Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια
  • [02] Πειθαρχική έρευνα της UEFA για τον αγώνα Ολυμπιακός-Μονπελιέ
  • [03] Α. Γκερέκου: Τα μέτρα αμφισβητούν τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης
  • [04] Χωρίς θέρμανση τα σχολεία στη Φλώρινα
  • [05] Ο Ντράγκι χαιρετίζει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

  • [01] Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που γέννησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες.

    Δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους έχουν κατασκηνώσει μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Bankia στη Μαδρίτη, μια από τις τράπεζες που έχει εκτεθεί περισσότερο στα στεγαστικά δάνεια.

    «Είμαστε εδώ επί δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Φρέντι, 51 ετών. «Και δεν θα φύγουμε μέχρι η Bankia να διαπραγματευτεί μια λύση για το πρόβλημά μας».

    Οι εξώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους αφού μείνουν άνεργοι έχει καταστεί ένα «από τα πιο εμφανή σημάδια της κρίσης», όπως παραδέχθηκε ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    Περίπου 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από το 2008 και σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200.000 ακόμη αναμένεται να έχουν την ίδια μοίρα.

    Επιμέλεια: Ε. Μορώνη

    [02] Πειθαρχική έρευνα της UEFA για τον αγώνα Ολυμπιακός-Μονπελιέ

    Η UEFA άρχισε πειθαρχική έρευνα για όσα έλαβαν χώρα στη διάρκεια του αγώνα της Τρίτης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονπελιέ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

    Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας για το γεγονός ότι οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έχουν πάρει τουλάχιστον πέντε κίτρινες κάρτες σε διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης, καθώς και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους (χρήση λέιζερ και ρίψη αντικειμένων). Επίσης, ο πειραϊκός σύλλογος «εγκαλείται» για παραβάσεις στην οργάνωση του αγώνα και συγκεκριμένα ανεπαρκή έλεγχο στην είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης".

    Από την πλευρά της, η Μονπελιέ «κατηγορείται» για τη συμπεριφορά των οπαδών της, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας του γηπέδου στις εξέδρες. Οι συμπλοκές άρχισαν όταν υποστηρικτές των πρωταθλητών Γαλλίας, οι οποίοι έμπαιναν στο γήπεδο, πέταξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα στις αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν πάρει θέσεις για να χωρίζουν τους οπαδούς των δύο ομάδων. Ακολούθησε παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και οι συμπλοκές κράτησαν 10 λεπτά, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή συλλήψεις.

    [03] Α. Γκερέκου: Τα μέτρα αμφισβητούν τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης

    Η έμπρακτη αμφισβήτηση από την κυβέρνηση των προγραμματικών δεσμεύσεών της, μέσω του πακέτου των μέτρων, αποτέλεσε την αιτία της άρνησης θετικής ψήφου από την Άντζελα Γκερέκου.

    «Η διαμόρφωση και η σύνθεση των μέτρων αμφισβητεί τις ίδιες τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης» για «διαπραγμάτευση που ουδέποτε έγινε», για «δικαιότερη κατανομή βαρών, που ακόμα αναζητείται» και για «εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν την ανάπτυξη και όχι τη διευθέτηση απαιτήσεων», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής Κέρκυρας και σημειώνει ότι αυτές οι δεσμεύσεις αποτελούν την πολιτική της πυξίδα, σε αυτές θα είναι συνεπής και είναι αυτές που την διαφοροποιούν από «την ισοπεδωτική στάση του ΟΧΙ».

    Η κ. Γκερέκου ζητάει από την κυβέρνηση «να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της, να επιδείξει την τόλμη που απαιτείται, ώστε να ανακτήσει την αξιοπιστία της», από το ΠΑΣΟΚ «να αναλάβει πιο αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής», και τονίζει ότι θα στηρίξει κάθε προσπάθειά της κυβέρνησης «που μπορεί να δώσει ελπίδα στους πολίτες».

    [04] Χωρίς θέρμανση τα σχολεία στη Φλώρινα

    Χωρίς θέρμανση κάνουν μάθημα οι μαθητές των σχολείων της Φλώρινας με θερμοκρασίες που διαμορφώνονται από δύο μέχρι οκτώ βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μέχρι στιγμής ο καιρός ήταν ευνοϊκός ωστόσο τα πρώτα χιόνια έπεσαν σήμερα στα γύρω βουνά και αναμένεται κύμα ψύχους σε μια περιοχή που πλήττεται ιδιαίτερα από σφοδρούς χειμώνες. Τα αποθέματα πετρελαίου που υπάρχουν στα σχολεία είναι πολύ μικρά και επαρκούν για λίγες μόνο μέρες ενώ εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης επισημαίνουν ότι αν δεν φτάσουν οι επιχορηγήσεις για την προμήθεια πετρελαίου, θα αναγκαστούν να κλείσουν τα σχολεία.

    [05] Ο Ντράγκι χαιρετίζει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι χαιρέτισε σήμερα την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κρίνοντας ότι συνιστά σημαντική πρόοδο, αλλά διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ είναι απίθανο να βοηθήσει περαιτέρω την Αθήνα γιατί δεν της επιτρέπεται να παράσχει απευθείας βοήθεια.

    "Η ΕΚΤ χαιρετίζει το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα" δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Φρανκφούρτη.

    Στην ερώτηση τι θα μπορούσε να πράξει η ΕΚΤ για την Ελλάδα, απάντησε ότι "η ΕΚΤ γενικά έχει τελειώσει" με τη βοήθεια που θα μπορούσε να παράσχει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 November 2012 - 15:30:29 UTC