Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [02] Η Ericsson καταργεί 1.550 θέσεις εργασίας στη Σουηδία
  • [03] "Αποσύρεται" το Windows Live Messenger της Microsoft
  • [04] Ζώα σε κίνδυνο ελλείψει κατάλληλης φροντίδας στον δήμο Βόλβης
  • [05] Συνεχίζεται η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης - Επιστολή φορέων σε βουλευτές
  • [06] Κινητοποιήσεις βυτιοφορέων που έχουν συγκεντρωθεί στον Σκαραμαγκά
  • [07] Η γερμανική Commerzbank σχεδιάζει να καταργήσει 6.000 θέσεις εργασίες
  • [08] FT: Σε αποφάσεις επί των δανείων προς Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει το Eurogroup
  • [09] Η Hypo Bank αποχωρεί από πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης
  • [10] Η Μόσχα χαιρετίζει την επανεκλογή Ομπάμα
  • [11] Ο πρόεδρος της Κίνας συνεχάρη τον Ομπάμα

  • [01] Κατάληψη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης από ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Σε κατάληψη του υπουργείου Διοκητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε το μεσημέρι η ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενη για τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο. Αυτή τη στιγμή, αντιπροσωπεία της ΟΤΑ βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

    Μεταξύ των 200 εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έχουν κάνει κατάληψη στο κτίριο της Βασ. Σοφίας βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

    Ο κ. Τσικρικάς και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος είναι και οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας των 15 περίπου ατόμων που αυτή τη στιγμή συζητούν με τον κ. Μανιτάκη τα μέτρα που έχουν αποφασισθεί.

    Έξω από το κτίριο διαδηλώνουν 200 περίπου εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι έφθασαν εκεί με μηχανοκίνητη πορεία που είχε ξεκινήσει το πρωί από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

    [02] Η Ericsson καταργεί 1.550 θέσεις εργασίας στη Σουηδία

    Η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ericsson ανακοίνωσε σήμερα ένα σχέδιο αναδιοργάνωσής της που προβλέπει την κατάργηση 1.550 θέσεων εργασίας στη Σουηδία, προκειμένου να ανακτήσει την κερδοφορία της.

    Σε ανακοίνωσή της, η Ericsson αναφέρει πως οι καταργήσεις αυτές αφορούν «όλες τις επαγγελματικές ειδικεύσεις» και αφορούν «το εμπορικό τμήμα, τις γενικές και διοικητικές υπηρεσίες, την έρευνα και την ανάπτυξη, τις αγορές και τις προμήθειες», καθώς και ότι η πλειονότητα των απολυμένων προέρχονταν από το τμήμα των δικτύων.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [03] "Αποσύρεται" το Windows Live Messenger της Microsoft

    Την "απόσυρση" του Windows Live Messenger τον Μάρτιο του 2013 και την αντικατάστασή του με το εργαλείο μηνυμάτων (messaging tool) του Skype, ανακοίνωσε η Microsoft. Όπως έγινε γνωστό, το Windows Live Messenger θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Κίνα.

    Το Windows Live Messenger ξεκίνησε να λειτουργεί το 1999 ως MSN Messenger. Με το πέρασμα του χρόνου, εμπλουτίστηκε με φωτογραφίες, παιχνίδια καθώς και βιντοκλήσεις.

    Το 2009, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι το Windows Live Messenger διέθετε 330 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακών αναλύσεων Comscore, στις αρχές του 2012, το Windows Live Messenger κατείχε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα δίκτυα chatting, πίσω μόνο από το Yahoo Messenger.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [04] Ζώα σε κίνδυνο ελλείψει κατάλληλης φροντίδας στον δήμο Βόλβης

    Προβλήματα στη σίτιση αλλά και στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των ζώων καταγράφονται στο ζωολογικό κήπο, γνωστό ως «Πλατανεώνα», που λειτουργεί στην Ασπροβάλτα του νομού Θεσσαλονίκης. Ήδη, ένα άλογο βρέθηκε νεκρό πριν από μερικές μέρες, με τον θάνατό του να αποδίδεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη, στην κακή διατροφή.

