Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 12-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για «αντιλαϊκό οδοστρωτήρα στους φορείς του Δημοσίου», κάνει λόγο το ΚΚΕ
  • [02] Λιγότερα εμπορικά "λουκέτα" βλέπει για το 2013 η ΕΣΕΕ
  • [03] Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα ενόψει Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Πενήντα κιλά εκρηκτικά βρέθηκαν σε καντίνα στην Κρήτη
  • [05] Σε κατάληψη το υπ. Υγείας από διαμαρτυρόμενους για τη διαθεσιμότητα
  • [06] "Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνειά της προς τον ΕΜΣ"
  • [07] "Ιδιαίτερα προσεκτική πρέπει να είναι η διαπραγμάτευση με τους Ελβετούς"
  • [08] Aπεβίωσε η Χέλεν Σωτηρίου, πρωτοπόρος του αντικαρκινικού αγώνα
  • [09] Ράσμουσεν: Θα εξεταστεί ως επείγον αίτημα της Τουρκίας για ανάπτυξη πυραύλων
  • [10] Νέες συνομιλίες με το ΡΚΚ θα έχει η Τουρκία
  • [11] 'Οταν ο Ταμπούκι συνάντησε τον Πιραντέλο και τον Πεσόα

  • [01] Για «αντιλαϊκό οδοστρωτήρα στους φορείς του Δημοσίου», κάνει λόγο το ΚΚΕ

    «Στην κλιμάκωση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι, είναι ανάγκη να απαντήσουν με κλιμάκωση ανυπακοής και δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς δημοσίου - ιδιωτικού τομέα, σε κάθε λαϊκή γειτονιά για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας», επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του για τους ΟΤΑ και τονίζει:

    «Δεν αντιμετωπίζεται διαφορετικά και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση επιδιώκει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα στους φορείς του Δημοσίου, με έμφαση στους Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, επιβάλλοντας υποχρεωτικές μετατάξεις, απολύσεις προσωπικού μέσω της «διαθεσιμότητας» και δραματική αύξηση φόρων και τελών που θα επιβαρύνουν το σύνολο της λαϊκής οικογένειας».

    [02] Λιγότερα εμπορικά "λουκέτα" βλέπει για το 2013 η ΕΣΕΕ

    Στα επίπεδα του 1998 επιστρέφουν τα νούμερα της απασχόλησης στο εμπόριο, ενώ τα λουκέτα φαίνεται ότι έχουν φτάσει στα όριά τους και αναμένεται μείωση της έντασης του φαινομένου κατά 20% το 2013, με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων των εμπόρων, αν και 63.000 επιχειρήσεις βρίσκονται στο "κόκκινο".

    Αυτά αναφέρθηκαν στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης ελληνικού Εμπορίου 2012, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι οι 9 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις Εμπορίου την τριετία 2010-2012 δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν καμία επένδυση κεφαλαίου λόγω έλλειψης της γενικής ρευστότητας, οι 8 στους 10 δηλώνουν μείωση πωλήσεων και μεικτών κερδών, οι 7 στους 10 δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό , οι 6 στους 10 δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της επιχείρησή τους , οι 5 στους 10 δηλώνουν στασιμότητα και μείωση απασχόλησης, οι 4 στους 10 βλέπουν περαιτέρω επιδείνωση της αγοράς και οι 3 στους 10 δηλώνουν εξασθενημένοι οικονομικά και ψυχολογικά χωρίς άλλες αντιστάσεις στην κρίση.

    Αυτά αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου από τον πρόεδρό της Β. Κορκίδη, ο οποίος τόνισε ότι οι 9 στις 10 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη δημιουργούνται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς η Ευρώπη θέλει οι μεγάλες επιχειρήσεις να φροντίζουν τις μικρές επιχειρήσεις ενώ εμείς επιτρέπουμε οι μεγάλες να διώξουν από τα πόδια τους τις μικρές. Γνωστοποίησε ότι θα υπογραφεί μια συμφωνία με την Συνομοσπονδία Ευρωπαίων μικρομεσαίων για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των εμπόρων στη χρηματοδότηση και στόχος είναι να υπάρξει κοινή δράση ώστε να μπορούν να προχωρούν σε αγορές χωρίς να χρειαστεί να καταβάλλουν προκαταβολή του τιμήματος.

