Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αγώνα δρόμου το υπουργείο Εργασίας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων
  • [02] Το μνημόνιο θα καταπιεί την κυβέρνηση, λέει ο Δ. Παπαδημούλης
  • [03] Χανιά: Αυτοψία σε ακτές που «χάνονται» από τη διάβρωση
  • [04] «Το λόμπι της δραχμής θα χάσει κι αυτή τη μάχη» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου
  • [05] Γ. Δατσέρης: Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης
  • [06] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων
  • [07] Δημοπρασία εντόκων για την άντληση 3,125 δισ. ευρώ την Τρίτη
  • [08] ΕΕ: Οι πιστωτές δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

  • [01] Σε αγώνα δρόμου το υπουργείο Εργασίας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων

    «Το υπουργείο Εργασίας βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο, καθώς πρέπει να υλοποιηθούν μια σειρά ζητήματα μέσα σε ενάμιση μήνα», δήλωσε μετά τη λήξη της σημερινής ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή στελεχών του γραφείου του πρωθυπουργού, των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και των διοικητών των ασφαλιστικών φορέων.

    «Ουσιαστικά θα πρόκειται για άθλο», τόνισε ο κ. Γ. Βρούτσης που προσέθεσε ότι «πρόκειται για ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες».

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα νομοθετηθούν άμεσα ο νέος τρόπος κατανομής των πολυτεκνικών επιδομάτων και η αναπροσαρμογή των συντάξεων με την εφαρμογή κλιμακωτών μειώσεων, από 5% έως 20%. Τα πολυτεκνικά επιδόματα θα περιλαμβάνουν πλέον το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ενώ η χορήγησή τους θα γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια.

    Μεγάλη σπουδαιότητα αποδίδει το υπουργείο στον εντοπισμό και την εξάλειψη της παραβατικότητας στα ασφαλιστικά ταμεία, με την εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του προγράμματος «Αριάδνη», που καθιστά υποχρεωτική τη δήλωση των οικογενειακών μεταβολών στους συμβολαιογράφους.

    Σημαντικό μέτρο που στοχεύει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αποτελεί και η υποχρεωτική ενσωμάτωση, στο εξής, των κύριων και επικουρικών συντάξεων στις φορολογικές δηλώσεις, με προεκτύπωση στο έντυπο υποβολής της δήλωσης, καθώς σύμφωνα τον κ. Βρούτση έχει εκτιμηθεί ότι η φοροδιαφυγή από την αποφυγή της δήλωσης των συντάξεων υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

    Ακόμη, θα ολοκληρωθεί σύντομα η «ενιαία αρχή πληρωμών των συντάξεων» όπου θα υπάρξει καταγραφή του «προφιλ του συνταξιούχου» και κάθε Αριθμός Μητρώου Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

    Τα στοιχεία θα συλλεγούν από την ΗΔΙΚΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

    [02] Το μνημόνιο θα καταπιεί την κυβέρνηση, λέει ο Δ. Παπαδημούλης

    «Το Μνημόνιο 1, 2 και 3 έχει ήδη καταπιεί δύο κυβερνήσεις και, ως Κρόνος που τρώει τα παιδιά του, θα καταπιεί και την κυβέρνηση Σαμαρά», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒήμαFM.

    Ο κ. Παπαδημούλης προσέθεσε μάλιστα τα εξής: «Το εντυπωσιακό είναι ότι λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση τα έδωσε όλα στην τρόικα, ήρθε το χαστούκι της αναβολής της δόσης και της επιμήκυνσης, διά στόματος Σόιμπλε. Γιατί κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό και τη Βουλή, ότι πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστεί με κατεπείγουσες διαδικασίες το πακέτο, γιατί αλλιώς δεν θα πάρουμε τη δόση τη Δευτέρα;».

    Ο κ. Παπαδημούλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Οι πολίτες, κατά την εκτίμησή μας, ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να οικοδομήσει τη νέα σύγχρονη, ενωτική παράταξη της Αριστεράς, με όρους αξιοπιστίας, αλλά με πολύ αυστηρά κριτήρια στο ποιοι μπαίνουν στο ιερό. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη για την ανασυγκρότησή της, αλλά με υλικά γνήσια, αξιόπιστα, με όρους κοινωνίας».

    [03] Χανιά: Αυτοψία σε ακτές που «χάνονται» από τη διάβρωση

    Αυτοψία στις ακτές που χάνονται θα πραγματοποιήσει το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως αποφασίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια κλειστής υπηρεσιακής σύσκεψης.

