Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσπίζονται αυτόματες περικοπές με πράξη νομοθετικού περιεχομένου
  • [02] «Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί»
  • [03] Χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση οι Γερμανοί
  • [04] ΚΚΕ: Μόνο νέα βάσανα και μνημόνια θα φέρει η συμφωνία ΕΕ - ΔΝΤ για το χρέος
  • [05] Συλλήψεις για κλοπές καλωδίων στο Κιλκίς και στην Καρδίτσα
  • [06] Ομπάμα: Το ταξίδι στη Μιανμάρ αποτελεί αναγνώριση του εκδημοκρατισμού της
  • [07] ΔΗΜΑΡ: Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν εταίρους και δανειστές ενώπιον των ευθυνών τους
  • [08] Στις 19 Δεκεμβρίου η δίκη των 16 συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
  • [09] Με "λουκέτο" απειλούνται οι Financial Times Deutschland
  • [10] Έφθασε στο Ισραήλ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών
  • [11] Υβριδικό χειρουργείο πολλαπλών ειδικοτήτων, εγκαινίασε ο Όμιλος Υγεία

  • [01] Θεσπίζονται αυτόματες περικοπές με πράξη νομοθετικού περιεχομένου

    Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν μπει οι υπογραφές των υπουργών στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες θα ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν διευκρινίσεις στο πολυνομοσχέδιο.

    Σε συνάντηση που έχει με τον Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κλείσουν άμεσα όλα τα εκκρεμή ζητήματα έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την Τρίτη στο Eurogroup όπου και αναμένονται ουσιαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα.

    Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου επίσης που προωθεί ο Χρήστος Σταϊκούρας θα υπάρξει μηχανισμός που θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή υπουργεία, φορείς του δημοσίου και ΟΤΑ έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις από τους προϋπολογισμούς τους.

    [02] «Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί»

    «Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τα χρονικά όρια που ετέθησαν», δήλωσε ο Μάριο Μόντι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου, στο Μιλάνο, με θέμα την Ευρώπη και τη Δημοκρατία».

    «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, απαιτήθηκε, μέσα σε τρία χρόνια, μια επανάσταση ηθική, νομική, κοινωνική, όπως και η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Πρόκειται, όμως, για μια επανάσταση που χρειαζόταν μια γενιά», επεσήμανε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

    «Απαιτήθηκαν», υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, «υπερβολικά πολλά πράγματα, δεν επετεύχθη ο στόχος και κατά συνέπεια κατέστη αναγκαία επίδειξη ανοχής, σε ό,τι αφορά μία παράταση χρόνου».

    Τέλος, ο κ. Μόντι τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες, και τα όσα έκανε είναι αποτέλεσμα του καλύτερου προϊόντος που εξάγει η Γερμανία, δηλαδή του ευρώ και της κουλτούρας της σταθερότητας».

    [03] Χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση οι Γερμανοί

    Την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση της 'Αγκελας Μέρκελ χάνουν σταδιακά οι Γερμανοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη για "εσωτερική χρήση" της Καγκελαρίας και τα οποία επικαλείται το περιοδικό "Der Spiegel".

    Όπως αναφέρει το περιοδικό, επτά στους δέκα Γερμανούς θεωρούν ότι τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (CDU, CSU, FDP) εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, ενώ μόλις το 24% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει ως γνώμονα "το κοινό καλό". Επιπλέον, το 65% υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση "δεν φροντίζει καθόλου" ή "δεν φροντίζει και τόσο" για τα μελλοντικά προβλήματα της χώρας.

    Σε ό,τι αφορά πάντως το έργο της ίδιας της Καγκελαρίου, το 67% το χαρακτηρίζει "αρκετά καλό".

    [04] ΚΚΕ: Μόνο νέα βάσανα και μνημόνια θα φέρει η συμφωνία ΕΕ - ΔΝΤ για το χρέος

    "Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να διαλέξουν το πώς θα συνεχιστεί η σφαγή των δικαιωμάτων τους.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ είναι και οι δυο σύμμαχοι της ελληνικής πλουτοκρατίας και σε όποια συμφωνία καταλήξουν για το χρέος, για το λαό θα σημάνει μόνο νέα βάσανα και μνημόνια" επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του "για τις οικονομικές εξελίξεις και τα παζάρια ΕΕ-ΔΝΤ-Συγκυβέρνησης εν όψει του Eurogroup."

