Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από σήμερα σε διαθεσιμότητα οι εκτός ΑΣΕΠ υπάλληλοι του Δημοσίου
  • [02] Συνολική λύση ζήτησε σε συνέντευξη στο CNN ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Άντλησε 4,0625 δισ. ευρώ το Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων
  • [04] Εξακολουθεί να στηρίζει Φερέιρα ο Αλαφούζος
  • [05] «Κακό μαθητή» του πελατειακού συστήματος, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Μαργαρίτης
  • [06] Νέα εξοντωτικά μέτρα για τον λαό θα είναι το αποτέλεσμα ενός νέου «κουρέματος»
  • [07] Τριήμερη απεργία από σήμερα των εργαζομένων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό "Δήμητρα"
  • [08] Σόιμπλε: Η χρονική παράταση δεν σημαίνει απαραιτήτως περισσότερα χρήματα
  • [09] Η Ελλάδα συμμετέχει "με θετικό πνεύμα" στη συζήτηση για φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • [10] Αυστηρή δίαιτα έκανε η Αν Χάθαγουεϊ για τους «Άθλιους»

  • [01] Από σήμερα σε διαθεσιμότητα οι εκτός ΑΣΕΠ υπάλληλοι του Δημοσίου

    Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», και στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, που αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

    Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου: «Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

    Διαβάστε όλη την εγκύκλιο στη συνδρομητική σελίδα του ΑΜΠΕ.

    [02] Συνολική λύση ζήτησε σε συνέντευξη στο CNN ο Αλ. Τσίπρας

    Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μνημόνιο έχει αποτύχει, ανέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο CNN και επανέλαβε την πρότασή του για πραγματοποίηση διεθνούς διάσκεψης για το χρέος όλων των χωρών του ευρωπαϊκού νότου, που έχουν αντίστοιχα προβλήματα με την Ελλάδα.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, εδώ και δυόμισι χρόνια, δεν έχει πετύχει κανέναν από τους στόχους του- αντίθετα, έχει φέρει την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν αποφάσισαν κάτι ουσιαστικό, γιατί το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο.

    [03] Άντλησε 4,0625 δισ. ευρώ το Δημόσιο μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων

    Το ποσό των 4,0625 δισ. ευρώ άντλησε συνολικά σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο από τις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων διάρκειας ενός και τριών μηνών που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Συγκεκριμένα, άντλησε 2,7625 δισ. ευρώ από τα έντοκα διάρκειας ενός μήνα (με επιτόκιο 3,95%) και 1,3 δισ. ευρώ από τα τρίμηνα έντοκα (με επιτόκιο 4,2% από 4,24% στην προηγούμενη δημοπρασία).

    Όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), σε ότι αφορά στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 4 εβδομάδων, πέραν του δημοπρατούμενου ποσού ύψους 2,125 δισεκατομμυρίων ευρώ έγιναν δεκτές και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους ύψους 637,5 εκατομμυρίων Ευρώ ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,95%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,765 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

    Σε ό,τι αφορά στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,20% έναντι 4,24% της αντίστοιχης προηγούμενης δημοπρασίας στις 16 Οκτωβρίου 2012. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,660 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,66 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

    [04] Εξακολουθεί να στηρίζει Φερέιρα ο Αλαφούζος

    Τη στήριξή του στον Ζεσουάλδο Φερέιρα επανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που τον έφερναν έτοιμο να αντικαταστήσει τον Πορτογάλο τεχνικό, μετά τη νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού και τη «λευκή» ισοπαλία με την Κέρκυρα.

    «Συνεχίζουμε με τον κ. Φερέιρα. Σκέφτηκα κάποια πράγματα και κατέληξα σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM", επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα παραμείνει ως το τέλος της χρονιάς στον πάγκο του "τριφυλλιού".

    [05] «Κακό μαθητή» του πελατειακού συστήματος, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ. Μαργαρίτης

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κακός μαθητής του πελατειακού συστήματος, που οικοδόμησαν οι προκάτοχοί του στα πράγματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από αυτή την άποψη του κάνω κριτική? Στηρίζουμε μια κυβέρνηση, διότι θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ?» δήλωσε, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Μαργαρίτης.

    Εκτίμησε ότι πρέπει να ενταθεί η διαπραγμάτευση από πλευράς κυβέρνησης, ενώ για τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που διαφοροποιήθηκαν είπε: «Η ΔΗΜΑΡ σέβεται, σε κάθε περίπτωση την προσωπική συνείδηση του βουλευτή, αλλά και ο βουλευτής πρέπει να σέβεται και να μην περιφρονεί τη συλλογική συνείδηση του κόμματος».

    [06] Νέα εξοντωτικά μέτρα για τον λαό θα είναι το αποτέλεσμα ενός νέου «κουρέματος»

    «Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να εγκλωβιστούν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Είτε επικρατήσει η Γερμανία, είτε το ΔΝΤ- Ιταλία- Ισπανία, για το πώς θα γίνει το νέο κούρεμα, το αποτέλεσμα για τον λαό θα είναι νέα εξοντωτικά μέτρα» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του.

    «Η λύση- ανάπτυξη για το λαό απαιτεί αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερή διαγραφή του χρέους» αναφέρει το ΚΚΕ.

    [07] Τριήμερη απεργία από σήμερα των εργαζομένων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό "Δήμητρα"

    Σε τριήμερη απεργία, από σήμερα έως και την Πέμπτη, κατέρχονται οι εργαζόμενοι στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», ενώ, παράλληλα θα προχωρήσουν σε κατάληψη τεσσάρων κεντρικών υπηρεσιών του φορέα, στο κέντρο της Αθήνας, (Αχαρνών και Πατησίων), το Μαρούσι και τη Θεσσαλονίκη.

    Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Αθ. Κοτζαμπασάκης, μεταξύ των βασικών αιτημάτων είναι η διασφάλιση του συνόλου των δραστηριοτήτων του Οργανισμού και των θέσεων εργασίας.

    Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Στο μεταξύ, για τις μορφές αντίδρασης στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης πρόκειται να συζητήσει αύριο ο σύλλογος των εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης.

    Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νίκος Κακαβάς, μεταξύ άλλων, εξέφρασε φόβους για πιθανή εκχώρηση τμήματος του έργου του υπουργείου σε ιδιώτες.

    [08] Σόιμπλε: Η χρονική παράταση δεν σημαίνει απαραιτήτως περισσότερα χρήματα

    «Η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, αυτό είναι αναμφισβήτητο και το έχουμε αναγνωρίσει. Είναι επίσης σημαντικό να ενθαρρύνουμε τους υπεύθυνους στην Ελλάδα και να πούμε στον λαό ότι οι προσπάθειες δεν είναι μάταιες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημείωσε ότι η επιμήκυνση των δύο ετών δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερα χρήματα.

    Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν ελήφθησαν αποφάσεις, διότι «μια σειρά σημαντικών θεμάτων παραμένουν αναπάντητα», ενώ έκανε λόγο για ενδεχόμενη σχετική συνεδρίαση στη γερμανική Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

    Τόνισε δε ότι τα εναπομείναντα ζητήματα θα τύχουν επεξεργασίας και εξέφρασε την ελπίδα την επόμενη εβδομάδα «να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, «ώστε να μπορέσει να δώσει τη συγκατάθεσή του» πριν από τη, επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup. Όπως είπε, «γι' αυτό ήταν απολύτως σαφές ότι χθες δεν μπορούσε να ληφθεί καμία απόφαση».

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Νοτιοδυτική Ραδιοφωνία της Γερμανίας (SWR), ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δεν αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες -όπως είπε- πρέπει να εφαρμοστούν αμέσως και έκανε λόγο για «συνδυασμό μέτρων» που θα καλύψουν την ανάγκη χρηματοδότησης.

    Ερωτώμενος, πάντως, σχετικά με το κόστος της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, ο Γερμανός πολιτικός τονίζει ότι «δεν κοστίζει απαραίτητα περισσότερα χρήματα, αλλά αυξάνει μόνο την ανάγκη χρηματοδότησης στον χρονικό άξονα» και προσέθεσε ότι «γι' αυτό πρέπει να εξευρεθούν λύσεις και αυτό ακριβώς είναι αυτό το οποίο επεξεργαζόμαστε».

    [09] Η Ελλάδα συμμετέχει "με θετικό πνεύμα" στη συζήτηση για φόρο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές

    «Η Ελλάδα συμμετέχει με θετικό πνεύμα στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (ΦΧΣ-FTT) και έχει επισημάνει ότι πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω εργασίες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες» ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση- πρόταση 23 βουλευτών της ΝΔ, η οποία είχε κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου και καλούσε το υπουργείο να επιβάλει φορολογία 1% επί των συναλλαγών του ΧΑΑ, με στόχο να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.

    Η απάντηση έφθασε στη Βουλή στις 9 Νοεμβρίου και, όπως αναφέρεται σε αυτή, το θέμα έχει τεθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξετάζεται. Ειδικότερα, οι βουλευτές ενημερώνονται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλει πρόταση οδηγίας για κοινό σύστημα φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

    Πάντως, ο υφυπουργός σπεύδει να υπενθυμίσει ότι στη χώρα μας ήδη επιβάλλεται φόρος στις πωλήσεις μετοχών εισηγμένων στο ΧΑΑ για συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε αυτό, με συντελεστή δύο τοις χιλίοις.

    [10] Αυστηρή δίαιτα έκανε η Αν Χάθαγουεϊ για τους «Άθλιους»

    Η ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ έκανε δίαιτα βασισμένη σε μπισκότα βρώμης με στόχο να χάσει 11 κιλά για την ανάγκες του ρόλου της ως Τιτίκα στην κινηματογραφική μεταφορά των "Αθλίων".

    «Έπρεπε να (την) κάνω με μανία?η ιδέα ήταν να δείχνω ετοιμοθάνατη», δήλωσε η ηθοποιός στο περιοδικό Vogue για το ρόλο της στην κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου του Βίκτορος Ουγκό.

    Η 30χρονη δήλωσε στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού ότι αρχικά έχασε πέντε κιλά, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα, και στη συνέχεια άλλα επτά τρώγοντας κάθε μέρα μόνο δύο λεπτά μπισκότα βρώμης.

    «Ανακαλώντας την όλη εμπειρία?και δεν το κρίνω με κανένα τρόπο?ήταν στα σίγουρα ολίγον παρανοϊκό. Ήταν σίγουρα εκτός πραγματικότητας, αλλά νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η Τιτίκα».

    Η ταινία-μιούζικαλ «Οι Άθλιοι», την οποία σκηνοθετεί ο Τομ Χούπερ, είναι προγραμματισμένο να βγει στις αίθουσες στις 25 Δεκεμβρίου στις ΗΠΑ και θεωρείται ένα από τα φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 November 2012 - 13:30:40 UTC