Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποφασισμένος σήμερα στο Eurogroup ο Ι. Στουρνάρας
  • [02] Εντείνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ
  • [03] Νικήτρια η Τέιλορ Σουίφτ στα βραβεία του MTV
  • [04] Απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους
  • [05] Για φοροδιαφυγή ελέγχονται Starbucks, Google και Amazon
  • [06] Το Ισραήλ "σφυροκοπά" τη Λωρίδα της Γάζας
  • [07] Ξεκινά σήμερα η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
  • [08] Μέρκελ: "Η Λισσαβόνα δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια"
  • [09] Η Τζιλ Κέλεϊ η δεύτερη γυναίκα που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Πετρέους
  • [10] Ομογενής γιατρός κατηγορείται για το θάνατο 28χρονης από λιποαναρρόφηση
  • [11] Συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας κατά 0,9% το τρίτο τρίμηνο του 2012
  • [12] Διεθνές πρωτόκολλο για πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων επικυρώθηκε από τον ΠΟΥ
  • [13] Δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τη Γουατεμάλα

  • [01] Αποφασισμένος σήμερα στο Eurogroup ο Ι. Στουρνάρας

    Αποφασισμένος ταξιδεύει σήμερα για το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών μετά και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, χθες, στο ελληνικό κοινοβούλιο.

    Η κυβέρνηση αναμένει μια δήλωση στήριξηςστο ελληνικό πρόγραμμα,ενώ ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στηΒουλή, είπε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο και ότι σύντομα η χώρα θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

    Χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεσήμανε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι στο Eurogroup δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα, ενώ απέδωσε τη σημερινή κατάσταση σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της δόσης του δανείου, αλλά και την πίεση χρόνου που αντιμετωπίζει η Αθήνα σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις της στην καθυστέρηση ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων, τα οποία έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση ήδη από το τέλος Ιουνίου.

    [02] Εντείνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Με αναστολή της λειτουργίας των Γραφείων Προσωπικού στους δήμους ξεκινά από σήμερα κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να μην αποσταλούν καταστάσεις και στοιχεία που αφορούν τη σύνθεση του προσωπικού. Στόχος να μην επιτευχθεί η υπαγωγή σε διαθεσιμότητα-μετάθεση ή απόλυση υπαλλήλων, από φέτος και μέχρι το 2016.

    Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζει, με παρεμβάσεις των συλλόγων της σε όλους τους δήμους, να οργανωθεί η μη αποστολή οποιουδήποτε στοιχείου στο υπουργείο. Στόχο που συμμερίζονται και οι δήμαρχοι, όπως διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Όμως κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, επίσης, ειπώθηκε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχει καταρτίσει καταλόγους των εργαζομένων στο Δημόσιο.

    Συγχρόνως, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματισθεί γι' αυτή την εβδομάδα. Αύριο θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου.

    Την Τετάρτη, θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Καλυθμώνος.

    Την Πέμπτη, θα συμμετάσχει στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 11, των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης και στη συγκέντρωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η 3η ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων.

    [03] Νικήτρια η Τέιλορ Σουίφτ στα βραβεία του MTV

    Η 22χρονη τραγουδίστρια της ποπ Τέιλορ Σουίφτ, κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία καλλιτέχνιδα στα MTV Europe Music Awards, που έγιναν την Κυριακή το βράδυ στη Φρανκφούρτη.

    «Αυτό είναι το πρώτο μου EMA (Europe Music Awards), είμαι τόσο ενθουσιασμένη», είπε η νεαρή τραγουδίστρια, ευχαριστώντας τους φίλους της που ψήφισαν υπέρ της.

    Η 26χρονη καναδή Κάρλι Ράε Γιέπσεν κέρδισε, το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς με το hit «Call Me Maybe».

    Ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο έφηβος τραγουδιστής ίνδαλμα που προσπαθεί να παρουσιάσει ένα πιο ώριμο καλλιτεχνικό ύφος, πήρε για τρίτη συνεχή χρονιά, το βραβείο του καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη, παρότι δεν παραβρέθηκε στην μουσική εκδήλωση της Φρανκφούρτης.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το τηλεοπτικό μουσικό κανάλι MTV με κεντρική παρουσιάστρια τη Χάιντι Κλουμ.