    [05] Συλλήψεις για κλοπές καλωδίων στο Κιλκίς και στην Καρδίτσα

    Εκατόν ογδόντα κιλά κουλούρες χάλκινων καλωδίων, μήκους 60 μέτρων περίπου, ανακάλυψαν οι αστυνομικοί του τμήματος Νέας Σάντας Κιλκίς σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 20χρονος. Ο τελευταίος συνελήφθη ενώ από την έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι λίγη ώρα νωρίτερα είχε κόψει και αφαιρέσει τα καλώδια από υπόγειο δίκτυο του ΟΣΕ στο Γαλλικό.

    Υπόθεση κλοπής καλωδίων εξιχνιάστηκε και στην περιοχή της Καρδίτσας.

    Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του τμήματος Σοφάδων Καρδίτσας συνέλαβαν 34χρονο ο οποίος, μαζί με τρεις συνεργούς του αφαίρεσε δύο εναέρια καλώδια παροχής ηλεκτρισμού της ΔΕΗ, μήκους 25 μέτρων το καθένα, τα οποία συνδέονταν με δημοτική γεώτρηση. Επίσης αφαίρεσαν καλώδια από ηλεκτρολογικό πίνακα της γεώτρησης προκαλώντας σε αυτόν φθορές. Εναντίον του 34χρονου σχηματίστηκε δικογραφία. Η συνολική αξία των καλωδίων που αφαιρέθηκαν εκτιμάται στα πεντακόσια ευρώ.

    [06] Ομπάμα: Το ταξίδι στη Μιανμάρ αποτελεί αναγνώριση του εκδημοκρατισμού της

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι το επερχόμενο ταξίδι του στη Μιανμάρ δεν αποτελεί έγκριση της κυβέρνησής της, αλλά μάλλον μια αναγνώριση της προόδου που έχει κάνει στην πορεία προς τον εκδημοκρατισμό μετά από δεκαετίες στρατιωτικής διακυβέρνησης.

    "Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ένα έργο σε εξέλιξη", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Ταϊλάνδη και πρόσθεσε: "Δεν είμαι κάποιος που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταθούν στο περιθώριο και να μην λερώσουν τα χέρια τους, όταν εκεί υπάρχει μια ευκαιρία για μας να ενθαρρύνουμε τις καλύτερες παρορμήσεις μέσα σε μια χώρα".

    Ο κ. Ομπάμα αύριο Δευτέρα θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που θα επισκεφθεί τη Μιανμάρ.

    Μερικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η επίσκεψη είναι πρόωρη, επειδή οι μεταρρυθμίσεις δεν έχουν ακόμη παγιωθεί, αλλά ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Ομπάμα θα πιέσει τον μεταρρυθμιστή πρόεδρο της Μιανμάρ, Θέιν Σέιν, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά, να κάνει περισσότερα για την εθνοτική βία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [07] ΔΗΜΑΡ: Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν εταίρους και δανειστές ενώπιον των ευθυνών τους

    "Οι σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού φέρνουν τους εταίρους και τους δανειστές ενώπιον των δικών τους ευθυνών", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερα.

    Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση, "η εκταμίευση των δόσεων για το 2012 πρέπει να συνδυαστεί με ένα πακέτο θετικών ρυθμίσεων για την Ελλάδα ώστε και το χρέος να καταστεί βιώσιμο και η επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής να στηριχθεί χρηματοδοτηθεί από τους εταίρους και όχι από νέες θυσίες του λαού. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αποκτήσει μια πειστική χειροπιαστή προοπτική για το τέλος της λιτότητας, την έξοδο από την κρίση και τη στροφή στην ανάπτυξη.

    Είναι αναγκαία η δραστική μείωση των επιτοκίων για τα δάνεια που έλαβε η χώρα από το 2010, η παράταση του χρόνου αποπληρωμής αυτών των δανείων, η άτοκη χρηματοδότηση των ελλειμμάτων στη φάση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισαν οι δημόσιοι θεσμικοί δανειστές από τα ελληνικά ομόλογα και η ένταξη και των ελληνικών τραπεζών στις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

    Αυτό το πακέτο θετικών ρυθμίσεων οφείλει να αναδείξει η κυβέρνηση αυτές τις κρίσιμες μέρες της διαπραγμάτευσης μέχρι την 20η Νοεμβρίου", καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

    [08] Στις 19 Δεκεμβρίου η δίκη των 16 συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

    Κατηγορίες για αντίσταση, οπλοφορία και διατάραξη κοινής ειρήνης απήγγειλε ο εισαγγελέας εναντίον των 16 συλληφθέντων στα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ γι αυτούς ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 19 Δεκεμβρίου.