    [03] Συνέντευξη Τύπου Αλ. Τσίπρα ενόψει Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,παραχωρεί σε λίγη ώρα συνέντευξη Τύπου με θέμα το πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της παράταξης οι εργασίες της οποίας αρχίζουν στις 30 του μηνός.

    [04] Πενήντα κιλά εκρηκτικά βρέθηκαν σε καντίνα στην Κρήτη

    Εκρηκτική ύλη βάρους 50 κιλών που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο χωριό, είχε στην κατοχή του 54χρονος από το χωριό Καλυβιανή Κισάμου, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία στα Χανιά.

    Η επιχείρηση για τη σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς με τη συνδρομή και λιμενικών, ενώ τα εκρηκτικά βρίσκονταν σε καντίνα που είχε ο συλληφθείς στην περιοχή του Μπάλου.

    Ο 54χρονος που έχει και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές, κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση εκρηκτικών υλών και όπλων, αλλά και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

    Κατά την επιχείρηση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κιλά και εκατό γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ σε μορφή πλακιδίων, σαράντα ένα κιλά και εκατό γραμμάρια αμμωνιοδυναμίτιδας, τέσσερα κιλά και εννιακόσια γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδας, καθώς και 21,5 μέτρα ακαριαίας και βραδύκαυστης θρυαλλίδας.

    Ο 54χρονος είχε ακόμα στην κατοχή του ένα περίστροφο, 197 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα πυροκροτητές, 72 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, προερχόμενο από διακίνηση- εμπορία εκρηκτικών υλών.

    [05] Σε κατάληψη το υπ. Υγείας από διαμαρτυρόμενους για τη διαθεσιμότητα

    Σε κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας που αφορά και συναδέλφους τους.

    Ειδικότερα, περίπου 70 υπάλληλοι του υπουργείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν λάβει το χαρτί της διαθεσιμότητας. Οι συνάδελφοί τους προχώρησαν σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου ζητώντας να αλλάξει άμεσα η απόφαση και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

    [06] "Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνειά της προς τον ΕΜΣ"

    Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕΜΣ), παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται, προβλέπει ο επικεφαλής του Μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ και εκφράζει την πεποίθηση ότι στην επόμενη δεκαετία το ελληνικό δημόσιο χρέος θα μειωθεί κατά ένα τρίτο του σημερινού μεγέθους, ακόμη και χωρίς νέα αναδιάρθρωση.

    Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος", κάνει λόγο για μέτρο εξαιρετικά ασυνήθιστο που αφορά ακραίες καταστάσεις.

    [07] "Ιδιαίτερα προσεκτική πρέπει να είναι η διαπραγμάτευση με τους Ελβετούς"

    Αδυναμίες διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στις συμφωνίες που έχει συνάψει η Ελβετία με τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία για τη φορολόγηση των καταθέσεων και γι? αυτό, όπως επισημαίνει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «καθίσταται επιτακτικό, η διαδικασία διαπραγμάτευσης μιας πιθανής τέτοιου τύπου συμφωνίας, μεταξύ Ελλάδος και Ελβετίας, να είναι ιδιαιτέρως προσεκτική».

    Προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σχετικής με τη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι «το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο σύναψης μιας νέας συμφωνίας με την Ελβετία, πέραν της υφιστάμενης σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας, κατά το πρότυπο των ήδη υφιστάμενων συμβάσεων μεταξύ Ελβετίας με Γερμανία και Μ. Βρετανία, για τη φορολόγηση των καταθέσεων και των λοιπών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων φορολογικών κατοίκων».

    [08] Aπεβίωσε η Χέλεν Σωτηρίου, πρωτοπόρος του αντικαρκινικού αγώνα

    Απεβίωσε, σε ηλικία 92 χρόνων, η πρωτοπόρος του αντικαρκινικού αγώνα στην Κύπρο, ογκολόγος Χέλεν Σωτηρίου. Γεννήθηκε στην Αγγλία το 1920 και ειδικεύτηκε στην ογκολογία και ακτινοθεραπεία, υπηρέτησε σε πολλά νοσοκομεία, ενώ έλαβε ενεργό μέρος στον έρανο για αγορά του πρώτου ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος στη Βρετανία. Εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως ειδικός ογκολόγος και διετέλεσε διευθύντρια του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος.