    [04] Απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους

    Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από σήμερα έως και την Παρασκευή, με ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

    Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί και πάλι η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος

    [05] Για φοροδιαφυγή ελέγχονται Starbucks, Google και Amazon

    Σε επιτροπή του κοινοβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας θα εξεταστούν στελέχη των τριών πολυεθνικών εταιρειών, Starbucks, Google και Amazon, σχετικά με κατηγορίες ότι έχουν καταβάλει πολύ λίγους φόρους, σε σχέση με τα κέρδη από τις πωλήσεις που έχουν εντός της Μεγάλης Βρετανίας.

    Η Επιτροπή Δημοσίων Λογαριασμών (PAC), η οποία είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση των δημόσιων οικονομικών υποθέσεων, κάλεσε τις εταιρείες να δώσουν στοιχεία, καθώς αυξάνεται η ανησυχία σχετικά με εκτεταμένη φοροδιαφυγή από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.

    Στην επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου έχουν κληθεί να δώσουν στοιχεία ο οικονομικός διευθυντής της Starbucks, όπως επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Google UK, και ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής της Amazon, σημείωσε εκπρόσωπος της PAC.

    Η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία την τελευταία εβδομάδα ανακοίνωσαν σχέδιο που θα προωθήσουν στην ομάδα G-20 ώστε οι μεγάλες εταιρείες να πληρώνουν «δίκαιο μερίδιο» στους φόρους και να μην εκμεταλλεύονται νομικά «παραθυράκια», για να αποφύγουν την υψηλή φορολόγηση.

    Σχετική έκθεση του Ρόιτερς τον περασμένο μήνα ανέφερε, ότι η εταιρεία Starbucks, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στον κόσμο, κατέβαλε μόνο 8,6 εκατομμύρια λίρες συνολική φορολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 13 ετών, ενώ έχει συνολικές πωλήσεις 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών.

    Η Google είχε κέρδη 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, αλλά ταυτόχρονα είχε φορολογική επιβάρυνση, μόλις 4,2 εκατομμυρίων λιρών το 2011.

    [06] Το Ισραήλ "σφυροκοπά" τη Λωρίδα της Γάζας

    Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, αρκετές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σε απάντηση για τις εκτοξεύσεις ρουκετών από παλαιστινίους κατά του ισραηλινού εδάφους, ανάφερε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

    Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο μια σήραγγα λαθρεμπορίου και μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων στη βόρεια Γάζα, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, αναφέροντας ότι οι στόχοι αυτοί «χτυπήθηκαν».

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι είναι «έτοιμο να κλιμακώσει τις ενέργειες του» μετά τις συγκρούσεις στα σύνορα με τη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν έξι παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες.

    Οι συγκρούσεις συνοδεύτηκαν, από την εκτόξευση μεγάλου αριθμού παλαιστινιακών ρουκετών, το βράδυ του Σαββάτου, προς το ισραηλινό έδαφος.

    [07] Ξεκινά σήμερα η απογραφή των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

    Αρχίζει από σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 31/ 12 η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (OAEE).

    Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.

    Απαραίτητα δικαιολογητικά για την απογραφή είναι:Η αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ, προκειμένου για αλλοδαπούς, ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012, το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ), και οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

    Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

    Επίσης, το αργότερο έως τις 19 Νοεμβρίου, θα πρέπει οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, που δεν έχουν προσκομίσει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού για τη συμπλήρωσή τους.

    [08] Μέρκελ: "Η Λισσαβόνα δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια"

    Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Πορτογαλία έχει εκπληρώσει πλήρως όλους τους στόχους, που καθορίζονται στο πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της, ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας, ότι η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, δεν χρειάζεται νέα οικονομική βοήθεια.

    «Η Πορτογαλία τήρησε πολύ καλά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», είπε η Μέρκελ στην πορτογαλική ραδιοτηλεόραση RTP, μια ημέρα πριν το ταξίδι της στη Λισαβόνα.

    Όταν ρωτήθηκε αν η Πορτογαλία χρειάζεται ένα νέο πακέτο διάσωσης, όπως υποστηρίζουν μερικοί οικονομολόγοι, η Μέρκελ δήλωσε: «Δεν έχω αυτή την άποψη».

    Η Μέρκελ είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις της Πορτογαλίας θα πάρουν χρόνο, αλλά στο τέλος της διαδικασίας θα φανούν τα οφέλη, επισημαίνοντας ως παράδειγμα τις μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν από τη Γερμανία και που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μεταφραστούν σε οικονομικά οφέλη.

    Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Πορτογαλίας του πρωθυπουργού, Πέδρο Πάσος Κοέλιο ελπίζει κατά την επίσκεψη της Μέρκελ να ανανεώσει την υποστήριξή της από τον μεγαλύτερο πιστωτή της Ευρώπης.

    [09] Η Τζιλ Κέλεϊ η δεύτερη γυναίκα που εμπλέκεται στο σκάνδαλο Πετρέους

    Η γυναίκα που κατέφυγε στο FBI και διαμαρτυρήθηκε για απειλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα που ελάμβανε με αποτέλεσμα έρθει στο φως εξωσυζυγική σχέση του διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους είναι η 37χρονη Τζιλ Κέλεϊ, φίλη του απόστρατου στρατηγού και της οικογένειάς του.

    Η Κέλεϊ παρέδωσε τα μηνύματα τον περασμένο Μάιο στο FBI και μετά από έρευνες αποκαλύφθηκε πως αποστολέας του ήταν η βιογράφος του Πετρέους Πόλα Μπρόντγουελ, σύμφωνα με αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

    Από την έρευνα ήρθαν στο φως προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα και η ερωτική σχέση ανάμεσα στον Πετρέους και την Μπρόντγουελ, γεγονός που οδήγησε την Παρασκευή τον διευθυντή της CIA σε παραίτηση.

    Ta emails που εστάλησαν στην Κέλεϊ, την κατηγορούσαν ότι προσπαθεί να συνάψει ερωτικές σχέσεις με τον Πετρέους, γράφει η εφημερίδα The Washington Post.

    Η 37χρονη, κάτοικος της Τάμπα στη Φλόριντα, με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως η ίδια και η οικογένειά της είναι φίλοι με τον Πετρέους και τη σύζυγό του για περισσότερα από πέντε χρόνια.

    "Σεβόμαστε τον ίδιο και την οικογένειά του και επιθυμούμε το ίδιο για εμάς και τα τρία παιδιά μας", τονίζει στην ανακοίνωσή της η Κέλεϊ, η οποία δεν αναφέρει την εμπλοκή της στις έρευνες.

    Η σχέση του Πετρέους με την Κέλεϊ ήταν πλατωνική, τονίζουν φίλοι της. "Είναι σαφές πως δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο από μια φιλία", είπε ένας από τους φίλους της στο ABC News.

    Ο 60χρονος Πετρέους παραδέχτηκε τη σχέση του με την 40χρονη Μπρόντγουελ στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και παραιτήθηκε.

    [10] Ομογενής γιατρός κατηγορείται για το θάνατο 28χρονης από λιποαναρρόφηση

    Ο θάνατος 28χρονης στην Αδελαΐδα που προκλήθηκε από μία σπάνιας μορφής γάγγραινα, μετά τη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί λίπος από το στομάχι και τους μηρούς, φαίνεται να βαραίνει τον ομογενή αισθητικό-χειρούργο, Τζορτζ Κέρι.

    Η Λόρεν Μισέλ Έντγκαρ πέθανε πέντε μέρες μετά την επέμβαση η οποία έγινε στην Αδελαΐδα το 2008. Μετά από έρευνες, ο ιατροδικαστής, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μικρόβιο που προκάλεσε τη θανατηφόρο ασθένεια παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης και οφείλεται στο γεγονός ότι τα χειρουργικά εργαλεία δεν ήταν επαρκώς αποστειρωμένα.

    «Η έρευνα έδειξε ότι η γάγγραινα είναι μία σπάνια ασθένεια, η οποία, εντούτοις, έχει παρατηρηθεί σε περιπτώσεις λιποαναρρόφησης. Μόλις το μικρόβιο εισέλθει στον οργανισμό, τα επακόλουθα είναι ταχύρρυθμα και επώδυνα. Γι' αυτό, απαιτείται σχολαστική αποστείρωση των εργαλείων, του δέρματος του ατόμου στο οποίο γίνεται η επέμβαση και γενικά του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται. Σε περίπτωση μόλυνσης, είναι απολύτως κρίσιμο, να ληφθούν μέτρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το γεγονός ότι η ασθενής υπέφερε από αβάσταχτους πόνους και ζητούσε επίμονα να της αφαιρεθεί ο κορσές και να της δοθούν δυνατά αναλγητικά, έπρεπε να θορυβήσει τον γιατρό, Κέρι, και να δώσει εντολή να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Αντ' αυτού, της έδωσε αναλγητικά».