    [09] Με "λουκέτο" απειλούνται οι Financial Times Deutschland

    Το ενδεχόμενο να ανασταλεί η κυκλοφορία των Financial Times Deutschland και μαζί δύο ακόμη οικονομικών εκδόσεων του οίκου Gruener und Jahr (G+J) θα εξετάσει την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus. Αυτή η εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την απώλεια 330 θέσεων εργασίας.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι FTD, από την έκδοσή τους έχουν ζημία 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο για το 2012, η G+J αναμένει απώλειες περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και για τις τέσσερις οικονομικές εκδόσεις της (FTD, Capital, Boerse Online, Impulse). Από αυτές, είναι πιθανόν να διασωθεί μόνον το περιοδικό "Capital" και 20 εργαζόμενοι. Σήμερα οι οικονομικές εκδόσεις της G+J απασχολούν 350 άτομα, εκ των οποίων 200 συντάκτες.

    Σύμφωνα δε με ένα από τα πιθανά σχέδια διάσωσης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, οι FTD θα μπορούσαν κάποιες ημέρες της εβδομάδας να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρονικά ή σταδιακά να περιοριστούν στην ηλεκτρονική έκδοση. Από τον εκδοτικό οίκο πάντως ανακοινώθηκε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, ενώ εκπρόσωπος της G+J έκανε λόγο για «εικασίες» τις οποίες δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

    [10] Έφθασε στο Ισραήλ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, έφθασε σήμερα στο Ισραήλ για να προτείνει τη βοήθεια της Γαλλίας για την επίτευξη μιας κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών ένοπλων ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας.

    "Η υποστήριξή μας για το παλαιστινιακό ζήτημα δεν αμφισβητείται ενώ ταυτόχρονα, έχουμε επαφές με τους Ισραηλινούς. Είμαστε σχεδόν οι μόνοι σε αυτή τη θέση. Μιλάμε και στους μεν και στους δε, και μας αναγνωρίζουν και οι μεν και οι δε, και θέλουμε την ειρήνη", δήλωσε ο Φαμπιούς στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του.

    Κατά τη διάρκεια αυτής της ημερήσιας επισκεψής του, ο Γάλλος υπουργός θα συναντηθεί με τις ισραηλινές αρχές και τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, διευκρίνισε το Υπουργείο Εξωτερικών.

    "Η επίσκεψη αυτή , που προετοιμάστηκε κατόπιν διαβούλευσης με τους βασικούς περιφερειακούς και διεθνείς εταίρους μας, θα αποτελέσει ευκαιρία για συνομιλίες με τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες, τον Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπάρακ και τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν", σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

    [11] Υβριδικό χειρουργείο πολλαπλών ειδικοτήτων, εγκαινίασε ο Όμιλος Υγεία

    Το νέο υβριδικό χειρουργείο πολλαπλών ειδικοτήτων τελευταίας γενιάς του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ένα μόλις από τα 10 περίπου ανάλογων δυνατοτήτων που λειτουργούν στην Ευρώπη και περίπου 20 συνολικά διεθνώς σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και Γερμανία, εγκαινιάστηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεωργίου Πατούλη, του προέδρου της MIG και του Ομίλου Υγεία Ανδρέα Βγενόπουλου και πλήθος προσκεκλημένων.

    Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λυκουρέντζος με αφορμή το γεγονός αυτό επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ικανές επιστημονικές και επιχειρηματικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν, προσφέρουν και υποδεικνύουν προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τον αληθινό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την πραγματική ανάπτυξη.

    Επίσης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναπτύσσει καινοτόμες πολιτικές, στις οποίες κεντρική στρατηγική θέση κατέχει ο Τουρισμός Υγείας. Επίκειται δε στο προσεχές διάστημα η κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του Τουρισμού Υγείας.

    Ο κ. Βγενόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι παρά την κρίση ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα, έχοντας καταφέρει ταυτόχρονα να αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 3% περίπου, να διασφαλίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Στο υβριδικό χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ, επιφάνειας 87 τμ, μπορούν να διενεργούνται ανοικτές και διαδερμικές επεμβάσεις από ειδικότητες όπως αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία, ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία καθώς και οποιοδήποτε άλλη ειδικότητα της χειρουργικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 November 2012 - 13:30:33 UTC