    Ωστόσο ο δήμος, στη συνεδρίαση της 25ης Σεπτεμβρίου και κατόπιν εισήγησης του κ.Γαλαμάτη, ο οποίος μάλιστα είναι κτηνίατρος, είχε αποφασίσει τη συνεργασία με το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας και Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προκειμένου τα ζώα να λάβουν όλη την απαραίτητη φροντίδα.

    Τις συνθήκες θανάτου του νεαρού αλόγου, είχε καταγγείλει η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ασπροβάλτας, Όλγα Σίρκου, η οποία, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, αποκάλυψε ότι δεν έγινε νεκροψία στο ζώο πριν ταφεί ενώ και τα άλλα δύο άλογα του πάρκου, δεν σιτίζονται καλά. Να σημειωθεί ότι, μέχρι τώρα, τη σίτιση των ζώων στο πάρκο αλλά και τη φροντίδα τους έχουν αναλάβει, εθελοντικά, φιλοζωικές οργανώσεις.

    Το πρόβλημα στο ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνται- μεταξύ άλλων- πρόβατα και κότες, είχε εντοπίσει και ο δήμαρχος Βόλβης ο οποίος, πριν από ενάμιση μήνα είχε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο ότι τα ζώα «χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης από ειδικό προσωπικό με ειδικές γνώσεις, ώστε αυτά να σιτίζονται σωστά, να τους παρέχεται σωστή και υπεύθυνη ιατροφαρμακευτική φροντίδα ώστε να βιώνουν συνθήκες ευζωίας».

    [05] Συνεχίζεται η κατάληψη της Περιφέρειας Κρήτης - Επιστολή φορέων σε βουλευτές

    Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, ύστερα από απόφαση του συντονιστικού των φορέων, που συμμετέχουν σε αυτήν διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο.

    Παράλληλα, απεργιακές επιτροπές επισκέπτονται χώρους εργασίας με σκοπό την ενημέρωση των εργαζόμενων, ενώ στις 5 το απόγευμα προγραμματίζεται παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

    Εξάλλου, με ανοιχτή επιστολή που στάλθηκε στους βουλευτές Ηρακλείου οι εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών και συλλογικών φορέων του νομού, τους ζητούν να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

    «Σας μεταφέρουμε το ηχηρό, αποφασιστικό, δυναμικό μήνυμα της Ηρακλειώτικης κοινωνίας από την υπό κατάληψη Περιφέρεια Κρήτης» αναφέρουν και προσθέτουν: «Είναι ώρα ευθύνης και οφείλετε να αναλάβετε το μερίδιο που σας αναλογεί. Μην υποκύπτετε σε εκβιασμούς. Κάθε βουλευτής υποχρεούται να υπακούει στο λαό και στο Σύνταγμα. Σε κάθε άλλη περίπτωση κρίνεται από όλους εμάς, που εκφράζουμε την κοινωνία του Ηρακλείου, ως ανεπιθύμητος», υποστηρίζουν οι φορείς του νομού.

    Στο μεταξύ, εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης και στους κεντρικούς δρόμους, στο πλαίσιο της πανελλήνιας διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους δήμους.

