Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ομπάμα παίρνει το Οχάιο και την προεδρία
  • [02] Η «μητέρα» των μαχών σήμερα στη Βουλή
  • [03] Ραντεβού των συνδικάτων στις 17.00 στο Σύνταγμα
  • [04] Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς
  • [05] Γιατί κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες;
  • [06] Με μηνύματά του στο Twitter,ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του
  • [07] Ο Αλ Γκορ δηλώνει πως είναι πεπεισμένος ότι ο Ομπάμα θα κερδίσει στη Φλόριντα
  • [08] Οφέλη για τον Ομπάμα σε πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις
  • [09] Ένας ακόμα Κένεντι στο Κογκρέσο
  • [10] Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ παραμένει υπό ρεπουμπλικανικό έλεγχο
  • [11] 270 εκλεκτορικές ψήφοι απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ

  • [01] Ο Ομπάμα παίρνει το Οχάιο και την προεδρία

    Ο Μπαράκ Ομπάμα παίρνει το Οχάιο και επανεκλέγεται στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα

    [02] Η «μητέρα» των μαχών σήμερα στη Βουλή

    Η «μητέρα» των μαχών χαρακτηρίζεται η σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία για την κυβέρνηση στη Βουλή, με τα νέα επώδυνα μέτρα, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει αργά το βράδυ.

    Χθες, μετά από 11 ώρες συνεδρίασης, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

    Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Ραντεβού των συνδικάτων στις 17.00 στο Σύνταγμα

    Σε απεργιακό κλοιόπαραμένει για δεύτερη μέρασήμερα η χώρα, λόγω της 48ωρης πανεργατικής απεργίας που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου, που κορυφώνεται με συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 17:00 στο Σύνταγμα.

    Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ, ενώ κλειστά είναι σήμερα τα φαρμακεία.

    [04] Πώς θα κινηθούν σήμερα τα μέσα μεταφοράς

    Ταλαιπωρία αναμένει και σήμερα το επιβατικό κοινό καθώς θα υπάρξουν και σήμερα τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Μετρό και ΗΣΑΠ θα κινηθούν από τις 15.00 και μετάέως τη λήξη της βάρδιας, για να εξυπηρετηθούν οι διαδηλωτές απεργοί.

    Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενώ θα απουσιάσουν από τους δρόμους και σήμερα τα ταξί.

    Τα πλοία θα παραμείνουν και σήμερα δεμένα στα λιμάνια.

    [05] Γιατί κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς σε ασθένειες;

    Μια ελληνική ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ανακάλυψε ότι ένας κοινός πολυμορφισμός στα κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δηλαδή μια πολύ συχνή «μετάλλαξη» την οποία φέρει περίπου ένας στους τέσσερις ανθρώπους, ευθύνεται για το ότι κάποιοι άνθρωποι πιο επιρρεπείς σε συγκεκριμένες μολύνσεις, συμπεριλαμβανομένου του ιού HIV που ευθύνεται για το AIDS. Η σχετική δημοσίευση έγινε στο διεθνές περιοδικό ανοσολογίας «Journal of Immunology».

    Οι επιστήμονες, εδώ και πολύ καιρό, γνωρίζουν ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε συγκεκριμένες ασθένειες από ό,τι άλλοι. Είτε πρόκειται για ιώσεις είτε για καρκίνους είτε για διάφορες άλλες νόσους, ο κάθε ξεχωριστός οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, ενώ η «ευθύνη» για αυτό αποδίδεται συνήθως στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Σύμφωνα με μελέτες χρόνων, σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτή η διαφορετική αντίδραση στις ασθένειες οφείλεται στη γενετική ποικιλομορφία των γονιδίων του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή του συνόλου κυττάρων και των ιστών που είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση όλων των μολύνσεων και ασθενειών.

    Αυτή τη γνώση αξιοποίησαν οι Έλληνες ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ευστράτιο Στρατίκο και με βασική ερευνήτρια την δρα Ειρήνη Ευνουχίδου, για να μελετήσουν τις συγκεκριμένες γενετικές ποικιλομορφίες, να τις καταγράψουν και να εξετάσουν πώς θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην πιο αποτελεσματική και έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των διαφόρων ασθενειών.

