αλλά συγχρόνως εναντίον μιας νέας διαγραφής ελληνικού χρέους, τάσσεται ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατικού και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, στη Βιέννη, εκείνο που είναι, κατά την άποψή του, πιο ρεαλιστικό, είναι το θέμα του χρόνου και όχι η διαγραφή χρέους.

    Προσέθεσε δε, πως θα πρέπει πρώτα να αναμένεται η έκθεση της τρόικας, καθώς και πως θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να αναγνωριστούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

    [09] Επιδρομή συριακού καταδιωκτικού-βομβαρδιστικού για πρώτη φορά στη Δαμασκό

    Ένα καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας πραγματοποίησε σήμερα επιδρομή στη Δαμασκό, την πρώτη στην πρωτεύουσα από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία πριν από 19 μήνες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ο θόρυβος, που ήταν τρομερός, ακούστηκε σε όλη την πόλη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο στη Δαμασκό.

    Μέχρι τώρα, το καθεστώς χρησιμοποιούσε μόνο ελικόπτερα για να πλήττει με πολυβόλα τους αντάρτες στις συνοικίες της Δαμασκού.

    Η συνοικία που χτυπήθηκε σήμερα βρίσκεται στην άκρη της Ζαμάλκα όπου σημειώνονται πολύ βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ανταρτών, προσθέτει το Παρατηρητήριο.

    Επιμέλεια: Χ. Κωσταντόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 October 2012 - 16:30:45 UTC