Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σόιμπλε: Λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Τρίτης
  • [02] Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την διετή αναστολή των εξώσεων
  • [03] Σε δίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας
  • [04] Θα επανεξεταστεί το θέμα της μείωσης των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων
  • [05] "Παραγραφή μέρους του ελληνικού χρέους"
  • [06] Συνελήφθη για ναρκωτικά η κόρη του Μπον Τζόβι

  • [01] Σόιμπλε: Λύση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Τρίτης

    Σε συμφωνία για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στην Ελλάδα θα καταλήξει το επόμενο Eurogroup, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο της "Sueddeutsche Zeitung".

    Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας δεν περιλαμβάνει κάποια σχετική πρόταση.

    «Αυτό είναι η ουσιαστική αποστολή μας και πρέπει να την ολοκληρώσουμε μέχρι την Τρίτη. Θα ξεπεράσουμε την ευρωπαϊκή κρίση, αλλά αυτό θα είναι μια προοδευτική διαδικασία. Χρειαζόμαστε μια λύση για την Ελλάδα, η οποία να διαρκεί για κάποιο διάστημα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός και προσέθεσε ότι «οι ανισορροπίες στην Ευρωζώνη γίνονται διαρκώς μικρότερες και θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Ευρωζώνη προτίθεται να χαρίσει, όχι να δανείσει χρήματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα

    [02] Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την διετή αναστολή των εξώσεων

    Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως ενέκρινε ένα διάταγμα που προβλέπει τη διετή αναστολή των εξώσεων στους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες, ένα μέτρο που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα την δημόσια δυσαρέσκεια που έχει προξενήσει η διόγκωση του φαινομένου, το οποίο συνδέεται με την βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα.

    Για «ανθρωπιστικούς λόγους», οι εξώσεις σταματούν για δύο χρόνια «για τις πλέον ευπαθείς ομάδες» του πληθυσμού, στις οποίες περιλαμβάνονται οι πολύτεκνες οικογένειες, οι ΑΜΕΑ και οι μακροχρόνια άνεργοι, που δεν δύνανται πλέοννα εξυπηρετούν τις δανειακές υποχρεώσεις τους, δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία.

    Μεταξύ των άλλων δικαιούχων, ο υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος περιέλαβε «τις μονογονεϊκές οικογένειες με δύο παιδιά, τα μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, ή τα θύματα οικιακής βίας».

    «Πρόκειται για έκτακτα μέτρα σε δύσκολες καταστάσεις που συνδέονται με την κρίση», υπογράμμισε ο ντε Γκίντος.

    Παράλληλα, το μέτρο της αναστολής των εξώσεων θα περιλάβει και τους χαμηλόμισθους --όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 19.200 ευρώ, υπογράμμισε η Σάενθ ντε Σανταμαρία.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [03] Σε δίωρες στάσεις εργασίας προχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας

    Σε δίωρες στάσεις εργασίας από τις 9 πμ έως τις 11 πμ κατέρχονται οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας στο τριήμερο 20- 22 Νοεμβρίου 2012, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας.

    Οι δικαστικοί υπάλληλοι της πρωτεύουσας σε ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι «το νέο μνημόνιο αποτελεί μια νέα, ακόμη πιο βάρβαρη, επίθεση εναντίον των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, που οδηγεί όλους μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση». Επίσης, επισημαίνουν ότι «οι δικαστικοί υπάλληλοι που έχουν απομείνει δεν μπορούν, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν, να ανταποκριθούν στο μεγάλο φόρτο της δικαστηριακής ύλης, με εύλογες συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες».

    [04] Θα επανεξεταστεί το θέμα της μείωσης των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων

    Εντολή για την επανεξέταση του θέματος με τη μείωση των δωρεάν μετακινήσεων των στρατευσίμων, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή το ΦΕΚ Β' 2974/8-11-2012, που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο περιορίζονται, από τρεις, σε μία οι δωρεάν καταστάσεις επιβίβασης των στρατευσίμων και εξαιρείται η δωρεάν μετακίνησή τους με αεροπλάνο πλην των στρατιωτών που υπηρετούν στην Κύπρο.

    Αυτό ανέφεραν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και παρατηρούσαν ότι η επανεξέταση θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της διατήρησης του αριθμού των δωρεάν καταστάσεων επιβίβασης, όπως ίσχυε πριν την έκδοση του ΦΕΚ, αλλά και της δυνατότητας αεροπορικής μετακίνησης των στρατευσίμων, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους των εισιτηρίων.

    Σύμφωνα με το ίδιο ΦΕΚ, καταργείται η μία δωρεάν κατάσταση επιβίβασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [05] "Παραγραφή μέρους του ελληνικού χρέους"

    Η επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει πιθανόν μια παραγραφή τουλάχιστον μέρους του χρέους της, ενώ η Ισπανία πρέπει επίσης να ζητήσει επειγόντως διάσωση, φέρεται ότι δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λικ Κούνε, που επισήμανε για πρώτη φορά πως ένα "κούρεμα" μέρους του ελληνικού χρέους είναι δυνατό να γίνει.

    Ο Κούνε έκανε το σχόλιο αυτό στη διάρκεια συζήτησης στο βελγικό Πανεπιστήμιο της Γάνδης, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η βελγική εφημερίδα "Ντε Σταντάαρντ". Η εφημερίδα δεν παραθέτει πάντως ολόκληρη τη δήλωση του κ. Κούνε.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Λικ Κούνε φαίνεται να συμμερίζεται τη θέση του ΔΝΤ ότι μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να παραγραφεί, σημειώνει το πρακτορείο Ρόιτερς. Η Γερμανία έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

    [06] Συνελήφθη για ναρκωτικά η κόρη του Μπον Τζόβι

    Η κόρη του αστέρα της ροκ Τζον Μπον Τζόβι συνελήφθη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης χθες Τετάρτη για κατοχή ναρκωτικών ύστερα από καταγγελίες για υπερβολική δόση ηρωίνης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

    Η 19χρονη Στέφανι Μπον Τζόβι βρέθηκε αναίσθητη σε δωμάτιο κοιτώνα του κολλεγίου Χάμιλτον στο Κλίντον της Νέας Υόρκης και φέρεται ότι είχε πάρει υπερβολική δόση ηρωίνης. Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής, η 19χρονη μεταφέρθηκε σε γειτονικά ιατρεία.

    Κατά την έρευνα της αστυνομίας στο δωμάτιό της βρέθηκε ηρωίνη και μαριχουάνα.

    Στη συνέχεια η Μπον Τζόβι συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών κι αφού της απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερη.

    Η Στέφανι είναι η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά του τραγουδιστή της ροκ.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 November 2012 - 15:30:33 UTC