    Η σημαντική «μετάλλαξη» που εντόπισαν, συμβαίνει στο γονίδιο του ενζύμου ERAP2. Το ERAP2, μαζί με τον «συνεργάτη» του, το ERAP1, είναι τα ένζυμα που δείχνουν στο ανοσοποιητικό σύστημα ποιό κύτταρο νοσεί.

    Ως αποτέλεσμα της εν λόγω μετάλλαξης, κάποιες ασθένειες γίνονται πιο εύκολα αναγνωρίσιμες, ενώ άλλες κρύβονται από τον «ελεγκτή» του ανοσοποιητικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιοι άνθρωποι είναι πιο ανθεκτικοί σε μόλυνση από HIV, παρά την επανειλημμένη έκθεση τους στον ιό.

    Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη εξατομικευμένη πρόληψη και θεραπεία, ενώ καθορίζει ένα νέο στόχο για την ανάπτυξη μεθόδων ανοσοθεραπείας, στόχος της οποίας είναι να τροποποιεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

    [06] Με μηνύματά του στο Twitter,ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του

    "Αυτό έγινε χάρη σε σας. Σας ευχαριστώ", έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στον λογαριασμό του στο Twitter, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κερδίζει τις προεδρικές εκλογές.

    Λίγο νωρίτερα, όλα τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει πως ο Ομπάμα είναι ο νικητής στην πολιτεία του Οχάιο, που έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

    "Είμαστε όλοι μαζί. Με αυτόν τον τρόπο περάσαμε την προεκλογική εκστρατεία. Αυτό είστε. Σας ευχαριστώ", έγραψε ο Ομπάμα, το οποίο υπέγραψε με τα αρχικά του.

    Σε τρίτο του μήνυμα γράφει απλώς ανέβασε μια φωτογραφία του με την σύζυγό του Μισέλ και τη λεζάντα "Άλλα τέσσερα χρόνια".

    [07] Ο Αλ Γκορ δηλώνει πως είναι πεπεισμένος ότι ο Ομπάμα θα κερδίσει στη Φλόριντα

    Ο πρώην υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία Αλ Γκορ, που έχασε τις εκλογές το 2000 απέναντι στον Τζορτζ Μπους, αφού χρειάστηκε και δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα, τόνισε σήμερα πως είναι πεπεισμένος για τη νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στην πολιτεία αυτή.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει την πολιτεία της Φλόριντα απόψε", τόνισε ο Γκορ, πρώην αντιπρόεδρος του Μπιλ Κλίντον.

    Ο αντίπαλος του Ομπάμα, Μιτ Ρόμνεϊ θα πρέπει να κερδίσει στην πολιτεία αυτή για να φτάσει στο Λευκό Οίκο, αλλά ο Ομπάμα ακόμα και αν χάσει στη Φλόριντα, μπορεί να κερδίσει τις εκλογές.

    [08] Οφέλη για τον Ομπάμα σε πολιτείες-κλειδιά, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις

    Ο Μπαράκ Ομπάμα αποκόμισε αρκετά οφέλη σε κάποιες πολιτείες-κλειδιά κατά την εκλογική αναμέτρηση της Τρίτης με τα τηλεοπτικά δίκτυα να τον ανακηρύσσουν νικητή στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβάνια, το Ουινσκόνσιν και το Νιού Χάμσαϊρ.

    Ο Δημοκρατικός απερχόμενος πρόεδρος, ωστόσο, δεν ανακηρύχθηκε νικητής σε αυτές τις τέσσερις πολιτείες από όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα καθώς μόνο τα πρώτα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμα.

    Σε εθνικό επίπεδο αναφορικά με τις πολιτείες-κλειδιά που παρακολουθούνται στενά από τα τηλεοπτικά δίκτυα, η μάχη μεταξύ Ομπάμα και του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Μιτ Ρόμνεϊ, παραμένει στήθος με στήθος. Στην πολιτεία της Φλόριντα, η διαφορά τους είναι μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφοι με τον Ρόμνεϊ να έχει ελαφρύ προβάδισμα.