    [11] Συρρίκνωση της ιαπωνικής οικονομίας κατά 0,9% το τρίτο τρίμηνο του 2012

    Κατά 0,9% μειώθηκε το ιαπωνικό Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν το τρίτο τρίμηνο του 2012 (Ιούλιος - Σεπτέμβριος) σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τόκιο τη Δευτέρα. Σε ετήσια βάση η συρρίκνωση του ιαπωνικού ΑΕΠ, μεταφράζεται σε ποσοστό της τάξης του 3,5%.

    Αιτία της αρνητικής οικονομικής εξέλιξης η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς και η αυξανόμενη διπλωματική ένταση με την Κίνα.

    Αυτή είναι η πρώτη μείωση του ιαπωνικού ΑΕΠ εδώ και εννέα μήνες, και οφείλεται στη μείωση των παραγγελιών από την Ευρώπη, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την ευρωζώνη, αλλά και λόγω της έντασης στις σχέσεις της Ιαπωνίας με την Κίνα, η οποία επηρεάζει το διμερές εμπόριο.

    Η αρνητική εικόνα που ακολουθεί την αύξηση της τάξεως του 0,7% στο προηγούμενο τρίμηνο, είναι λίγο διαφορετική από την πρόβλεψη των οικονομολόγων που ανέμεναν ετήσια συρρίκνωση 3,6%.

    [12] Διεθνές πρωτόκολλο για πάταξη του λαθρεμπορίου τσιγάρων επικυρώθηκε από τον ΠΟΥ

    Περισσότερες από 170 χώρες κατάληξαν στη Σεούλ σε συμφωνία για το διεθνές πρωτόκολλο της αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού.

    Η συμφωνίαέχει στόχο την εναρμόνιση των μεθόδων αντιμετώπισης και πάταξης του λαθρεμπορίου τσιγάρων που αντιπροσωπεύει το 11% της παγκόσμιας αγοράς και στοιχίζει στις χώρες αυτές 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφυγόντες φόρους.

    "Πρόκειται για μια συνθήκη που θα αλλάξει τα δεδομένα", τόνισε η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάργκαρετ Τσαν από την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας όπου πραγματοποιήθηκε η υπουργική διάσκεψη των 176 κρατών-μελών της Συνθήκης-Πλαισίου του ΠΟΥ κατά του καπνίσματος.

    Το πρωτόκολλο προβλέπει την εφαρμογή ενός παγκόσμιου δικτύου παρακολούθησης και εντοπισμού των προϊόντων καπνού, μέσω της επικόλλησης ειδικής ετικέτας.

    Είναι χαρακτηριστικό πως το 2011 στην Ευρώπη κυκλοφόρησαν 65,3 εκατομμύρια παράνομα τσιγάρα, δηλαδή το 10,4% της συνολικής κατανάλωσης.

    Επιμέλεια: Μ. Φαράκου

    [13] Δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση έπληξε τη Γουατεμάλα

    Δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση σε λιγότερο από μία εβδομάδα, έπληξε τη Γουατεμάλα στην ακτή του Ειρηνικού, τραυματίζοντας τουλάχιστον ένα άτομο, χωρίς όμως να υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές.

    Το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 6,2 βαθμών, εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Τσαμπερίκο, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Το εστιακό βάθος ήταν στα 30 χιλιόμετρα.

    «Αισθανθήκαμε πολύ έντονα το σεισμό», δήλωσε, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στο Σαν Μάρκος, μια ορεινή περιοχή που συνορεύει με την επαρχία Τσιάπας του Μεξικού, Η περιοχή αυτή υπέστη σοβαρές ζημιές από τον σεισμό 7,5 βαθμών, της περασμένης Τετάρτης.

    Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στο Σαν Μάρκος με ελαφρά τραύματα. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην επαρχία Τσιάπας, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές.

    Ο σεισμός της Τετάρτης στη Γουατεμάλα, που ήταν ο πιο ισχυρός που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες, είχε τραγικό απολογισμό 52 νεκρούς και περισσότερα από 8.000 κατεστραμμένα σπίτια.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2012 - 7:30:32 UTC