    [06] Κινητοποιήσεις βυτιοφορέων που έχουν συγκεντρωθεί στον Σκαραμαγκά

    Αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν πορεία με τα οχήματά τους προς το Σύνταγμα, φέρονται ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, που είναι συγκεντρωμένοι από το πρωί στην περιοχή του Σκαραμαγκά, χωρίς ωστόσο να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

    Συγκεκριμένα, πάνω από 50 βαριά οχήματα είναι παρατεταγμένα από το πρωί στη γέφυρα του Σκαραμαγκά, ενώ αυξημένη, αλλά μέχρι τώρα διακριτική, είναι η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

    Οι βυτιοφορείς, όπως και οι συνάδελφοί τους φορτηγατζήδες, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία διαβούλευση και διάλογο με τους αυτοκινητιστές, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων περιέλαβε στο γνωστό πολυνομοσχέδιο, που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ρύθμιση με την οποία επιτρέπεται η μίσθωση Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης, χωρίς προϋποθέσεις, γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, υπερβαίνει τις κοινοτικές διατάξεις και οδηγεί τον κλάδο σε αδιέξοδα και μαρασμό.

    Στην ουσία, όπως σημειώνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, με τη ρύθμιση εξομοιώνονται τα Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης με τα περίπου ένα εκατομμύριο Ιδιωτικής Χρήσης, τα οποία θα μπορούν να εκτελούν μεταφορικό έργο υπέρ τρίτων. Στη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε χτες αποφασίστηκε να κατέλθει ο κλάδος σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα και μηχανοκίνητη πορεία προς τη Βουλή, η οποία, ωστόσο, είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί και συγκεκριμένα αν το επιτρέψει η αστυνομία.

    [07] Η γερμανική Commerzbank σχεδιάζει να καταργήσει 6.000 θέσεις εργασίες

    Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, η Commerzbank, ενδέχεται να καταργήσει το 10% των θέσεων εργασίας της εντός των προσεχών ετών, που μεταφράζεται αριθμητικά σε 5.000 ως 6.000 υπαλλήλους της, όπως αποκαλύπτει η εβδομαδιαία εφημερίδα Ντι Τσάιτ στο φύλλο της που κυκλοφορεί αύριο.

    Η Commerzbank πρόκειται να ανακοινώσει αύριο το νέο σχέδιο περικοπών μεγάλης έκτασης, στα πλαίσια της δημοσίευσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της.

    Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της τράπεζας δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Ντι Τσάιτ, η Commerzbank προσανατολίζεται στην περικοπή δαπανών ύψους πολλών εκατ. ευρώ έως το 2016 και σε όλους τους τομείς της, ενώ έως σήμερα εκείνο το τμήμα που απειλείτο περισσότερο από τις απολύσεις ήταν ο τομέας της λιανικής τραπεζικής. Η τράπεζα της Φρανκφούρτης δεν πρόκειται πάντως στην αυριανή της παρουσίαση να ανακοινώσει τον επακριβή αριθμό των σκοπούμενων απολύσεων, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων οι οποίες δρομολογούνται με τις εργατικές ενώσεις, προσθέτει στο δημοσίευμά της η Ντι Τσάιτ. Πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία αυτή.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [08] FT: Σε αποφάσεις επί των δανείων προς Ελλάδα αναμένεται να καταλήξει το Eurogroup

    Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) αναμένεται να εγκρίνει την ερχόμενη Δευτέρα τη μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα και στη συνέχεια θα ξεκινήσει μία περίοδος δύο εβδομάδων για την επικύρωση του μέτρου από τα κοινοβούλια επτά χωρών της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Προϋπόθεση για την απόφαση αυτή, προσθέτει το δημοσίευμα, είναι να ψηφισθούν σήμερα από την ελληνική Βουλή τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, όπως και ο προϋπολογισμός του 2013 την Κυριακή. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ελπίζουν ότι οι διαδικασίες των εγκρίσεων θα έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα για να αποδεσμευτεί στις 27 Νοεμβρίου η αναμενόμενη από καιρό στην Ελλάδα δόση των 31,3 δισ. ευρώ, αναφέρουν οι Financial Times.

    Η μείωση του επιτοκίου είναι το πλέον επίμαχο μέρος ενός πακέτου με πολλά μέτρα για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει συζητήσεις σε ορισμένα κοινοβούλια -περιλαμβανομένων αυτών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας- με ελάχιστη διάθεση χορήγησης περισσότερης βοήθειας στην Ελλάδα, συνεχίζει το δημοσίευμα.