    Σχεδόν ισόπαλοι είναι οι δύο αντίπαλοι στην πολιτεία της Βιρτζίνια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των καναλιών, αμφότεροι οι υποψήφιοι απέσπασαν κάποια οφέλη: ο μεν Ομπάμα πήρε την πλειοψηφία στη φιλελεύθερη βορειοανατολική πολιτεία του Βερμόντ και ο Ρόμνεϊ στην κατ΄εξοχήν ρεπουμπλικανική νότια πολιτεία του Κεντάκι.

    Άλλες βορειοανατολικές πολιτείες με δημοκρατικές τάσεις ψήφισαν Ομπάμα ενώ οι πολιτείες στον πιο συντηρητικό νότο ψήφισαν Ρόμνεϊ. Ο Ρόμνεϊ είναι ο νικητής στην Ιντιάνα, σύμφωνα με τις προβλέψεις, μια πολιτεία παραδοσιακά ρεπουμπλικανική που όμως ο Δημοκρατικός υποψήφιος το 2008 Ομπάμα είχε κερδίσει.

    Ο Ομπάμα ήταν ο πρώτος δημοκρατικός υποψήφιος που κέρδισε τη συγκεκριμένη πολιτεία από το 1964, αλλά δεν αναμενόταν να νικήσει και αυτή τη φορά.

    Ο Ομπάμα προβλέπεται να είναι ο νικητής στην πολιτεία του Ρόμνεϊ, τη Μασαχουσέτη, όπου ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος υπήρξε κυβερνήτης από το 2003 ως το 2007, αλλά μια πολιτεία που επί δεκαετίες ψήφιζε σταθερά Δημοκρατικούς.

    Το Μίσιγκαν, η Πενσιλβάνια και το Ουινσκόνσιν ήταν αξιόπιστες πολιτείες για τους Δημοκρατικούς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, αλλά ο Ρόμνεϊ ήλπιζε να τις επανακτήσει με μια αργοπορημένη προεκλογική εκστρατεία προς αναζήτηση ψήφων στην Πενσιλβάνια και με τη βοήθεια του Ουινσκόνσιν, της πολιτείας του υποψηφίου αντιπροέδρου του Πολ Ράιαν.

    Ο Ρόμνεϊ μεγάλωσε στο Μίσιγκαν, όπου ο πατέρας του διετέλεσε κυβερνήτης, αλλά τελικά τον έβλαψε η ίδια η κριτική του εις βάρος του σχεδίου διάσωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας που έφερε σε πέρας ο Ομπάμα.

    Ο πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του Ρόμνεϊ με αφορμή σχόλια του τελευταίου το 2008 ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έπρεπε να χρεοκοπήσουν αντί να διασωθούν από την κυβέρνηση, αλλά ο Ομπάμα αναφερόταν περισσότερο στο

    Οχάιο--μια ακόμα πολιτεία-κλειδί--που επίσης βασίζεται πολύ στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

    Η Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν ψήφισαν τελευταία φορά για Ρεπουμπλικανό πρόεδρο το 1988 όταν κέρδισε τις εκλογές ο Τζορτζ Μπους και το Ουινσκόνσιν επέλεξε Ρεπουμπλικανό όταν επανεξελέγη ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984.

    [09] Ένας ακόμα Κένεντι στο Κογκρέσο

    Οι ψηφοφόροι στη Μασαχουσέτη εξέλεξαν τον Δημοκρατικό Τζόζεφ Κένεντι ΙΙΙ στο Κογκρέσο, στέλνοντας ένα ακόμα μέλος της πολιτικής δυναστείας στην Ουάσινγκτον.

    O 32χρονος Κένεντι, εγγονός του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι κέρδισε τον Ρεπουμπλικάνο Σον Μπίελατ.

    Ο πρώτος Κένεντι που εξελέγη μέλος του Κογκρέσου από τη Μασαχουσέτη ήταν ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1947 σε ηλικία 29 ετών.Για τα επόμενα 64 χρόνια τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειας Κένεντι υπηρετούσε τη χώρα του στη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων ή στον Λευκό Οίκο.

    Η παράδοση αυτή διακόπηκε το 2011 όταν αποσύρθηκε ο Πάτρικ Κένεντι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Ροντ 'Αιλαντ, γιος του γερουσιαστή Εντουαρντ Κένεντι ο οποίος πέθανε το 2009.