    Μετά την αφυπηρέτηση της ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό Ακτινοθεραπευτικό Κέντρο στην Κύπρο, όπου εργάστηκε μέχρι το 1995 και προσέφερε υπηρεσίες στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, ως αντιπρόεδρος του.

    [09] Ράσμουσεν: Θα εξεταστεί ως επείγον αίτημα της Τουρκίας για ανάπτυξη πυραύλων

    Εάν η Τουρκία ζητήσει την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στα σύνορά της με τη Συρία, το αίτημά της αυτό θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

    «Η Τουρκία δεν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα (για την ανάπτυξη πυραύλων), αλλά εάν το πράξει, αυτό θα εξεταστεί κατά προτεραιότητα», τόνισε ο Ράσμουσεν στο περιθώριο της συνόδου των ευρωπαίων υπουργών 'Αμυνας στις Βρυξέλλες.

    «Η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία είναι ένα θέμα μεγάλης ανησυχίας. Διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα σχέδια για να υπερασπιστούμε την Τουρκία εάν καταστεί ανάγκη και τα σχέδια αυτά θα προσαρμοστούν, εάν χρειαστεί, κατά τρόπον ώστε να διασφαλιστουν αποτελεσματικά η άμυνα και η προστασία της Τουρκίας», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [10] Νέες συνομιλίες με το ΡΚΚ θα έχει η Τουρκία

    Η Τουρκία θα έχει συνομιλίες με το ΡΚΚ, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν μετά τη λήξη της απεργίας πείνας των κούρδων κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ελπίδες για την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την επίλυση της διαμάχης δεκαετιών ανάμεσα στις δυο πλευρές.

    Ο υπουργός δε διευκρίνισε πότε θα διεξαχθούν οι συνομιλίες, όμως το τουρκικό κράτος είχε μυστικές συνομιλίες με την ηγεσία του ΡΚΚ στο Όσλο τα τελευταία χρόνια.

    Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι είναι πιθανό να διεξαχθούν περισσότερες συνομιλίες.

    "Οι συνομιλίες αυτές διεξήχθησαν όταν κρίθηκε απαραίτητο στο παρελθόν και θα διεξαχθούν και στο μέλλον", τόνισε ο Εργκίν.

    Επιμέλεια: Κ. Λευτάκη

    [11] 'Οταν ο Ταμπούκι συνάντησε τον Πιραντέλο και τον Πεσόα

    Ποια σχέση είναι δυνατόν να υπάρχει ανάμεσα στον Φερνάντο Πεσόα, τον Πορτογάλο ποιητή με τα πολλαπλά συγγραφικά προσωπεία, που θα αποκτήσει παγκόσμια φήμη μετά το θάνατό του και τον Λουίτζι Πιραντέλο, που θα αναδειχθεί σε έναν από τους διασημότερους θεατρικούς συγγραφείς του 20ου αιώνα του τόσο στην πατρίδα του την Ιταλία και στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική;

    Μπορεί οι δυο τους να μη συναντηθούν ποτέ (μολονότι ο Πιραντέλο θα μείνει μερικές ημέρες στη Λισαβόνα το 1931, τέσσερα χρόνια προτού πεθάνει ο Πεσόα), αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει τον Αντόνιο Ταμπούκι να τους βάλει να συγκατοικήσουν στο θεατρικό του έργο «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλο στο τηλέφωνο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μετάφραση του Ανταίου Χρυσοστομίδη από τις εκδόσεις «Άγρα».

    Το «Ζητούν τον κύριο Πιραντέλο στο τηλέφωνο» είναι ένας σύντομος αλλά εξαιρετικά πυκνός μονόλογος: ο μονόλογος ενός ηθοποιού ο οποίος υποδύεται τον Πεσόα, προσπαθώντας να υπομείνει την άγρια, παραλυτική μοναξιά του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 November 2012 - 11:30:34 UTC