Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβερνητική ετοιμότητα εκφράζουν στο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της δήλωσης Λαφαζάνη
  • [02] Ακινητοποιημένα σήμερα Μετρό - ΗΣΑΠ
  • [03] Η Αμερική μετρά τις πληγές της από το πέρασμα του "Σάντι"
  • [04] Με τρεις μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
  • [05] Πυκνή ομίχλη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" - Εκτελούνται πτήσεις
  • [06] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Suicide Silence

  • [01] Κυβερνητική ετοιμότητα εκφράζουν στο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της δήλωσης Λαφαζάνη

    Πολλές παρεμβάσεις που κινούνται στη γραμμή της δήλωσης του Α. Τσίπρα και της διευκρινιστικής δήλωσης του Π. Λαφαζάνη σχετικά με την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες έκαναν κορυφαία στελέχη του κόμματος.

    Ο εκπρόσωπος, Π. Σκουρλέτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αφού έκανε λόγο για «αστείες αντιπαραθέσεις», αναφερόμενος στα σχόλια για τις δηλώσεις Λαφαζάνη, τόνισε ότι «οι ιστορικές προκλήσεις είναι αποτέλεσμα ωριμάσεων και αναγκαιοτήτων που μας υπερβαίνουν όλους» και υπό το πρίσμα αυτό, σημείωσε, «δεν έχουμε το δικαίωμα να μην ανταποκριθούμε σε αυτές τις προκλήσεις».

    Ο κ. Σκουρλέτης, αφού παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα που περνάει είναι πιο έτοιμος για να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην ιστορία, στους εργαζόμενους, απέναντι, αν θέλετε, στις προκλήσεις της εποχής μας. Και με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι όχι μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά και με τη δράση και την παρουσία μας, μπορούμε να εμπνεύσουμε πολύ περισσότερους από εμάς».

    Αναφερόμενος στο νέο μνημόνιο ο κ. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι η συζήτηση πρέπει να επικεντρωθεί στο θέμα αυτό και προσέθεσε ότι τα νέα μέτρα θα φέρουν βαρβαρότητα καθώς οι επιπτώσεις τους «δεν θα έχουν προηγούμενο». Για την εικόνα της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό καράβι μπάζει νερά από παντού και βυθίζεται. Αυτό συμβαίνει αφενός γιατί έχει προσκρούσει στους υφάλους της ίδιας της αντίστασης και της λαϊκής κατακραυγής της κοινωνίας και αφετέρου βουλιάζει γιατί το βάρος της αποτυχίας που έχει πάνω του είναι τόσο μεγάλο, που δεν του επιτρέπουν πια να συνεχίσει το ταξίδι».

    Η Ρένα Δούρου σε δηλώσεις της τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το μαγικό ραβδάκι των έτοιμων λύσεων» και προσέθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης που από το βήμα της ΔΕΘ δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπε "λεφτά υπάρχουν" αλλά ούτε και πρότεινε ισοπεδωτική λιτότητα». Η κ. Δούρου σημείωσε ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν «παρών» για να ανατρέψουν τους κυβερνητικούς με συναίσθηση των δυσκολιών , δηλώνουν «παρών» και στις κυβερνητικές ευθύνες.

    «Δεν είναι τώρα η ώρα των αμφιταλαντεύσεων, αλλά η ώρα της μεγάλης ευθύνης», είπε η κ. Δούρου υπογραμμίζοντας ότι, όπως επεσήμανε χθες από το Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο μια κυβέρνηση με πυρήνα της τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό και διέξοδο στη σημερινή τριπλή κρίση: οικονομική, πολιτική και κοινωνική.

    O Ν. Βούτσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Λαφαζάνη είπε ότι «ο Παναγιώτης είναι τελειομανής» και προσέθεσε ότι ο κ. Λαφαζάνης «θα ήθελε, ενδεχομένως , να είμαστε έτοιμοι και μέχρι τελευταίας κεραίας».

    Ο κ. Βούτσης δήλωσε επίσης ότι η ετοιμότητα κάθε χώρου, για να έρθει στο επίπεδο της διακυβέρνησης και να ανοίξει πραγματικά πόρτες, παράθυρα, ελπίδες, διεξόδους για τη χώρα, εξαρτάται και αντιστοιχείται απολύτως με τη θέση και τη διάθεση του λαού, για να αναδείξει αυτή την πολιτική δύναμη. Αυτή είναι η απάντηση. «Καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί, σε συνθήκες κρίσης βαθύτατης, πολιτικής και κοινωνικής, να κάνει τέτοιους σχεδιασμούς στο 100%, να έχει τους εμπειρογνώμονές της, να έχει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Αλίμονο. Ούτε εδώ ούτε στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές», τόνισε.