    [10] Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ παραμένει υπό ρεπουμπλικανικό έλεγχο

    Οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, που επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει προ των εκλογών.

    Οι Ρεπουμπλικανοί είχαν εξασφαλίσει τον έλεγχο της 435μελούς Βουλής κατά τις εκλογές το 2010 , κατακτώντας 25 έδρες περισσότερες από τους Δημοκρατικούς.

    Στις εκλογές για την ανανέωση του ενός τρίτου των εδρών της Γερουσίας , οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι ηττώνται σε δύο βορειο-ανατολικές πολιτείες, στο Μέιν και το Κονέκτικατ, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο πρώην κυβερνήτης του Μέιν Ανγκους Κινγκ επικρατεί του δημοκρατικού και του ρεπουμπλικανού αντιπάλων του και θα αντικαταστήσει την ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου, που αποσύρθηκε από τη κούρσα. Ο δημοκρατικός υποψήφιος Κρίστοφερ Μέρφι επικρατεί , σύμφωνα με τις προβλέψεις, στο Κονέκτικατ, της ρεπουμπλικανής Λίντα Μέρφι, μετά την αποχώρηση του ανεξάρτητου Τζο Λίμπερμαν, ο οποίος ψήφιζε μαζί με την δημοκρατική πλειοψηφία.

    Η δημοκραιτκή υποψήφια Ελίζαμπεθ Γουόρεν εξασφαλίζει την έδρα της Μασαχουσέτης απέναντι στον ρεπουμπλικανό Σκοτ Μπράουν, την οποία κατείχε ο Τεντ Κένεντι.

    Στο Μισούρι, η δημοκρατική γερουσιαστής Κλερ ΜακΚάσκιλ διατηρεί την έδρα της, απέναντι στον ρεπουμπλικανό υποψήφιο Τοντ Έικιν, ο οποίος είχε προκαλέσει κατακραυγή μιλώντας για τον "πραγματικό βιασμό". Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε δηλώσει ότι η εγκυμοσύνη έπειτα από "πραγματικό βιασμό" είναι κάτι πολύ σπάνιο, διότι το σώμα της γυναίκας "καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να το εμποδίσει".

    [11] 270 εκλεκτορικές ψήφοι απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ

    Ακολουθούν τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων.

    Στις 04:30 ώρα Ελλάδας, με τα αποτελέσματα 31 πολιτειών και της Περιφέρειας της Κολούμπια γνωστά, ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει 158 εκλέκτορες και ο αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ 154.

    Για να εκλεγεί ένας υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων, δηλαδή 270 στους 538. Ο νικητής της κάθε πολιτείες παίρνει το σύνολο των εκλεκτόρων με εξαίρεση το Μέιν και την Νεμπράσκα όπου ισχύει το αναλογικό σύστημα.

    Τα μέχρι στιγμής γνωστά αποτελέσματα είναι:

    ΟΜΠΑΜΑ

    Κονέκτικατ 7

    Περιφέρεια της Κολούμπια 3

    Ντέλαγουέρ 3

    Ιλινόι 20

    Μέιν 4

    Μέριλαντ 10

    Μασαχουσέτη 11

    Μίσιγκαν 16

    Νιου Τζέρσι 14

    Νιου Χαμσάιρ 4

    Νέα Υόρκη 29

    Ροντ 'Αιλαντ 4

    Πενσιλβάνια 20

    Βερμόντ 3

    Ουισκόνσιν 10

    ΡΟΜΝΕΙ

    Αλαμπάμα 9

    Αρκανσο 6

    Νότια Καρολίνα 9

    Βόρεια Ντακότα 3

    Νότια Ντακότα 3

    Τζόρτζια 16

    Ιντιάνα 11

    Κάνσας 6

    Κεντάκι 8

    Λουιζιάνα 8

    Μισισίπι 6

    Νεμπράσκα 5

    Οκλαχόμα 7

    Τενεσί 11

    Τέξας 38

    Δυτική Βιρτζίνια 5

    Ουαϊόμινγκ 3

    ΣΥΝΟΛΙΚΑ

    Ομπάμα 158εκλέκτορες

    Ρόμνεϊ 154εκλέκτορες


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2012 - 5:30:30 UTC