    Αφορμή για την πραγματοποίηση της σύσκεψης στάθηκαν οι ζημιές που προκλήθηκαν για μια ακόμα φορά στην παραλιακή ζώνη του Κολυμβαρίου από την έντονη κακοκαιρία της Πέμπτης. Η θάλασσα έφθασε μέχρι την ακτή, παρασύροντας τοιχίο από αυλή κατοικίας, ενώ στον «αέρα» βρίσκονται πολλά οικήματα -κυρίως επιχειρήσεις- καθώς και τμήμα του δρόμου, λόγω εκτεταμένης διάβρωσης. Μάλιστα, η διάβρωση έχει φθάσει μέχρι και την παραλία του Ταυρωνίτη όπου έχει χαθεί μεγάλο κομμάτι της παραλίας και έχει παρασυρθεί μέρος του παραλιακού δρόμου.

    [04] «Το λόμπι της δραχμής θα χάσει κι αυτή τη μάχη» δήλωσε ο Σ. Κεδίκογλου

    «Τους πληροφορούμε ότι η δόση θα εκταμιευθεί» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

    Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με ύβρεις και επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού δείχνει την κρυφή του επιθυμία να μην πάρει η Ελλάδα τη δόση.

    «Η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει και η Ευρώπη, από την πλευρά της, θα κάνει κι εκείνη αυτό που πρέπει. Το λόμπι της δραχμής- μέσα και έξω από την Ελλάδα- δίνει ακόμα μάχες οπισθοφυλακών. Αλλά θα χάσει κι αυτή τη μάχη», προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [05] Γ. Δατσέρης: Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης

    «Υπήρξε στη μεταπολίτευση μία περίοδος γενικευμένης φούσκας στη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν μια φούσκα της μεταπολίτευσης», δήλωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δατσέρης, στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

    «Από αυτούς που ήταν συστημικά στοιχεία της μεταπολίτευσης, υπουργοί με μεγάλη ισχύ, γνωρίζετε εσείς ανά δύο μεταξύ τους να συμφωνούν; Γιατί εγώ δεν γνωρίζω, που παρακολουθώ και είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Δεν μπορώ να διακρίνω από τους οκτώ-δέκα, οι οποίοι επικοινωνιακά δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, ανά δύο να μπορούν να συμφωνήσουν. 'Αλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη!», προσέθεσε ο κ. Δατσέρης επικρίνοντας τα στελέχη που διαφωνούν.

    Σε ό,τι αφορά την επιστολή Λοβέρδου είπε ότι «θεσμικά τού απάντησε ο αρμόδιος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν έγινε τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Τα σχόλια περί ειρωνείας δεν είναι στην πρόθεση κανενός στο ΠΑΣΟΚ και ιδιαιτέρως δεν είναι στην ευπρέπεια του κ. Μανιάτη».

    [06] Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία σχετικά με τις καταθέσεις Ελλήνων

    «Οι διαπραγματεύσεις με την Ελβετία, για την επίτευξη συμφωνίας, που θα αφορά τις καταθέσεις Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, συνεχίζονται». Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη ανακοίνωση της ελβετικής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόθεση της Ελλάδας είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις, στα υπό συζήτηση ζητήματα, με γοργούς ρυθμούς, έτσι ώστε να υπάρξει τελικό κείμενο συμφωνίας με βάση τα αντίστοιχα κείμενα που έχουν υπογράψει άλλα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα την προστασία του εθνικού συμφέροντος.

    [07] Δημοπρασία εντόκων για την άντληση 3,125 δισ. ευρώ την Τρίτη

    Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου, συνολικού ποσού 3,125 δισ. ευρώ, θα προχωρήσει την Τρίτη (13/11), το υπουργείο Οικονομικών, για την κάλυψη λήξεων εντόκων γραμματίων.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η δημοπρασία αφορά έντοκα γραμμάτια τεσσάρων εβδομάδων, ποσού 2,125 δισ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας, ύψους 1 δισ. ευρώ.

    Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με αφορολόγητη απόδοση, υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους.

    [08] ΕΕ: Οι πιστωτές δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει

    Οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα αφήσουν τη χώρα να χρεοκοπήσει και συζητούν να της δώσουν δύο χρόνια περισσότερα για να βάλει τα οικονομικά της σε τάξη, δήλωσε σήμερα ένας ευρωπαίος αξιωματούχος.

    «Δεν θα υπάρξει τυχαία ή προμελετημένη χρεοκοπία της Ελλάδας», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το Γαλλικό Πρακτορείο, έστω κι αν δεν υπάρξει η απόφαση που αναμένεται τη Δευτέρα κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες.

    «Είμαι σίγουρος πως όλοι θα λάβουν υπόψη το χρονοδιάγραμμα» και τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, για τον οποίο ένας δεύτερος κύκλος διαπραγματεύσεων μπορεί να είναι απαραίτητος πριν από οποιαδήποτε απόφαση για την αποδέσμευση μιας δόσης βοήθειας που είναι ζωτικής σημασίας για την Αθήνα.

    Επιμέλεια: Γ. Αγγελόπουλος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 9 November 2012 - 13:30:28 UTC