    [02] Ακινητοποιημένα σήμερα Μετρό - ΗΣΑΠ

    Ακινητοποιημένα είναι σήμερα, Μετρό και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι εναντίον του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ που ψηφίστηκε από τη Βουλή, ενώ τονίζουν ότι η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων.

    [03] Η Αμερική μετρά τις πληγές της από το πέρασμα του "Σάντι"

    Η κυκλοφορία του μετρό εν μέρει έχει αποκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά τα προβλήματα παραμένουν για χιλιάδες νοικοκυριά, που εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα μετά το πέρασμα του Σάντι.

    Ενώ οι αρχές ανακοινώνουν τη διανομή δωρεάν ενός εκατομμυρίου γευμάτων για τους ανθρώπους που υποφέρουν, έγινε γνωστό ότι αριθμός των νεκρών στην πόλη έχει αυξηθεί στους 40.

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, εξέδωσε προειδοποίηση για τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να επωφεληθούν από την δραματική κατάσταση, αυξάνοντας τις τιμές και κάλεσε τους διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας να αποκαταστήσουν τις βλάβες όσο το δυνατόν συντομότερα. Εν τούτοις μερικές γειτονιές δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την 11η Νοεμβρίου, προειδοποίησε ο τοπικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας.

    Στο Μανχάταν τα προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν αποκατασταθεί έως το Σάββατο. Συνολικά, περίπου 654.000 σπίτια ήταν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, τρεις ημέρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι.

    Σύμφωνα με το δήμαρχο, Μάικλ Μπλούμπεργκ έχει ξεκινήσει και η διανομή δωρεάν γευμάτων, καθώς, 400 μέλη της Εθνικής Φρουράς και 150 εθελοντές μεταφέρουν τα γεύματα από πόρτα σε πόρτα. Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι είχε αναπτύξει 12 κινητές κουζίνες ικανές να προετοιμάζουν 200.000 γεύματα την ημέρα. Διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης γίνεται, ειδικά μπροστά από ορισμένες εκκλησίες.

    Το μετρό που μεταφέρει 5,5 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα έχει αρχίσει να επαναλειτουργεί από την Πέμπτη και θα είναι δωρεάν για δύο ημέρες, προς μεγάλη ανακούφιση των κατοίκων μιας πόλης που ασφυκτιά όταν κινούνται μόνο τα αυτοκίνητα.

    Προβλήματα παρατηρούνται και με τα κινητά τηλέφωνα που συχνά δεν λειτουργούν, ενώ και πολλά καταστήματα παραμένουν ακόμη κλειστά.

    Συναυλία αλληλεγγύης για τα θύματα του Σάντι, με τη συμμετοχή μεγάλων αστεριών της αμερικανικής μουσικής σκηνής, όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το NBC. Τα έσοδα που θα αντληθούν θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό.

    [04] Με τρεις μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

    Προβάδισμα τριών μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

    Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26% και η ΝΔ 23%.

    Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, το ΚΚΕ με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία εξακολουθεί να προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς.

    [05] Πυκνή ομίχλη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" - Εκτελούνται πτήσεις

    Χωρίς προβλήματα απογειώνονται -μέχρι στιγμής- τα αεροσκάφη από το αεροδρόμιο "Μακεδονίας" παρά τις συνθήκες πυκνής ομίχλης, που επικρατούν από νωρίς το πρωί τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

    [06] Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Suicide Silence

    Ο Μιτς Λούκερ τραγουδιστής του χέβι-μέταλ συγκροτήματος Suicide Silence, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που είχε με την μοτοσικλέτα του στο Χάντινγκτον Μπιτς της Καλιφόρνιας.

    Ο 28χρονος τραγουδιστής οδηγούσε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, όταν έχασε τον έλεγχό της και έπεσε σε μια κολόνα φωτισμού, σύμφωνα με την Αστυνομία.

    Ο Λούκερ μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Καλιφόρνιας, όπου υπέκυψε, επιβεβαίωσε η αστυνομία, η οποία ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος και εάν το αλκοόλ ήταν ο βασικός παράγοντάς του.

    «Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το πούμε αυτό» έγραψε η μπάντα στο Facebook. «Ο Μιτς πέθανε σήμερα το πρωί μετά από δυστύχημα με τη μοτοσικλέτα του».

    Το συγκρότημα του Λούκερ, εμφανίστηκε για πρώτη το 2007 και το 2009 έφτασε έως το Νο 9 στο Billboard chart του σκληρού ροκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 November 2012 - 6:30:27 UTC