    Με βάση τη δανειακή σύμβαση των 174 δισ. ευρώ, τα επιτόκια των δανείων στην Ελλάδα έχουν καθορισθεί στις 150 μονάδες βάσης (1,5 ποσοστιαίες μονάδες) επιπλέον των διατραπεζικών επιτοκίων δανεισμού, ενώ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ αναφέρουν ότι εξετάζουν τη μείωση της προσαύξησης στις 80 μονάδες βάσης (0,8 της ποσοστιαίας μονάδας). Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς της Ελλάδας σημείωσε χθες τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο μηνών και η τιμή του στη δευτερογενή αγορά αντιστοιχούσε στο 32,9% της ονομαστικής τιμής του.

    [09] Η Hypo Bank αποχωρεί από πέντε χώρες της ΝΑ Ευρώπης

    Η αυστριακή Hypo Alpe Adria Bank, στο πλαίσιο των προσπαθειών εξυγίανσης αποφάσισε να αποχωρήσει από πέντε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    Οι τράπεζες της Hypo, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία και την Σερβία τίθενται προς πώληση συμπεριλαμβανομένων και τον εταιρειών λίζινγκ που λειτουργούν στις χώρες αυτές.

    Όπως ανακοινώθηκε, από σήμερα η Hypo Alpe Adria Bank αρχίζει να δέχεται γραπτές προσφορές των ενδιαφερομένων.

    Στο σχετικό ανακοινωθέν της αυστριακής τράπεζας σημειώνεται ότι διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής, μερικής ή ολικής, της διαδικασίας πώλησης ή ακόμη και ακύρωσης.

    Ο συνολικός κύκλος εργασιών των τραπεζών που εκποιούνται ανέρχεται σε 11 δισεκατομμύρια ευρώ και έχουν 1,1 εκατ. πελάτες.

    [10] Η Μόσχα χαιρετίζει την επανεκλογή Ομπάμα

    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απέστειλε σήμερα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζοντας την επανεκλογή του και εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα συμβάλει θετικά στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Το Κρεμλίνο "δέχτηκε πολύ θετικά" την είδηση της νίκης Ομπάμα", πρόσθεσε ο Πεσκόφ σε δηλώσεις του στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    "Ελπίζουμε ότι θετικές πρωτοβουλίες θα αναπτυχθούν και θα τελειοποιηθούν στις διμερείς σχέσεις, όπως και στη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στον κόσμο", πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεχίσει περαιτέρω τη συνεργασία της με την αμερικανική κυβέρνηση, όσο η Ουάσινγκτον επιθυμεί την περαιτέρω συνεργασία.

    [11] Ο πρόεδρος της Κίνας συνεχάρη τον Ομπάμα

    Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο συνεχάρη σήμερα τον Aμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του, χαιρετίζοντας τη "θετική πρόοδο" στις σινοαμερικανικές σχέσεις που σημειώθηκε στη διάρκεια της πρώτης θητείας του Ομπάμα.

    "Με τις προσπάθειες αμφοτέρων των πλευρών, οι σινοαμερικανικές σχέσεις έχουν σημειώσει θετική πρόοδο κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια", αναφέρει ο Χου στο μήνυμά του προς τον Ομπάμα σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. "Εσείς κι εγώ έχουμε κοινές απόψεις για την οικοδόμηση μιας σινοαμερικανικής σύμπραξης συνεργασίας βασισμένης στον αμοιβαίο σεβασμό, το αμοιβαίο όφελος και ένα νέο μοντέλο για τις σχέσεις μεταξύ των υπερδυνάμεων", γράφει ο Χου στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

    Ο πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο συνεχάρη επίσης τον Ομπάμα ενώ ο αντιπρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ συνεχάρη τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 November 2012 - 11:30:31 UTC