Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Κινητά μνημεία" οι θησαυροί του Τατοΐου
  • [02] Συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα, ενόψει Eurogroup
  • [03] Σάντος: «Μπορούμε να γίνουμε από τους καλύτερους του κόσμου»
  • [04] "Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής"
  • [05] Παράσταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο ΕΣΡ
  • [06] Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

  • [01] "Κινητά μνημεία" οι θησαυροί του Τατοΐου

    Εκατοντάδες αντικείμενα από το κεντρικό ανάκτορο, το ιπποστάσιο και τα μαγειρεία του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου, μεταξύ των οποίων το προικοσύμφωνο για το γάμο του Γεώργιου του Α? με την Όλγα, ζωγραφικά έργα των Αϊβαζόφσκι, Σόρενσεν και Βολανάκη, γλυπτά του Κόσσου, σπουδαίο αρχειακό υλικό, αλλά και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, χαρακτηρίστηκαν χτες ομόφωνα κινητά μνημεία από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

    Οι διευθύνσεις του υπουργείου Πολιτισμού συνεχίζουν από το 2004 την καταγραφή και τεκμηρίωση των αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο Τατόι, προχωρώντας στη συνέχεια στην αποτίμηση της κατάστασής τους, τη συντήρηση και την αποθήκευσή τους.

    Ο κύριος όγκος των αντικειμένων που εντοπίζονται προέρχεται από το κεντρικό ανάκτορο, το ιπποστάσιο, τα μαγειρεία, το σταύλο, το βουτυροκομείο και το βουστάσιο.

    Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η εκκένωση του κεντρικού ανακτόρου από αντικείμενα για να ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου ο προγραμματισμός της μελέτης αναστήλωσής του από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεώτερων Μνημείων του υπουργείου.

    Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων παρουσιάστηκαν τα αντικείμενα που βρέθηκαν στους χώρους του ιπποστασίου και των μαγειρείων, καθώς και ορισμένα από τα σημαντικότερα που προέρχονται από το κεντρικό ανάκτορο.

    [02] Συνάντηση Σαμαρά-Στουρνάρα, ενόψει Eurogroup

    Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εν' όψει και της κρίσιμης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες, όπου για πολλούς αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας, όπως είναι η εκταμίευση της δόσης αλλά και για το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την επιμήκυνση.

    Ο κ. Στουρνάρας πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για πιθανό κούρεμα του ελληνικού χρέους.

    [03] Σάντος: «Μπορούμε να γίνουμε από τους καλύτερους του κόσμου»

    Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Φερνάντο Σάντος, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

    Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε με τα θερμότερα λόγια για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα ποδοσφαιριστή, αναφέρθηκε στους συμπατριώτες του τεχνικούς που εργάζονται ή εργάστηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε ότι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου βρίσκεται στις Ακαδημίες και κατέληξε λέγοντας: «Δώστε μου την ομάδα αυτή για τρεις μήνες και εγώ θα σας την κάνω μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου».

    [04] "Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής"

    «Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια χώρα ασφαλής. Ένα κράτος δικαίου, στο οποίο κάθε πολίτης ή επισκέπτης απολαμβάνει της προστασίας του νόμου», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη σημερινή επικαιροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

    «Τα μεμονωμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας που έχουν σημειωθεί είναι ξένα προς τους Έλληνες, προς τον πολιτισμό μας και τη μακραίωνη παράδοση της ελληνικής φιλοξενίας» είπε ο κ. Δελαβέκουρας.

    Υπενθύμισε επίσης ότι η Πολιτεία, και συγκεκριμένα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης «ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής σε αυτά τα φαινόμενα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων συμπεριφορών, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα».

    Στην ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ, περιλαμβάνεται προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες περί πιθανών απειλών για την ασφάλειά τους λόγω της αύξησης των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

    [05] Παράσταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο ΕΣΡ

    Παράσταση διαμαρτυρίας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) πραγματοποίησαν σήμερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταχείριση του κόμματος από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

    Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Χρήστος Ζώης και ο Γενικός Γραμματέας Μιχάλης Γιαννάκης επισκέφθηκαν τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη, και προέβησαν σε έντονο διάβημα σχετικά με την μεταχείριση του κόμματός τους από τα ΜΜΕ.

    «Τα προσωρινά στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το ΕΣΡ και για τα οποία ενημέρωσε τους αντιπροσώπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Λασκαρίδης, αποδεικνύουν ότι ξεπερνούν κατά πολύ την αίσθηση αποκλεισμού του Κινήματος από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επέδωσαν στον κ. Λασκαρίδη κείμενο, στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το κόμμα τους, το οποίο είναι το τέταρτο σε κοινοβουλευτική δύναμη, απουσιάζει από ενημερωτικές εκπομπές, ενώ η ΔΗΜΑΡ

    «δεν απουσιάζει ούτε από μία τηλεοπτική συζήτηση, αν και είναι το έκτο -μόλις- σε ψήφους και ποσοστά, κοινοβουλευτικό κόμμα, σύμφωνα με τους τελευταίους συσχετισμούς που έδωσαν οι εκλογές».

    Την επόμενη εβδομάδα θα παραθέσουν αναλυτικά στοιχεία, μαζί με τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν για την αντιμετώπιση του σχετικού θέματος.

    [06] Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

    Την παραίτηση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτη Μπονάτσου, έκανε δεκτή σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

    Ο κ. Μπονάτσος είχε υποβάλει πριν μέρες την παραίτησή του και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου επικαλείται προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μπονάτσο για τη συνεργασία που είχαν και ο κ. Μπονάτσος ευχαρίστησε, με τη σειρά του, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για τη συνεργασία και τη συμπαράστασή της, ιδίως κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

    Στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση νέου αρχηγού στο Πυροσβεστικό Σώμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 November 2012 - 17:30:29 UTC